Pearl Harbor

Det blev filmen Pearl Harbor igår. Jag hade aldrig sett den förut så nu var det dags! Som många sagt var den mest fokuserad på kärlek än på själva händelsen. Men jag gillade blandningen händelsen och kärleken. Något jag däremot inte gillade var klippen med japanerna. Hade man inte kunnat hitta någon bättre skådespelare än så? Just de klippen fick mig att känna som att jag tittade på komedi vilket det absolut inte var. Mycket bra film iallafall!

Idag jobbade jag bara till fyra. Då åkte jag hem och donade lite medans jag väntade på Linda. Då hon kom hem åt vi blodpudding och gav oss sedan ut på promenad. Jag fick för mig att ha en vattenfylld flaska i varje hand för att få lite men träning i det hela. Kände mig som värsta coolingen där jag gick med mina petflaskor. Om det gjorde någon skillnad eller ej vet jag inte. Jag kände mig duktig iallafall och Linda fick något att skratta åt! Alltid roligt när man kan få andra människor att le ;)

Nu är bloggdoningen klar. Iallafall för stunden. Det var ganska roligt att pyssla med så jag får se hur länge jag orkar hålla mig ifrån att dona lite mer.

Mitt högskoleprov har nu blivit flyttat till Hudik och jag ska till tandläkaren hemma den 22:a oktober. Blir nog hemma runt en vecka!

Det får duga

Nu har jag donat och trixat länge nog. Det här får duga tills jag orkar göra en fin header. Gjorde en jag tyckte ganska mycket om först. Men sedan märkte jag att fyrklövern jag tagit och använt ganska mycket var centerpartiets symbol. Ooops. Jag borde kanske vara lite mer insatt än så? Det gjorde iallafall att jag inte riktigt ville använda den så nu skiter jag i det här en liten stund!

Idag blev en innesittardag. Vi hade tänkt gå på promenad men det blev inte av. Det närmsta vi kommit till ute är hallen. Vi har inte ens varit ute på balkongen idag. Men sådana dagar kan vara bra sköna ibland!
Nu blir det nog lite filmkik. Det vill säga om någon av oss orkar välja film..

Skit!

Satt och fipplade lite och kom helt plötlsligt åt fel knapp som gjorde om hela designen på min blogg. Jaja, tur att man inte direkt lagt ner så mycket arbete på den iallafall. Nu kan jag lika gärna sätta mig och leka lite, kan ändå inte göra den fulare :)

Ge mig!

Idag blir en vilodag. En väl behövd sådan. Förra helgen var det full rulle då mamma var här och i veckan har det inte heller blivit speciellt mycket fritid.
Förmiddagen har spenderats i sängen framför gilmore och en dator i knät. Med små avbrott för att gå till köket och hämta något att äta.

På datorn har jag suttit och kollat in lite saker på bluebox. Det är en av mina absoluta favoritsidor. Vore jag rik skulle jag köpa upp allt de hade. Vem behöver inte ett knivställ som ser ut som en människa, en bok om hur man förstör sina barn, en kakform som ser ut som en katedral eller shotglas i is? Allt finns på bluebox!
Voodooknivstället har jag trånat efter länge och jag är så fäst vid allt från "Anne Taintor serien".
Jag hittade funktionen "gör en egen önskelista" och klickade lite för att kolla hur mycket jag hittade. Även fast jag tyckte att jag var petig och valde bort mycket så blev listan inte direkt kort. Åh! Jag vill ha allt!

Här är några favoriter. Väldigt användbara enligt mig själv.

  
  
 

  
  



Voodoo knivställ (vill ha vill ha vill ha!), tandkrämslock, "osynlig" vägghylla, kakform som gör kakor med form av en katedral, bok med citat från kända personer, air freshener "someone was going to have to set a bad example" (Anne Taintor), "suicide" badpropp, genomskinliga skolådor, en rolig pysselbok, och en av många snygga laptopdekorer.

Det här är bara lite av all jag vill ha från bluebox. Cow parade kossorna är så fula att de blir otroligt snygga och jag vill bara ha allihop och en vallmohårtork skulle inte sitta helt fel.

Kärlek

Veckan

Har inte blivit så mycket skrivande den här veckan. Anledningen är att inte så mycket har hänt och att man mest dött framför tv´n då man väl varit hemma.
Har jobbat från tisdag fram till idag. Jobbade fram till 8 ikväll. Lilldrygt! Mellan 7 och 8 var det kanske 10 kunder, MAX! Jag hatar att bara sitta och ha tråkigt. Man kan ju inte direkt gå ifrån kassan heller utifall det kommer någon kund. Jobbet har varit otroligt jobbigt den här veckan och jag tror inte att det kommer att bli bättre. Jag trivs verkligen inte och varje gång jag ska gå hemifrån vill jag bara vända och stanna kvar hemma. Dagarna går så sakta. Jag är glad at jag sa upp mig när jag gjorde. Inte bara för att det är så otroligt tråkigt men också för att jag redan börjat känna av att det gör ont i axeln. Till och från bara dunkar det, efter tre veckor! Jag förstår verkligen inte hur människor som jobbar i kassa flera år överlever! Fast det är väl det de inte gör. Eller deras axlar iallafall..
Axeln sabbar till det på träningen också märkte jag i tisdags. Jag tror att kanske 50 procent av mina servar gick över. Jag brukar iallafall ligga på 90 eller så, men icke! Längtar efter ett annat jobb nu!

