Titta vem som är här!

Nu har vi fullt upp med att visa runt mamma inne i staden.

Idag åt vi känguru till lunch och sedan sushi till middag. Nam nam!

 

Får se hur mycket uppdateringer det blir den kommande veckan. Måste ju passa på att umgås med kära moder när hon väl är i samma land som en själv.


Det blev kasst!

Jag är så jävla less på frisörer som låtsas lyssna på hur man vill ha det för att sedan bara klippa som dom vill. Jag betalar inte för att de ska få göra vad de vill med mitt hår utan jag betalar för att få håret fint. Men nu hade det fan blivit bättre om jag klippt det själv. Då hade jag iallafall förstört det gratis.

Jag bad om uppklippt hår men undrar hur lite det ska klippas för att det faktiskt ska räknas som uppklippt. Bad jag om SNElugg? NEJ. Jag bad om en rak lugg som gick jämnt ut i håret. Istället fick jag en lugg som är helt kort och avklippt på ena sidan och går ut yttepytte lite på andra sidan. Jag kan alltså nu inte sätta upp håret när jag har luggen nere för uppsatt hår med vassa luggkanter kan vara det fulaste jag vet.

Jag har aldrig fattat folk som har ångest för att gå till frisören förut. Nu har jag en helt ny förståelse. De senaste gångerna har jag varit så missnöjd och nästa gång jag går och klipper mig ska jag skriva ut bilder och prata saaaaaktaaaa. Då kanske, om jag har tur, det blir lite som jag vill ha det.

Blir så jävla less!

Nu ska jag gå till baren på skolan och trösta mig!

Lov var det här!

Jag är klar! Examen gick bra!
Jag har två föreläsningar imorgon men de räknas inte riktigt som skola så nu har jag i princip lov!

Nu går jag iväg för att få mitt hår lite lyckligare. Jag har aldrig klippt mig i Australien förut.
Vi får se hur resultatet blir.. sämre än nu blir svårt iallafall!

Fy fan vad jag är bra!

Har fått tillbaka resultatet på ett av mina prov jag hade för två veckor sedan. Visst tyckte jag det var väldigt lätt men att bli en av fyra i klassen med full pott hade jag inte räknat med. Då var 15% av betyget till Management Information Systems kirrat och klart!

Nu ska jag ta på mig skorna och knalla i väg till min sista mid-term, den i Macroeconomics. Jag känner mig förberedd men tror att Wayne, vår lecturer, kommer att ha skrivit ett riktigt tufft prov.

Efter provet ska jag göra plugg jag annars är tvungen att göra över lovet och sedan belöna mig med en klippning. Det är fan dags nu efter typ 8 månader. Fy skäms Lina!


Håll tummarna för mig!

Men, aj

Jag skulle ju bara hacka en lök?!


Är hög

Sedan över ett år tillbaka har jag minskat mitt intag av kaffe drastiskt och dricker det mest nu om jag vill bli varm, vakna eller när jag fikar. Min kropp är alltså inte längre speciellt van vid koffein så när jag idag drog en dos av två stora koppar kaffe och en red bull så ledde det till att allt helt plötsligt går i en nedrans fart. Det gillas när man vill vara effektiv på biblioteket...
Men varför rör rummet på sig... ?

Tror inte personen i rummet bredvid mig var lika entisuastisk över min överdos då denne fick stå ut med min fots konstanta dunkande i väggen.

Sista mid-term examen imorgon sen kommer mamma!!! Jippppiiiiii!
Hehe, tjat tjat.

Stört internetupplägg!

Jag stör mig så otroligt mycket på internetet här nere i Australien. Först och främst är det supersegt jämfört med hemma i Sverige. Men det absolut jobbigaste är att här betalar man inte för hastigheten utan man betalar för hur mycket man laddar ner. Laddar ner är alltså inte att man tankar filmer och så utan man laddar ju allt. Bilder, hemsidor, filmer på youtube. Vi har 5GB i månaden vilket i princip är ingenting. Vi buffrar aldrig något hemifrån utan ska vi se på något går vi till biblioteket med datorn vilket är ett otroligt släpande (iallafall med alla skolböcker som också ska med!) så det gör man inte för ofta. Trots att vi inte gör det hemma så gör vi ändå slut på kvoten innan månaden är slut och hade det inte varit så nedrans dyrt hade man ju kunnat höja den till tio iallafall.

Nu har vi snart använt upp kvoten för månaden vilket gör att jag inte kan ladda upp bilder. Detta gör bloggandet otroligt mycket tråkigare då det är bilderna som är roligast.
Jag ska fördsöka släpa med mig datorn till skolan och få upp lite bilder men vi får se hur det går.

Jävligt less är jag på det här systemet iallafall. Det är en sak som är säker. Ge mig det svenska internetet nu tack!

