Disappointing

Volleyn igår var väl inte riktigt vad jag hoppats på.  Det var jag och fem indiska killar. Dom var inte dåliga men inte rikitgt bra heller. Men jag antar att det är bättre än inget. Provar några gånger till och försöker vara lite mer positiv.

Blev en alldeles för lång sovmorgon idag. Ingen bra början på en plugghelg. Men jag skolkade inte från lektioner iallafall som vissa andra gör..

Nu ska det spelas fotboll sen nya tag med läsningen!

På med tajtsen!

Examen gick bra. Vad jag vet. Får veta hur det gick på riktigt nästa vecka så håll tummarna!
Nu har jag bara en exam kvar också två uppsatser på det. Nästa tisdag klockan två är det jag som är FRIII. Då ska jag åka hem och slöa i soffan HELA kvällen! Jag längtar! Men fram tills dess är det plugga som gäller.

Ikväll ska jag iväg på volleyboll för första gången. Jag har inte träffat nogon jag ska spela med och har inte tränat sedan i februari i Sverige. Det är alltså inte speciellt seriöst vad jag fattat men kul ska det bli! VOLLEBOLL!!! Som jag längtat.
Tyvärr kommer den alltid vara sent på torsdagar vilket gör att jag får vinka hejdå till bar night men volleyboll är fanimej så mycket roligare!

Dags att dra på tajtsen och damma av knäskydden!

Kan undra hur det är med lilla spänsten..

Microeconomics

Idag är det dags för min första "exam." Den är visserligen bara en mid-term och är bara värd 20 procent men jag vill väldigt gärna göra bra ifrån mig på den.
Konstigt nog är jag faktiskt inte ett dugg nervös. Det gör mig lite orolig. Jag kommer gå in där och tro att jag vet allt, få provet och se ut som ett frågetecken och springa gråtandes ut därifrån.

Hehe, nejdå. Jag gillar den här ekononomikursen och det borde gå bra. Jag känner mig förberedd.

Men håll tummarna lite extra för mig ändå?

Nu blir det en sista genomgång av böckerna!

Laters

Försvinn din eländiga fågel!

När jag först kom till Melbourne tyckte jag att fåglarna cockatoo var otroligt tuffa och stannade faschinerad när jag såg dem.
Efter en morgon eller två kände jag inte fullt så mycket för dessa onödigt högljudda djur. De blir helt galna när solen går upp och ned. Deras skrik låter inte heller som fåglars skrik utan mer som en hes gammal gubbe som skriker allt han har för att jaga bort barnen som pappar äpplen från hans gård. Fast högre!

Jag brukar inte vara speciellt väcka och har oftast aldrig heller problem med at somna om. Detta kan hela min familj plus Linda och Chris vara vittnen för.

Men när de här typerna sätter igång då går det inte annat än att ligga vaken och svära. Speciellt när de sätter sig på vår fönsterkarm och gormar så mycket de kan. Jag tror de är ute efter att jävlas.

Jag är ingen morgonmänniska och att bli väckt tidigt på morgonen av dessa heshalsar utanför fönstret hjälper inte.

Kommer i flock gör dom med. Som att en inte vore nog..

Hittade en bild på google, det är något svårare för mig att fånga på bild.

Jag tror de vet hur gärna jag vill daska dem i marken tills de slutar skrika.

Nu ska jag sluta innan jag blir allt för brutal..

 

Nedan kan ni lyssna på vad vi vaknar till

 


Förresten..

Idag blev det biffar med fetaost och soltorkade tomater med ris och sallad mycket gott!


Min duktiga pojk!


Blir mycket matbilder. Mest så tt mamma ska se hur duktiga vi är med matlagningen.
Jämför detta med min matlagning i Oslo..

Nu plugga, sen sova!

Härmapan

Christoffers telefon gick sönder för någon vecka sedan. När han tänkte lämna in den fick han veta att det skulle bli lika dyrt att laga den som att köpa en ny telefon.

Detta blev resultatet:

Han hade tydligen också sagt till säljaren att han inte kunde köpa den rosa för den hade hans flickvän.
Det var tydligen den enda anledningen.. (fast jag håller med, den rosa är snyggare!)

Vi matchar bra iallafall!

Blev inte rikitgt som tänkt..

Blev inte så mycket plugg för mig ikväll ändå..

Jag fick nämligen veta mina preliminära examensdatum och fyra examer inom lopper av 8 dagar blev jag inte så supernöjd med direkt. Speciellt inte när de är uppdelade på två dagar efter varandra med fyra dagar emellan. Vet inte riktigt hur man ska lägga upp pluggingen.

Iallafall försvann plugglusten (den lilla som var vill säga) så jag bestämde mig för att frosta av vårt frysfack istället.

Så nu är vårt frysfack tomt på is och mina böcker ligger kvar halvt olästa.

Nya tag imorgon!!!!


Godnatt

Pluggelipluggplugg

Jag har två veckor kvar. Två veckor.

Tills jag kan slappna av och vila upp mig lite inför slutexamerna i mina fyra ämnen. Hoppas på att få dem någorlunda utspridda iallafall.

Men just nu är det mest plugg som gäller.