Efter jobbet idag blev det iallafall svull. Linda hade väntat hemma på mig hela dagen med en massa godsaker så när jag kom hem var det bara dags att börja. Då var klockan nio och Linda hade fått vänta hela dagen. Duktigt!

"Vem tvättar halv tolv på kvällen" sa Linda för några dagar sedan då vi kommit fram till att ett konstigt ljud vi hörde nog var en tvättmaskin.
Nu sitter jag här och väntar på att tvätten ska bli klar så jag kan hänga den.

Linda sover redan.. ovanligt ;)


Saknar alla där hemma! Men om en månad är det jag som är hemma och hälsar på!!!

Tråkigt

Imorse började dagen bra. Linda, mamma och jag åt frukost tillsammans innan jag och mamma gav oss ut på en promenad. Vi stannade vid en karta och kom på att vi faktiskt borde kunna ta oss till havet. Det som jag redan gett upp. Vi gick en liten bit och helt plötsligt var vi ovanför en väg med utsikt mot havet. Gick vidare och kom till värsta fina klipporna. Underbart fint!

Nu har mamma dock åkt och jag sitter här själv i lägenheten. Linda är på arbetsintervju (håller tummarna för skyhög lön och grymmt jobb) och jag börjar inte jobba förrän vid två. Ska väl börja dra mig mot jobbet om en timme.
Det känns väldigt konstigt att inte få träffa mamma på en månad. I och för sig hade det gått tre veckor nu sedan sist vi sågs men det var ändå väldigt jobbigt att vinka hejdå. Man tycker att jag borde vara van vid att säga hejdå vid det här laget men ush, nej, det är jobbigt! Saknar redan mammsen! Tur jag har Linda iallafall :)

Hoppas hemresan går bra iallafall och att både mamma och Vickan tar sig hem hela. Båda två är i goda händer!

Här är havet:


Helt plötsligt.. HAVET!

Mamma med lite Oslo i bakgrunden

Bilder från dagen

Här kommer lite bilder ifrån dagen. Vi började i frognerparken med alla nakna statyer.
VI tittade lite, åt våfflor, drack kaffe och blev jagade av en geting.



    



    
 

Sedan vandrade vi bort mot nationalteatern och promenerade ner till Aker brygge där vi hittade det här paret på en uteservering.




Vi avslutade med att gå till Operan.



  

En trevlig dag med mycket promenerande.

Mammsen är här!

Gårdagen blev bra men stressig. Vi for hemifrån runt ett med vad vi tyckte var all tid i världen för att sedan efter några lite längre telefonsamtal (billigt från Sverige till Sverige!) rusa igenom affären för att hinna till mamma. Vi hann inte rikitgt utan hon fick vänta på oss en liten stund. Oops. Men det var faktiskt Burger Kings fel. Hur så många sega människor kan jobba på ett och samma ställe är helt sjukt. Heter det inte snabbmat av en anledning???!
Men vi tog oss till Moss till slut och plockade upp kära moder och vår frys är nu proppfull. Vi har mat för ett år framöver känns det som.

Mamma började första kvällen här med att steka lamm. Det luktade mat i lägenheten! Härliga doft, speciellt jämfört med våran mat värmd i micron och nudlar. Nu håller det på att donas med kyckling. Jag tror mamma får stanna här som vår personliga kock! Jag fick inte plats i köket för att hjälpa till så hamnade här istället. Men dukade bordet iallafall.

Idag for vi till frognerparken och kikade på statyer, åt våfflor och drack kaffe. Sedan gick vi runt lite i stan, tittade på orerahuset och så. Operahuset är jävligt häftigt. Sjuykt snyggt byggt och man går liksom på taket. I like it!

Det känns knepigt att plötsligt vara tre i lägenheten. Men absolut inte på något negativt sätt. Roligt att träffa mammsen lite. Och hon verkar trivas än så länge. Hon har ju iallafall en säng lika stor som min och Lindas. Så för er som funderar, ni sover väldigt skönt om ni kommer hit och hälsar på!!!

Bilder från dagen kommer lite senare.

Helg!