Pluggar bara mest just nu ändå, så bilder ni skulle få se skulle väl vara min macroekonomibok eller statistokboken. Visualisera! :)

Helg!

Då jag inte har några lektioner på fredagar betyder torsdag kväll helg för min del. Christoffers med! Det gör så otroligt mycket att ha tre dagar istället för två. Dessutom har den här veckan varit väldigt påfrestande med lite sömn med mycket att göra och många tankar flygandes omkring i huvudet. Imorgon ska jag alltså sova ut! Om det ska bli skönt? Hmmm... JA!

Dock kan jag inte sova allt för länge för klockan två ska Chris och jag på en lägenhetsvisning. Vi måste ju börja leta efter ett nytt ställe att bo när vårt kontrakt går ut i februari för här vill vi minsann inte bo kvar ett år till!
Vi hade hoppats på ett ställe bara 10-15 minuter från skolan men fick idag reda på att det kostar 38 dollar per person bara för att söka. Det är alltså cirka 220 kronor var utan att ens veta om man får lägenhet där. Hade det varit 50-100 hade jag förstått men jag tycker det här var lite väl! I det här landet suger man pengarna ur studenter istället för att stötta dem.

Lägenheten vi ska titta på imorgon är på ett ställe för bara studenter. Det är tyvärr lite längre bort från skolan men flyttar vi dit så får vi en fin, fräsh lägenhet med ett extra rum för gäster plus en egen tvättmaskin och ett större kylskåp! Det låter väldigt bra just nu men vi får helt enkelt se imorgon. Den är ju trots allt lite dyrare så vi måste tänka på om det blir värt det i slutänden.

Vet ni vad mer?

Om en vecka är mamma här!!!!

Jag och mamma i Frognerparken när hon hälsade på i Oslo


Vill ha strumpbyxor!!!


Sitter och tittar på fina stumpbyxor. Det är något negativt med att bo i ett land där de flesta strumpbyxor som säljs är one size. Iallafall de roliga med fina mönster som jag vill ha. American Apparel kanske har olika storlekar men vem fan lägger flera hundra på ett par strumpbyxor?? Inte studenter iallafall. Det är en sak som är säker! Man kan ju alltid hoppas att dessa finns kvar när man kommer hem till Sverige om några månader.

De längst till höger är bara för perfekta och de till vänster så tuffa. Finns dem när jag kommer hem kommer  båda att införskaffas! Sen är dom i mitten bara supersöta!

Bilderna är lånade från lindex.

Svårt

Det är så svårt ibland att förstå och beskriva sina känslor. Speciellt när de är så starka, så många och så blandade. Jag är så glad att jag har så mycket stöttande familj, släkt och vänner. För att inte glömma Christoffer. Han är min pelare att luta mig mot i alla stunder och utan honom hade jag legat som ett torkat skal på golvet och fallit sönder bit för bit, dag för dag.

Verkligheten kallar på mig nu. Skolan tar inte hänsyn till hur mitt hjärta mår och faktum är att jag har två prov nästa vecka som jag inte alls är förberedd för i skrivande stund.

Som jag älskar dig


Lurad!

För ett (väldigt, väldigt, väldigt, VÄLDIGT) bra tag sedan skickade vi två presenter till Sverige. Jag köpte papper till båda och en rejäl (trodde jag) rulle med band att ha på. Jag började med det ena paketet och gjorde en stor rosett för ett sedan gå vidare till det sista paketet och inse att det endast var e liten snutt kvar å rullen:

Är det jag som skulle ha förstått

att det var så lite på rullen eller hade

jag rätt i att känna mig lite lurad?

Hrmf!

 

Det löste sig ganska bra ändå iallafall!

I paketen låg en Tim Burton utställningsbok till bästa kusin och ett par tuffa röda babyconverse till lille Henry. Det gäller att börja i tid! Nu väntar vi spänt här borta på bilder på den coola lilla killen med snyggaste skorna av alla.


Sushikväll

En kväll förra veckan lagade Chris och jag sushi. Vi har gjort det en gång förut och då blev det lyckat men den här gången blev det tusen gånger bättre! Vi planerar att öppna eget sushiställe! Höhöhö.

Men ni måste väl hålla med om att slutresultatet ser bra proffsigt ut? Smakade proffsigt gjorde det minst sagt!

 

Till efterrätt blev det vitchoklamousse a la Spiderchick! Den ni!



Måndag

Måndag morgon. Vi har inget varmt vatten och jag har inte duschat sedan i torsdags.

