Busy bee

Jenny är här och vi har allt för mycket roligt att göra för att varken hinna eller vilja sitta vid datorn = noll upatering de senaste två veckorna. Just nu är vi i Sydney och njuter av våren.

En bildbomb kommer i början av veckan. Kram så länge!

StalkerLina

Det är alltid samma sak när folk ska komma och hälsa på. Jag sitter maniskt och förföljer varenda liten rörelse av planet.
 
 
Jenny landade nyss i Hong Kong. Om 11 timmar står jag på flygplatsen och spanar efter henne! Jag är överpeppad! Dels för att jag vet att hon har med sig saltlakrits och ostkrokar i väskan, men mest för att det är Jenny och jag inte sett henne på över ett år. Snart snart snart!!!!!!

Nyttiga Lina

Här sitter jag, nyss hemkommen från gymmet, och smuttar på en nygjord smoothie.
 
 
Jag gav upp min diet två dagar tidigt då jag var bortbjuden på middag igår kväll så nu börjar mitt nya liv med en mer hälsosam kost som jag faktiskt ska kunna hålla igång på lång sikt. Huvudmål: mindre sötsaker!!!
Dagens smoothie består av blandade bär, en banan, sojamjölk och lite fiberhusk. Vet inte hur nyttigt det faktiskt är men det låter ju bra i alla fall.. smaken är inte så pjåkig den heller!
 

Hoppsan

Jag somnade med en gång huvudet nuddade kudden igår kväll. Detta var alltså strax efter åtta. Problemet är att jag jobbar där vi bor och släpper in folk som låst ut sig osv. Igår var jag på jour och en del av jobbet är att låsa allmänrummet för natten. Detta görs klockan elva under veckodagar. Jag vaknade kvart över åtta imorse. När jag somnade hade jag satt ett alarm, jag låg i änden av sängen och kollade på serier och hade lampan på. Allt detta för att jag lättare skulle komma upp för att låsa. Tydligen var jag rätt trött..

Så här ser det ut där jag bor!

35 timmar utan sömn

Japp, ni läste rätt! Jag har inte sovit sen igår morse förutom en tio minuter lång powernap på biblioteket vid halv fyra imorse. Där får man för att man varit lat tidigare. Rätt åt mig! Fick iallafall två prov gjorda idag och det kändes helt okej med båda. Inte väldigt bra men helt okej. Det är väl bara att vänta och se hur det faktiskt gick. Nu har jag ett prov till på måndag sen kommer Jenny om en vecka. Läre bara se till att faktiskt ta igen lite sömn innan hon kommer hit. Annars blir jag inte rolig att ha att göra med..
 
En bild jag tycker förskönar hur jag mår just nu.. självförvållat, jag vet...
och världens bästa unge i bakgrunden såg jag nu.. gullplutten!

I heard your voice, it brought a smile to my face

Ett samtal från Norge senare har jag äntligen hittat lite motivation! Världens bästa röst som gör mig lugn och peppad på samma gång.
 
Älskling, du är det bästa jag har!

Jo men hej

xv2YdR
Har precis jobbat några timmar. Nu ska resten av kvällen/natten spenderas på biblioteket. Jag har lämnat allt för mycket plugg tills sista minuten IGEN. Det blir värre och värre ju närmare slutet av min utbildning jag kommer. Inte bra Lina, inte bra.. SKÄRPNING!

Kan det vara sant?

Vädret under helgen kan ha skvallrat om att våren kanske äntligen är på ingång. Självklart har jag haft en helg med plugg så jag har inte kunnat njuta speciellt mycket av vädret. Idag fick jag nog av att sitta inne när solen sken så fint utanför så jag tog mina böcker och gick ut på balkongen. Solen gjorde att detta blev den absolut bästa pluggstund jag haft på länge. Det var som att jag laddades upp med energi och motivation och jag kunde njuta samtidigt som jag gjorde nytta. Underbart!
 
Jag ska absolut göra detta till en vana de dagar det är fint väder!

Frukostlunch

Planen var att kliva upp tidigt för att dra till biblioteket och sedan spela badminton i några timmar. Istället vaknade jag allt för sent och bestämde mig för att stanna hemma och plugga och gå till gymmet istället för badminton för att spara lite tid. Jag hatar hur svårt jag har att komma upp på morgonen. Det spelar ingen roll om jag sovit femton timmar eller fem. När ska jag bli vuxen och komma upp i tid utan flera högljudda alarm placerade på olika ställen i rummet?
 
Då jag kom upp ur sängen närmare lunchtid än frukost fick det bli en brunch med bacon, stekta ägg och smörstekta chamoinjoner. YUM! (var godare än det ser ut...)
 
Jag testar LCHF för stunden och det går faktiskt mycket bättre än vad jag förväntade mig. Jag gör det dels för att bli av med all extra vikt det här landet gett mig men mest för att göra något åt det kraftiga sockersug jag haft den senaste tiden. Det har verkligen hjälpt! Självklart blir man ju fortfarande sugen på kvällar och under pluggstunder men det är inte samma begär på socker längre utan att man mer vill ha något att tugga på. Åtta veckor bestämde jag mig för. Idag är första dagen på den sista veckan.

Great Ocean Road


Jag borde plugga och därför sitter jag och tittar på kort från i somras istället. Dessa är från när Anna, David och jag gjorde Great Ocean Road. Trots att jag varit på Great Ocean Road hela fem gånger nu så kommer jag aldrig att sluta förundras över hur vackert det är längs kusten och det man får se längs vägen. En sväng till blir det längs denna vackra väg men efter det blir det nog aldrig mer. Det blir att se till att njuta extra mycket när Jenny och jag tar en sväng när hon kommer hit. 

Älskade sport

Idag har varit en helt vanlig lördag dock lite mer produktiv än vanligt. Började med en timme på gymmet sen gjordes lägenheten fin och ren följt av plugg och fotboll. Jag har det senaste året blivit helt besatt av Australiensisk fotboll. Det har verkligen blivit en av mina absoluta favotitsporter. Det blir att man hamnar framför matcher varje helg.
 
För två veckor sedan var jag iväg och tittade på en match live med Karen och Tim. Det var första matchen någonsin för Karen och hon hade iallafall inte tråkigt. Jag hoppas att jag kan få hinna på en match till innan säsongen tar slut men då finalerna börjar till veckan kan det nog tyvärr bli svårt. Jag kommer verkligen att sakna footy när jag flyttar hem!
 
 

Karen och Tim nöjda över att vara på match
 
 Bland det häftigaste med att gå på en match live är storleken på stadion och mängden människor. 20 000 är klassat som få
 
Nöjd Lina efter en vinst för Geelong

RSS 2.0