Den här veckan försvann lika snabbt som den började. Ändå är jag ganska sliten och det ska bli jätteskönt med lite ledighet! Fick dock ett bra slut på arbetsveckan. Enligt en viss person på jobbet är jag pen fick jag veta då jag var på väg hemmåt idag. Tittade frågande och fick förklarat för mig att det var söt eller vacker. En liten boost för självförtroendet inför helgen sådär :)

Imorgon ska Linda och jag ta en liten tripp till hemlandet och inhandla kött innan mamma kommer och tar Vickan ifrån oss. Efter handlandet plockar vi upp kära moder som liftar med vänner från Hudik. Jag fick ledigt på måndag så vi kunde få umgås lite då hon ändå är här. Sen tar hon bilen och beger sig hemmåt.

Har inget mer direkt planerat för helgen. Får helt enkelt se vad det blir.

Fick ännu ett vykort idag. Denna gång från moster och morbror i Kilafors. Man tackar man tackar! Dock var det inte det enda i brevlådan. Där låg även vår första räkning. Den där himla tv-räkningen. Men gubben hade fixat lite åt oss iallafall så vi behöver bara betala för tiden vi bor här och inte för ett fullt halvår. Blir 550 istället för 1000, så räkningen var iallafall lite bra.

Nu blir det hänga upp tv'ätt sen sooova! Sängen skriker efter mig!
Fast först lite Gilmore. Avsnittet med bop it närmar sig!
Nattinatt

Dammsugare tack!

Bor man två i en etta blir det snabbt smutsigt. Det har vi iallafall märkt nu. Efter två veckor låg det damtussar i hörnen och smuts lite överallt. Smått galen på att det knastrade under fötterna då man tog minsta lilla steg, hämtade jag sopen. Dammsugaren vår hyresvärd lovat oss har vi inte fått än. Jag hade inte insett tidigare att vår sop såg ut som den gjorde, elle ja, var så liten som den var. Måste sett bra roligt ut när jag kröp där längs golvet i hela lägenheten men denna lilla handsop. Bättre blev det iallafall!


Kära hyresvärd, ge oss vår dammsugare!

Trött i kroppen

När jag kom till jobbet idag var det första jag såg den där eländiga fågeln komma flygandes. Den hade spenderat natten i butiken. Hela morgonen hade mina chefer jagat den utan någon framgång och under dagen satt den till och med ovanför dörren utan att flyga ut. Jag tror inte längre att den vill ut. Varför skulle den vilja det? Den har ju flygyta och bröd inne i affären. Hoppas den börjar sakna sina vänner snart bara! Har börjat bli lite irriterad på varenda kund som påpekar och tycker så synd om fågeln. Jag tycker inte så synd om den längre, den flyger runt och kvittrar, äter bröd, bajsar på våra varor, och verkar ha det allmänt bra.

Idag hade vi vår nya tränare på träningen. Det är den här tränaren vi kommer att ha framöver. Hon var hård men jättebra. Hon kom ifrån antingen Ryssland eller Polen så språket var lite halvsvårt att förstå då hon bröt ibland men vi körde många roliga och givande övningar. Dock blev det typ anfall och block hela träningen. Det vill säga springa fram på nät, hoppa, backa från nät, springa fram, hoppa osv. Sjukligt jobbigt. Tyvärr gick anfallet inte så bra för mig idag men det kan inte gå bra jämt och jag fick mig ett ordentligt fyspass iallafall. Nu kan jag gå och lägga mig nöjd!

Idag är det tre månader sedan vår kära Sofie vinkades av vid tåget för att lämna oss för USA. Samtidigt som tiden gått snabbt känns det som en evighet sedan jag träffade henne. Aja, halva tiden kvar nu bara. Kom hem! Vi saknar dig!

Shoppingen

Nej, jag flyttade inte till Oslo för att shoppa men nu var det faktiskt så att jag behövde en bättre jacka att ha nu då det är kallt men inte kallt nog för vinterjackan. Sen var det lite saker jag tänkt på att köpa ett tag. Men nu blir det paus frå¨n shoppingen ett tag. Jag SKA hålla mig! Det blev iallafall en jättemysig mössa som jag bara vill ha på mig jämt, en skinnjacka, ett par skor (kolla in insidan) och en klänning. Allt höstigt och trevligt. Jag gillar den här tiden på året. Det börjar bli lite kallt och man får börja klä på sig och sitta inne med en kopp varm choklad!

Här är iallafall lite bilder på det jag köpte:
    


Nu ska jag iväg på jobbet. Jobbar12-20 idag. Efter det blir det volleybollträning. Ha en bra dag!