Lite smink, hårspray och en överdos av parfym och jag är redo att se vad veckan har att erbjuda

Exams

Det är helt sjukt men om bara någon månad så är det dags för exams igen. Jag tycker jag nyss satt och skrev min förra. Den första draften av tiderna har iallafall kommit upp och förmodligen blir det inga ändringar. För mig kommer det att se ut som följande:

10 nov 09.00 Accounting for Management Decisions
15 nov 09.00 Management Information Systems
16 nov 09.00 Introductory Statistics for Business
18 nov 09:00 Macroeconomics

Examensperioden är från 5 nov - 25 nov

Jag är rätt nöjd med tiderna. Den enda jag gärna ändrat på skulle ha varit statistics. Den kommer lite olägligt där och hade gärna få kommit efter macro men man kan inte få allt här i världen!

Taco Bill

Igår mötte Chris och jag upp hans vän Hamish med flickvän Jen och tillsammans drog vi på Taco Bill. Det är en kedja här i Australien där dom har väldigt god mexikansk mat. Trots att maten är god är det inte därför man går dit. De har nämligen supermegaglas med margarithas. Väldigt goda margarithas måste tilläggas. Till och med Christoffer som inte klarar av smaken av tequila tycker att de är goda. Under kvällen drack vi ett helt stort glas var tills vi sedan var så mätta både av mat och drinkar att vi rullade tillbaka till tågstationen.

Med varje stor margaritha ingår även en stor mexikansk hatt. Just så att man ska få den där rätta känslan ;)

Jen och Hamish


En överlycklig Chris och jag


En otroligt bra kväll!

Sweet and sour pork

Proven igår gick ok. Jag vet att det gick bra på ett och hoppas på ett rätt ok betyg på det andra. De vara bara 10 och 15 procent så ett betyg upp eller ner spelar inte så stor roll men samtidigt kan det vara skönt at ligga bra till inför slutexamen. Håll tummarna för mig!

Kvällens middag blev sweet and sour pork. Vi har gjort det en gång förut och då blev det gott men den här gången blev det extremt gott. Vi är duktiga! Nu vill jag bara lära mig at fatiskt laga hela såsen med och inte köpa färdig. Då kan jag vara helt nöjd!




Mmmm... mumma!

Små saker

Jag måste vara knäpp. Saker som nedan blir jag lite glad av.



En juice med utgångsdatum på min födelsedag.

Jaa, inte krävs det mycket inte..
Det knepigaste är att jag faktiskt tyckte det var fullt normalt att bli glad av sådant tills min käre pojkvän så snällt påpekade att jag var konstig..


För övrigt har jag suttit på biblioteket sex timmar i sträck idag men känner mig inte ett dugg förberedd inför proven imorgon. Vem fan bryr sig om vad olika executives gör i sitt jobb? Det lär man väl sig om man blir just en sådan eller? Och bokföring är bara torrt och tråkigt och jag kan inte fatta de människor som faktiskt vill jobba med det.

Oj vad jag pluggar

Den här fina vardagsklänningen har jag funderat på att köpa i över ett år. Kanske snart två till och med. Nu är den på rea på Stylebystars och finns dessutom i min storlek 40 för bara 179 kronor. Fan att jag inte bor i Sverige och kan beställa hem den. Fan att min ekonomi inte tillåter mig att shoppa just nu..

Jag vill ju haaa!

Hopplöst

Idag borde vara en dag fylld av en massa plugg men jag lyckas inte. Det går inte att fokusera. Tankarna bara rullar iväg på annat hela tiden.
I förmiddags var jag trött och det gick därför inte speciellt bra att sitta och läsa. Sen kom Christoffer till skolan och vi åt lunch och han gav mig koffeintabletter så nu är jag inte trött längre men det går fortfarande inte att plugga.

Jag blir så less när det alltid blir så här när jag behöver plugga som mest. Mitt huvud vill liksom inte hänga med. Ska försöka plugga ordentligt ikväll också får det bli hela eftermiddagen och kvällen på biblioteket imorgon efter skolan. Jag får försöka peppa min kropp med att jag får sova ut på fredag!

Vecka 7

Helt otroligt, imorgon börjar skolvecka sju av tretton. Det har alltså redan snart gått hälften av min andra termin på uni. Det är helt sjukt hur veckorna bara flyger förbi just nu.
Den här veckan har jag mina två första mid-semester prov. Båda två på torsdag med en timmes mellanrum. Jo men tack för den kära fina lecturers! Veckan efter blir det grupparbete och vecka nio har jag två mid-semesters till. Sen kan man  ju undra vad som händer efter det. JO, det ska jag tala om! Då kommer mamma hit och hälsar på! En och en halv vecka får vi en extra inneboende i vår lilla studolägenhet och OM hon efterlängtas!

På fredag kommer det preliminära tentaschemat. Jag hoppas på ok tider. Bara jag inte får alla i rad eller två på samma dag så är jag glad!

