Motivation?

Är det någon som har lust att komma ner hit och sparka mig i ändan så att jag får något gjort någon gång? Eller iallafall har tips för hur jag ska kunna motivera mig? Jag lyckas bara inte få mig själv motiverad och även om jag faktiskt sitter och pluggar så är det som att all kunskap tar en tvärvändning så fort den är på väg in i mitt huvud.
Jag vill ju göra bra ifrån mig men just nu vet jag inte hur det ska kunna gå.

Imorgon har jag ett prov och ett annat på tisdag. De är värda tjugo procent vardera så det vore alltså väldigt bra för mitt slutbetyg om jag kunde göra bra ifrån mig på båda två. Hur jag ska lyckas med det vet jag inte. Faktumet att jag skulle behöva plugga konstant i flera dagar gör att jag istället inte får något gjort alls. Det blir alltid så för mig när jag har mycket att göra.
Jag kommer ihåg att det fanns en term för detta när jag läste Etologi i gymnasiet. Exemplet var två måsar som var på väg att börja bråka och blev så stressade att de istället för att slåss började tvätta sig själva istället. Aldrig trodde jag väl att jag skulle jämföra mig själv med en mås..

Lina?...                                                  ...Fiskmås?

 

Hard to tell..


Kan inte

I över två och ett halvt år har Christoffer och jag varit tillsammans och för några veckor sedan fick jag min första bukett med blommor. Detta efter att jag hintat i ungefär ett halvår. Ja, ibland får man helt enkelt ta romantiken i egna händer.
Argumentet har hela tiden varit att jag inte haft någon vas så ett stort tack till Christoffers mamma Gro som såg till att jag fick en sådan. Utan henne hade jag nog aldrig fått ett ynkaste litet rosenblad.

Nu är det bara ett problem. Blommorna fick jag alltså för ett flertal veckor sedan men jag kan bara inte slänga dem. Vem vet hur många års väntan det är till nästa bukett. Jag vill ju njuta ur varenda liten droppe jag kan.

Vad tror ni, är det kanske dags att slänga?


Ett mirakel!

Christoffer har gått med på att börja titta på True Blood! Vi har båda varit otroligt skeptiska till den här vampyrhysterin som varit den senaste tiden. Men True Blood ska tydligen vara annorlunda enligt så många så det var väl dags att det fick en chans av oss med. Jag kom till denna insikt ganska mycket tidigare än Christoffer därav miraklet. Min vrånga lilla norrman :)
Än så länge är vi otroligt nog rätt fast. Det är en bra serie. För att handla mestadels om vampyrer vill säga.

Den här stressen..

Sitter med en kopp te och försöker lugna ner mig. Har ont i magen och känner mig stressad i hela kroppen. Det är en så otroligt obehaglig känsla. Jag mår så dåligt av att vara stressad och har egentligen ingen ordentlig anledning att vara det just nu. Eller ok, jag har en presentation på onsdag, två mid-semester tests nästa vecka plus en liten uppsats som ska in men det mesta av det är ju nästa vecka. Det kan jag väl stressa över i helgen istället och inte nu?

För övrigt har jag donat lite med mitt cv och känner nu att jag borde börja söka jobb. Jag har knappt kommit ner hit och känner redan panik över pengar. Att det här med pengar alltid ska vara ett sådant problem. Allt är ju så dyrt här nere nu vilket gör budgeten väldigt tight. Att jag även vill ha råd att resa innan jag går ut i skolan gör det hela ännu svårare.

Ett extrajobb några timmar i veckan tror jag faktiskt bara kan göra mig väl. Jag får lite extra pengar och ligger inte bara hemma i soffan och slöar när jag inte är i skolan.

Men ikväll ligger fokusen på att lugna ner mig. Att stressa gör INGET bättre utan gör bara allt jobbigare.




Jag blundar och drömmer mig tillbaka till Redang. Mitt paradis!

Busta move

Idag anmälde mig till och började jag på en sex veckor lång danskurs på sports center på skolan. Varje onsdagskväll i fem veckor frammåt kommer jag nu dansa Hip Hop och Funk tillsammans med Karen.
Jag hade alltså första lektionen idag. Hur det gick? Hur bra som helst tills en snurr blandades in i vår rutin. Då var det kört för min del. Vi får se hur detta kommer sluta..

Ungefär det här målet har jag för sista veckan:

I'm back!

Ja men då så. Nu har jag varit tillbaka i Melbourne i två och en halv veckor och känner att jag kanske borde börja uppdatera er där hemma igen.
Jag kom som sagt tillbaka för lite mer än två veckor sedan och sedan dess har det varit fullt upp med att ta igen i skolan (jag missade första veckan). Det är väldigt mycket läsning denna termin och mycket mindre siffror än vad jag är van vid. Det vi läser är kul men just mängden läsning gör det lite tungt. Jag ligger fortfarande efter vad gäller kapitlen vi har att läsa men känner att jag har kommit ikapp annars.

Mer än skola har det inte hänt så mycket. Jag har kramat på min fina norrman och sovit. Vi båda har varit så trötta sedan vi kom tillbaka. Vet inte riktigt om det går att skylla på jetlag längre..

I lördags var jag ut med Karen och hennes vän Serena. Vi gick och åt middag på en restaurang på Crown (casinot i stan) följt av några timmars dansande. Vi hade tänkt bara äta middag på Crown och sedan gå ut på ett annat ställe i stan men då vi ätit klart regnade det och vi tappade lusten att gå till ett nytt ställe. Istället stannade vi på Co. en av klubbarna på Crown där vi dansade tills vi (jag) inte kunde stå längre. Efter att i princip inte gått i klackar mer än ett fåtal gånger det senaste året dör mina fötter ganska snabbt när jag väl bestämmer mig för att göra det.

Serena och Karen




Trötta men glada tjejer på bussen hem

RSS 2.0