Fågeljakt

Idag blev en lite ovanlig dag på jobbet.
Jag började 8 och allt var lungt, sedan vid halv 10 kom en arbetskamrat och gick in. Med henne följde också tre småfåglar in i butiken. Det blev lite halv panik. Mest för fåglarnas del. Efter en liten stund av viftande och springande hade vi lyckats få ut två men den sista lilla saken verkade inte vilja flyga ut igen. Timmarna gick och då och då gick vi på jakt. När klockan närmade sig tre började vi bli lite oroliga för både fågeln och kunderna som blev vettskrämda av något som plötsligt flög över deras huvuden.
Då bestämde vi oss för at göra något åt saken. I en halvtimme var vi två tre stycken som ständigt jagade fågeln och försökte mota den mot dörren eller iallafall trötta ut den så vi kunde fånga den. Detta var dock lättare sagt än gjort. När jag slutade vid fyra hade vi fortfarande den stackars lilla fågeln kvar i butiken. Jag vet fortfarande inte om fågeln tog sig ut. Det återstå att se imorgon. Hoppas på det bästa. Den lilla stackaren!

Sa även upp mig idag. Fast min chef var sjuk så jag får nog säga upp mig en gång till imorgon :P Känns iallafall skönt att veta att jag inte blir kvar där så länge. Har verkligen ingen lust att få axelproblem vid 19 års ålder. Nej, då byter jag hellre jobb!

Efter jobbet blev det lite shopping. Hittade diverse nödvändiga och mindre nödvändiga saker. En sak som jag tyckte var väldigt nödvändig var en hålslagare. Jag ville passa på att skaffa en som gör fyra hål på en gång men har dom det här i Oslo? Nope! Inte där jag letade iallafall. Blev till och med skrattad åt på Clas Ohlsson. Hatar att inte veta var man ska leta efter saker. Måste ut och lära känna Oslo! Snälla mamma skulle iallafall kanske köpa en hålslagare och ta med sig från Sverige. Mycket snällt! Hon kommer nästan helt säkert till helgen iallafall! :)


Nu ska jag läsa! :)

Världen är bra liten

Åkte in till staden vid ett idag och tänkte införskaffa mig bla. en jacka och en hålslagare men något sådant blev det inte.

Jag kliver av vid stationen och får för mig att gå in på det lilla shoppingcentret, som finns inne på centralen, och titta en snabbis. Går och kikar lite tills jag helt plötsligt möter någon jag känner igen väldigt väl. Christina? Tänker jag och tar tag i hennes arm. Hon vänder sig om och kollar på mig som att jag är helt dum i huvudet då jag utbrister "HI!!!!" Jag blir tvungen att säga "It´s me, Lina" innan hon kopplar. Vi står båda och tittar på varandra helt chokerade, pratar lite och bestämmer oss sedan för att en kaffe och lite catching up skulle sitta bra.

För de som inte vet så var Christina en av mina absolut närmsta kompisar mitt sista år i Malaysia. Vi gjorde det mesta tillsammans och hur många timmar vi spenderat i poolen tillsammans är nog en omöjlighet at räkna ut. Jag tror förra gången jag träffade henne var då vi var och hälsade på pappa i KL våren 2005. Hon pluggar nu i Oslo men pendlar dit ifrån en annan stad som ligger ca. 30 min bort med tåg. Det är helt otroligt att vi båda bara lyckades möta. Hon gick där precis just den stunden och jag bara fick för mig att gå in på shoppingcentret. Hade tänkt ta kontakten med henne nu när jag bor i Oslo men inte hunnit, och det behölvde jag tydligen inte heller. It was meant to be!

Otroligt roligt att prata lite minnen och vad vi har för oss nu. Nummrena är självklart bytta och nu kanske vi kan fortsätta vår vänskap som tagit några års paus från kontakt av någon sort.


It´s a small world we live in ladies and gentlemen!


Gymmat

Idag bidde det en sväng till gymmet efter jobbet. Skönt att få anstränga sig lite! Men tyvärr blev det inte så länge. Ville inte äta innan jag tränade så det blev på en mage med ett ynka litet äpple i. Men lite svettdroppar blev det iallafall. Sen kom det nå småpojkar til gymmet och gjorde det där klassiska gå-runt-och-köra-ett-lyft-på-varje-redskap och då blev jag lite less och gick hem och åt upp mina indiska rester istället. Mycket bättre! Lyckades även äta hela middagen utan att spilla. Stora framsteg!

Imorgon börjar jag vid fyra och jobbar till åtta. Det blir en skön dag. Tror att jag ska säga upp mig imorgon också. Jag vill inte jobba kvar, behöver åka hem till Sverige en sväng och har en månads uppsägningstid. Problemet är att jag fortfarande inte fått skriva på något kontrakt för chefen inte varit där än. Men det löser sig förhoppningsvis!

Oslo är dött på Söndagar!