Nu, ett avsnitt av Big Bang Theory och sen sova. Vår kvällstradition! :)

Förvirrande

Idag ska jag och ett gänga andra svenskar ta oss till Svenska kyrkan för att rösta.

Jag trodde att jag var säker på vad jag skulle rösta på ram tills igår kväll då jag kollade lite närmare på alla partier och nu är förrvirrelsen ett faktum. Jag vet helt ärligt inte vilka frågor som är viktiga för mig och de frågor jag tänkt är rätt viktiga har alla partier jag överväger att rösta på i princip svarat lika. Det är sjukt frustrerande.

En positiv sak är iallafall att även om jag kommer på efter att jag röstat fel så kommer jag inte att bli speciellt påverkad ändå.

Om en timme kommer Johannes och plockar upp mig. Nu blir det til att lusläsa partier och göra ett val!


Nästa val tänker jag förbereda mig som en galning med scheman och grafer!

Godnatt

För lite mer än sexton år sedan var jag världens lyckligaste nästan fem-åring. Brorsans katt Mirran födde kattungar och jag skulle få välja en av dem som skulle bli min alldeles egna. Jag valde den bästa! Han hade ett tecken i pannan som liknade en pil och snabb som en pil var han med så Pilen fick han heta.


Från fösta början var Pilen en väldigt bestämd och envis liten kisse. Mamma sa till mig "Välj vilken av dem som helst, bara den inte är långhårig!" Självklart bestämde sig kissen för att bli det. Många hade nog sagt att det kunde ju inte han bestämma men jo, Pilen var Pilen och ville han bli långhårig så blev han det.

 

 

Pilen var den som bestämde i huset. Han var den som alltid var först på matfatet och de andra katterna fick snällt vänta på sin tur. Ville man gosa med honom så gick det bra bara han var den som tog intiativet till det. Han hade makten över alla.

Jag var så stolt över min fina katt som trots sitt lite aggressiva humör var den absolut bästa jag visste. Ingen i världen kunde ta den första platsen från honom!



Han fick stå ut med mycket det lilla livet. Vi kastrerade honom. Han virade in sig själv i fisklina och fick sövas för att få bort den för att senare samma dag nästan äta upp ett fiskedrag.Dagen då vi flyttade till Malaysia svek vi Pilen. I tre år fick han bo hos främlingar vilket han i början självklart avskydde. Men efter några försök att leta sig hem insåg han att det vara bara att anpassa sig till detta nya liv.
Jag glömmer aldrig den dagen vi fick ta hem Pilen och mamma Mirran till Steg. Direkt intog de sina gamla favoritplatser och efter en stund var det som de tre åren aldrig hänt. Det var skönt efter att känna i flera år hur man lämnat dem.



När Mirran dog blev Pilen helt plötsligt ensam katt i huset vilket han aldrig varit. Ett tag gick han och letade efter Mirran men ganska snabbt så vande han sig vid att vara den enda att få all uppmärksamhet och mat. Efter det gick det inte att ta in ett annat djur i huset. Det var Pilens och någon annan var minsann inte välkommen. Han gillade att vara den ståtliga stiliga katten som alla gäster tyckte var så fin. Och han visste att han var det!


Temperamentet ärvde Pilen från sin mamma. Jag kan inte ens försöka räkna de gånger jag och mamma försökt få bort de klumpar som bildats i hans päls och någon kommit in i köket och frågat om vi misshandlade honom. När det var dags att klippas lät det som att man helt plötsligt fått en väldigt arg bebis i huset. Det krävdes två människor. En utrustad med sax och en med tjocktröja. Rivmärken blev en självklarhet.


Flytten till både Norge och Australien var jobbig. Katter går inte att hålla kontakt med om man inte är där de är. Människor går iallafall att prata med. Vi försökte via Skype men kissen tyckte mamma var knäpp som ville att han skulle se på datorskärmen. Man fick helt enkelt ta vara på de stunder man hade när man var hemma. Det vill säga de stunder som inte gick åt till att återfå omtycke efter att man lämnat honom.


Pilen var en av de vackraste katter jag träffat. Han hade sin envisa och lite aggressiva personlighet (som skrämde främlingar till att inte gå för nära honom) men bara man visste hur han ville ha det så var han världens mysigaste katt. Han var en del av familjen. Så mycket mer än bara ett husdjur.


Vi fick äran att ha Pilen i sexton hela år innan hans hjärta inte orkade med mer. För två veckor sedan sa han godnatt för en sista gång och lämnade oss. Det är skönt att veta att han inte behöver lida längre.

Kvar hos oss nu är alla minnen. Vi skrattar åt alla gånger han klöst oss och saknar alla mysiga stunder vi haft tillsammans. Minnen som alltid kommer att finnas kvar.


Sov gott Pilen
Jag glömmer dig aldrig!
Du var det finaste jag någonsin haft.

RSS 2.0