Linda var seg imorse. Blev några avsnitt gilmore innan jag bestämde mig för att göra något för att få slut på lateriet. Det blev en attack och sedan var Linda den som inte hade täcke längre. Fungerade det? Japp, hon var uppe inom några minuter! Jag är bäst! Eller djävulen själv enligt Linda.
Vi kom till stan lite sent och gick av vid nationalteatern. Nu har jag pusslat ihop några bitar av staden till en. Mycket skönt. Nu hittar jag lite iallafall! Inte som mästarn Linda men lute är iallafall bättre än inget!

För övrigt så är Oslo dött på söndagar. Brukar inte saker vara öppna jämt i större städer? Tydligen inte. Något enstaka ställe var öppet och några restauranger sen var resten stängt. Inte ens en öppen mataffär hittade vi. Kallt var det också så då vi till slut hittade något ställe med mat vi ville ha köpte vi take away och åkte hem. Jag åt indiskt och Linda kinesiskt. Söndagslyx.

Angående svullandet igår så lyckades vi inte rikitgt. Imorse låg en stor del av chokladkakan och bara stirrade på oss så det fick bli en svullhelg istället för dag! Men nu i veckan ska vi vara nyttiga!

Nu ligger Linda här bredvid och snarkar till lite då och då. Det börjar bli det klassiska varje kväll. Hon vaknar till då något roligt händer i gilmore eller om avsnittet är slut och hon ska klicka fram till nästa. Gilmorelåten verkar inte vara hennes favorit. Kanske för att jag börjar sjunga med varje gång? Kommer ihåg att det finns fler som ogillade det. Jag som tycker att jag har sån fin röst!


Nu ska jag somna in till gilmore. Kanske lyssna lite på en sömnpratande Linda?
Nattinatt!

Svullkväll!

Jobbet är slutat och svullet påstartat. Vi har laddat på ordentligt med två olika sorters glasser, popcorn, "kladdkaka" (chili´s style!!!), godis, choklad och fun light. Och justja, bröd med choklad i som blev över efter lunch.

Frågade Linda då jag kom hem om det blev någon middag ikväll. Nej sa hon och var seriös. Jag åt iallafall lite nudlar. Klappa på ryggen. Nu har vi provar kladdkakan.. yummie.

Lina: "Den blir inte lika rinnig då den har stått en stund men jag gillar den rinnig"
Linda: "Ja jag med, men det är bara det att jag mår så illa"
Lina: "Ja jag med" och tar en godis ur påsen

hur ska denna kväll sluta??



Har testan brandvarnaren nu btw. Funkar finfint! ;)


Sovmorgon!

Idag var jag ledig och det betydde sovmorgon! Ändå vaknade jag vid 10 av någon anledning. Fast blev kvar i sängen framför gilmore två timmar till. Sedan blev det dags för mig att dra mig in mot staden och kolla in den lite mer. Det blev en sväng på Karl Johan, en känd gata i Oslo med mycket shopping och saker. Hade aldrig varit där förut så jag passade på idag.

Jag började med att leta efter en sportaffär för att kunna köpa ett par extra volleyshorts men det var lättare sagt än gjort. Det verkar inte om om det sportas så mycket här i Oslo. Gick runt och kikade i lite andra affärer medans jag letade. Det tog två och en halv timme innan jag äntligen hittade en sportaffär. Överlycklig gick jag in för att några minuter senare komma ut väldigt besviken utan någon påse med träningskläder. Jag fick bli utan mina shorts idag. Får ge mig ut på jakt igen nästa gång jag är ledig!

Efter några timmar på Karl Johan mötte jag upp Linda som kom från jobbet och vi åkte hem och åt. Kom fram till hur väldigt osociala vi är. Hur det nu går i en etta. Vi kliver upp, jobbar, åker hem, äter framför varsin dator, kollar på lite gilmore (just nu) och sedan sover. Men än så länge funkar det bra!

Imorgon ska vi nog titta på en film efter jag jobbat. Vi har ju svulldag imorgon!!! Längtar. Dagen ska utnyttjas väl! Glass, kakor å massa annat gött! Blir brare!

Ledig dag!

Imorgon är jag ledig. Det ska bli otroligt skönt att få sova och bara ta det lungt. Tänkte även ta en sväng till stan och kika lite. Kanske skaffa sig lite bättre bild över staden. Det kan behövas. Området där vi bor och där jag jobbar och tränar kan jag. Resten är en enda röra! Eller ja, centralen och busstationen kan jag ganska väl också.

Träningen ikväll blev inte så mycket till träning. Vi blev tre. Då åkte en av de andra tjejerna hem men jag och den tredje stannade kvar och bollade. Fick mycket bra tips av henne och det blev en ganska givande bollning iallfall. Provade även ganska mycket med vänstern, bara väntar på träningsvärken imorgon. Men det känns lite tråkigt att vi var så få. Visst, det var en sen träning, men ändå. Första matchen är iallafall den 5 oktober. Det ska bli roligt! Mindre rolig var dock avgiften jag ska betala in. Licensavgiften här är lite högre än i Sverige.  Hemma ligger den på runt en hundring och här runt en tusenlapp. Det plus träningsavgift och medlemsavgift blir en hel del. Men det blir det värt! Hoppas jag..

Har inte mycket mer än volleyn att berätta om just nu. Jobbat är i princip samma varje dag. Kassa kassa och åter igen kassa. Fast idag fick jag faktiskt fronta lite!


Vill ni höra mer om vad som händer här borta kan ni förresten gå in på Lindas blogg.


Hade!

Pust!

Frust, stön! Andra volleybollträningen. Tråkigt nog är laget inte det största. Förra året var de tydligen runt 20. Nu är de inte ens hälften. Blir nog inte så svårt som jag trodde att ta sig till startsexan. Vore ruggigt roligt!
Träningen idag var helt otroligt jobbigt. I princip så spenderade vi två timmar till att springa lite och hoppa resten. Block smash block smash. Fick även typ sendrag i vadorna varje gång jag skulle hoppa. Lilljobbigt! Fast en otroligt givande träning!
Längtar redan till nästa nästa träning, Som tur är behöver jag inte vänta så länge. Ska träna redan imorgon. Dock utan tränare. Han vi haft nu de två träningarna jag varit med på tränar ett annat lag och kommer max ha tid för oss en gång i veckan. Det suger! Han är hur bra som helst! Men bättre lite än inget alls.

Nu ska Lina sova. Halvdöd!

Till en viss liten person i Uppsala

Saknade Sophie lite extra idag. Våran lilla vimshöna i storstaden! Men hitills har hon verkat klara sig väldigt bra och till och med skaffat sig ett jobb! Sophie är en väldigt bra tjej och Linda och Lina saknar henne väldigt mycket! Hur långt det än är mellan oss så finns vi här till 200%!
<3

Bra - dålig - bra

Gårdagen började bra. Jobbet gick bättre än jag trodde men norskan var lite svår. Just siffrorna är väldigt annorlunda och efter några missförstånd började jag peka på skärmen som visade summan då jag sa hur mycket det blev. På så sätt slapp jag alla kunder som såg väldigt förvirrade ut då deras morötter helt plötsligt kostade tre gånger så mycket. Annars gick det bra. Fick sitta i kassan hela dagen förutom en halvtimmes lunch. Vi jobbar 8-timmarspass och det känns helt ok än så länge. Lönen är också väldigt ok för att sitta i kassan på en mataffär :P
Imorgon ska jag dock ringa till ett lager och förhoppningsvis bli erbjuden ett bättre jobb där. Jag hoppas iallafall!

Gårdagskvällen blev mindre bra. Det plingade på en gubbe vid 8-9 och dum som jag var öppnade jag. Då var det någon tvkontrollant och Linda och jag blev tvugna att betala 1000 spänn för TV´n SOM VI INTE ENS TITTAR PÅ! Varför skulle vi titta på Norsk tv? GAH! Varför skulle jag öppna dörren? Dumma, dumma Lina! 
Inte blev kvällen bättre av att mamma skickade kort på vårt nymöblerade vardagsrum. Jämt har det sett lika ut och jag har tyckte om det. Nu, då jag är borta, är det första Dennis och mamma gör att möblera om så det blev jättefult! Att jag inte ens kommer våga sitta i soffan om kvällarna bryr de sig inte om.. jag bor ju ändå inte hemma..! För nu är det så att något jag aldrig riktigt klarat av är mörker hemma i Steg. Soffan har de nu ställt precis under fönstret och jag kommer inte kunna sitta där utan att vara på helspänn och känna att nån glor på mig och tänker ta tag i mig. Usha! Jaja, golvet får väl bli min nya plats..

Idag blev iallafall en bättre dag, fast dock väldigt lång. Jag började inte förrän tolv men klev upp vid halv 8 för att ringa min arbetsgivare för att få lite uppgifter till skattepappret. Sedan for jag iväg till ligningskontoret och lämnade in blanketter så nu är mitt skattekort beställt! Kommer om 2 till 3 veckor.
Sen pratade jag lite med mammsen om ett papper man måste skicka till försäkringskassan i Sverige då man fått jobb här i Norge. Jag hade nämligen lyckats tappa bort mitt papper så efter mycket krångel lyckades mamma ordna det åt mig. Tack snälla mamma! Pratade även lite med pappsen.
Det känns knepigt att vara så långt borta ifrån dem båda men samtidigt bra. Jag pratar mer med båda nu än vad jag gjorde då jag bodde hemma. Mamma blir det mycke roligare och det känns så otroligt viktigt och med pappa blir det mer prat eftersom mamma inte kan hälsa längre. Knepigt hur man kan komma närmare varandra på något sätt då man flyttar bort. Ändå har det bara gått en vecka!

Förresten, fick en intervjuinbjudan från en mataffär jag sökt på idag. Blivit erbjuden på tre intervjuer på en vecka.. sjukt! Linda var på intervju igår för ett nattjobb men tydligen hade det varit en hel hop som sökt och hon fick det tyvärr inte. Just nu får hon nöja sig med att jobba med bitandeoch skrikande skitungar ;)


Det är mycket att göra nu i början men sakta men säkert börjar mycket falla på plats!
Adressen fungerar bra iallafall. Tog nämligen emot ett visst litet vykort på kungafamilen idag. Tack käraste kusin! Hoppas dödsmetallen var bra!

Då var det dags..

Ja, imorgon börjar jag mitt jobb. Om lite mer än tolv timmar! Jag är väldigt nervös. Tror mest att det är för att det är i Norge. Visst, jag hade nog varit lite nervös i Sverige också men nu är jag i ett annat land där jag förstår hälften av vad de säger. Jag lovar att det första som kommer att hända är att en kund frågar efter något jag inte har någon aning om vad det är. Hjälp!
Men jag förstod iallafall det mesta av vad min arbetsgivare sa och hon sa att hon pratade snabbt för hon kom norrifrån så jag hoppas. Alla får helt enkelt prata väldigt lungt och sakta. Eller rolig som dom säger här i Norge.
"Så lägger ni bare en rolig boll över nät" sa tränaren på volleybollen.. norska språket: rörigt men roligt.

Idag vaknade vi sent. "Klockan är tolv "sa Linda då jag vaknade och jag for upp ur sängen, hur ska detta gå? Men vi hann med både en promenix och en varsin springtur. Och fy i helvete vilken jobbig springtur! Jag måste börja jobba på min kondition. Men det är ju så tråkigt! Hittade iallafall gymmet idag. Det låg på 8:e våningen och inte 7:e som vår hyresvärd sa. Detta fick vi veta då vi lirkade och försökte låsa upp dörren till kontoret för hela huset. Ooops. Men nu vet vi var det är iallafall.

Klockan är inte ens före nio och här ligger jag i sängen med datorn, har borstade tänder och är redo för att sova. Inte fatt det blir sova rikitgt än men jag är nästan lite stolt över min tidiga sänggång. Sist jag gick och la mig så här tidigt var jag nog sjuk, eller förmodligen inte ens då.

Jaja nu blir det lite gilmore iallafall!

Kram på alla!


Staden nästa

Inatt blev en natt fylld med tankar och inte så mycket sömn. Jag tror jag börjar bli lite nervös inför första dagen på jobbet och alla papper som inte är ifyllda än. Inte hjälpte paret ovanför oss mot sömnen heller. I got news. Lägenheter är inte ljudtäta my friends!

Nu ska Linda och jag göra oss i ordning och dra oss in till staden en sväng. Linda ska hitta SATS och så ska vi fylla på telefonerna och dona lite.
Time to go!

Lat dag

Den här dagen har varit den lataste dagen sedan vi kom hit. Varje dag annars har jag gjort något men inte idag. Linda hade dock en arbetsintervju som verkade gått bra men var inte riktigt det jobb hon letade efter då det kan bli antingen väldigt lite jobb eller väldigt mycket och vi vill ju veta att vi får jobba mycket! Men absolut bättre än inget iallafall. Fast jag är helt säker på att hon får ett nytt erbjudande snart! Jag fick ett samtal om ett lagerarbete idag så på måndag, min första arbetsdag ska jag fråga hur lång uppsägninstiden är. Men jag tror att de är vana.. hoppas jag.

Iallafall så var det planerat att jag skulle till ligningskontoret (skatteverket) och skaffa ett skattekort idag. Man behöver ett sånt för att veta hur mycket man ska skatta också behöver man få ett norskt personnummer samtidigt. Men allt det här går inte att göra innan man fått ett jobb. Puckat system enligt mig. Hur ska man hinna dit då man fått jobb??? Iallafall så behövde jag få tag på min arbetsgivare för att fylla i vissa saker på pappret. Hela morgonen provade jag utan svar. Till slut när någon äntligen svarade hade hon gått för dagen. Så det blev ingen tripp till ligningskontoret idag. Jaja, det löser sig nog nästa vecka! I hope!

När Linda kom hem latade vi oss lite sen begav hon sig ut och sprang. Själv stannade jag hemma och kikade på gilmore. Man kan tro att jag ville göra något efter en så slö dag men jag var redan så ihopsäckad att min kropp liksom inte var beredd på träning!
Volleyn igår gick iallafall bra. Laget var inte riktigt så bra som jag trodde men dom var ruggigt säkra. Det kommer bli roligt att träna med dem! Var även en annan svensk tjej där och tränade för första gången. Skönt att inte känna sig ensam!


Idag var första dagen jag faktiskt hann reflektera över att jag faktiskt inte bor hemma utan i Oslo. Har liksom inte haft tid att tänka på det något innan. Jag fick till och med en liten släng av hemlängtan. Fast samtidigt trivs jag väldigt bra här. Med min sambo Linda :)
Än så länge har det gått bra, inget bråk än! :P
I like it here!


Hoppas alla mår bra!


Volleydags!

Då var det dags för min första volleyträning i Oslo. Förhoppningsvis blir den en av många. Jag är sjukt förväntansfull samtidigt så börjar nervositeten växa. Jag vill ju visa vad jag går för men samtidigt har jag bara tränat två inomhusträningar efter sommaren. Känner mig minst sagt ringrostig. Men jag ska göra mitt bästa och i dag ska smascharna sitta, så är det bara!
Oslo volley here I come!
Wish me luck!

Jag har fått jobb!

En dag av jobbsökande tog det. Visst, det är nog inte det bästa jobb man kan få men det är fortfarande ett jobb. Som drar in pengar. Som gör att jag kan betala hyra. Vilket är bra!
Intervjun gick på 10 minuter och sen fick jag jobbet. Jag blev så glad och virrig at jag glömde att fråga vad jag får i lön. Nu vet jag en kär liten far som suckar då han läser det här. Men det löser sig! Pengar får jag iallafall!
Jobbet är på Spar, en mataffär, i Nordstrand som ligger 5-6 minuter med bil från där vi bor. Med buss kanske det blir lite längre då man måste göra ett byte.

För stunden är jag iallafall väldigt nöjd!

Dålig humor eller roligt språk?

"Hei Lina. Takk  for meldingen. Da Hører jeg fra dere når dere nærmer dere. God tur till oslo. Vi sees"

Detta stod i ett meddelsande jag fick från Hedda, vår hyresvärd, då vi var på väg.
Dere dere dere.. hahaha. Linda och jag tyckte detta lät mycket roligt och jag gick och småfnissade åt det hela dagen. Är det vi som har dålig huror eller är norska ett väldigt roligt språk?

Om ni tycker att det är vi som har dålig humor ska jag göra ett ytterligare försök till att övertala er att det faktiskt är norskan som är rolig.
Vet ni vad snabel-a heter?...... Alfakrull!!!!!
HAHAHAHA!

Kvällsäventyr

Efter tre timmar av att sitta vid en varsin dator och söka jobb begav vi oss ut på en promenad till vad som jag hade för mig skulle vara havet. Det där om havet väldigt nära måste jag ha drömt eller så har vi bara inte hittat stigen än. Jag hoppas på det sista. Iallafall finns det ett spår inne i skogen och det var där vi började. Vi promenerade runt lite och efter några rejäla backar hamnade vi på en kulle man faktiskt kunde se havet ifrån.

Vi stod och tittade ett tag och till slut efter många "där bor vi!" lyckades vi lokalisera var vi faktiskt bodde på riktigt. Då fick vi den geniala iden att det var för tråkigt att gå tillbaka samma väg och bestämde os för att ta "den lilla backen" ner. Denna lilla backe visade sig vara ett halvbrant berg som dessutom var blött efter regnet. Men det var för sent för att ångra sig..

Vi kämpade oss igenom snår och buskar, trillade och halkade på hala stenar och svor över hur vi kunde vara så dumma att ta den där eländiga vägen.
Till slut såg vi skymten av en skidbacke och vi förstod då båda två att den skulle vara vår räddning! Men att en skidbacke på sommaren är så igenväxt hade vi aldrig kunnat gissa. Det blev en tuff resa även ned för skidbacken genom något som verkade vilja oss ont märkte vi då vi kommit ned för bådas byxor var fulla med taggar. Vi stod en stund och plockade tills vi till slut gav upp och begav oss hemmåt. Äntligen tillbaka på spåret!

Nu sitter vi här hemma efter några ytterligare timmar av jobbsökning och är väldigt tacksamma att vi inte fortfarande är fast i skogen någonstans här i Oslo. Byxorna med taggarna ligger ute på terassen. De får tas hand om i morgon.

Norge!

Ja då var vi framme i Oslo Linda och jag. Resan och uppackningen gick smärtfritt om man räknar bort en tappad ventilplutt och en krossad lingonsyltsburk (båda jag ofc).

Lägenheten är jättefin och både Linda och jag är jättenöjda! Bilder kommer upp senare då dom tagits. Har även fixat norskt mobilnummer nu också och även adress. Säger man till så får man det!

Jobbsökningen är nu i full gång och vi hoppas på ett napp så snart som möjligt!

RSS 2.0