Då jag inte procrastinatar framför datorn vill säga.
(procastinate="refers to the counterproductive deferment of actions or tasks to a later time" enligt wikipedia. Otroligt användbart ord enligt mig)



Har precis kommit hem från biblioteket och nu ska pluggandet fortsätta här hemma.

Var förresten ANZAC day här idag. Jag sitter och pluggar på biblioteket i sex timmar på en public holiday. Stolt!


HA DE!



Torsdagen i bilder

I torsdags var vi ju som sagt på Eagle Bar. Det blev en bra kväll trots att vi kom dit lite sent och att vakterna inte ville släppa in Linda och mig för att vi tydligen var samma person. Imponerande då det enda lika är vår hårfärg och kanske längd. Ögonfärgen däremot. Inte på en prick! Inte mycket annat heller för den delen.
Vi fick iallafall gå till en annan vakt som släppte in oss med en gång.
Jag hatar verkligen när man faktiskt talar sanning och ingen tror på en.

Ungefär som att jag såg en liten krokodil vår första vecka i Malaysia. Fortfarande ingen i min familj som tror på mig. Jag är stensäker!

Så här såg iallafall kvällen ut! Delar av den iallafall. Det blir många kort när Linda är med! :)


Vi gick ner och spelade pingis


Jag blev sur


Linda blev rädd för mig och missade, mitt ända sätt att vinna en boll eller två


Sofie rotade lite bland mina smycken
Så många ringar du har sa Linda
Jag vill ha fler sa jag
NEJ sa Chris


På vägen till baren stötte vi på en uggla
Vi frågade om vi fick ta kort
Han sa okej


När vi kommit in hängde vi en stund


Sen dansade vi                       och tog egokort

Snipp snapp snut så var kvällen slut

Bar night


Ikväll är det bar night på Eagle Bar på skolan. Linda och jag går dit för att dansa loss och Kristian och Chris för att dricka öl.


Linda sover över här inatt.
Hon får göra slavgöran själv..

"Toffel"

Jag har aldrig rikitgt fattat det här med att vara "kärringstyrd,"toffel" eller "whipped."

Om en tjej till exempel skulle gå och möta sin pojkvän när han var på väg hem så skulle reaktionerna från kompisarna vara "Åh, vilken bra flickvän du är" eller liknande. Positivt iallafall.
Om en kille nu skulle göra det mot sin tjej så skulle han få höra från sina kompisar att han var kärringstyrd.

Sånt gör mig förvirrad.

De flesta killar verkar tycka det bästa sättet att bete sig i en relation är att inte svara när flickvännen ringer, dissa henne inför sina vänner och behandla henne som skit i allmänhet. Det är ok, för då är han iallafall inte kärringstyrd.
Man ska alltså helst vara en kass pojkvän?

Visst finns det människor som låter sig styras runt ordentligt och som faktiskt är lite styrda av sin partner men är det samma sak som att vilja umgås med sin pojk-flickvän och respektera och vara omtänksamma mot varandra?

I Christoffers och mitt förhållande är det nog jag som är toffeln isåfall. Jag flyttade till andra sidan av jorden för honom. Klå den ni!

Jag är nog den största toffeln av alla!


Skype, det bästa som finns!

Nu när jag bor på andra sidan jorden så måste jag bara älska Skype. Det är helt otroligt och jag fattar inte vad jag skulle göra utan det. Det är gratis plus att man faktiskt får se personen man pratar med! Visst, kvaliteten kan suga till och från men med tanke på hur långt hem det faktiskt är så är dte ganska otroligt att man ens kan se varandra. Nu börjar jag låta som farmor..

Precis avslutat ett samtal med bästa kusin. Där är bilden extra viktig i dagsläget. Fisen i magen växer ju som tusan. Inte länge kvar nu. Jag är sååå nyfiken! Vill veta ved det är för en liten typ!

Iallafall, Skype är bäst!

Nu ska jag sova gott!


Mästerkockarna

Härom dagen var Christoffer och jag duktiga. Vi ställde oss och lagade köttbullar och potatismos. Oj tänker ni, det lät ju jobbigt..
Men här kommer det stora in det hela. Moset kom minsann inte från något pulver och köttbullarna inte från någon påse. Nej, de knådades och rullades för hand och för moset skalade, kokade och mosade vi potatiar. Det lades kraft, kärlek och några droppar svett och ack så gott det blev!


Full fart i köket

Mums! (ja, sås och lingonsylt är köpt.... but I won't tell if you don't)

Kommer nu ihåg att när jag var liten var hemlagade köttbullar det värsta jag visste. När mamma sa att vi skulle äta köttbullar var alltid första frågan "Dina eller Felix" följt av ett "Jahaaa.." eller "JAAAA!"

Pluggdags

Nu bär det av till skolan för några timmars plugg på biblioteket. Jag gillar biblioteket. Det är så avslappnande och mysigt att sitta där.  Om man räknar bort byggnadsarbetet som pågår för tillfället...

Senare blir det nog till att städa "lägenheten" och kanske en sväng tvätt förhoppningsvis följt av ett skypesamtal med kusin Josefin!

Laters

En kväll i St.Kilda

I torsdags åkte jag ut till St.Kilda där Linda bor på ett hostel. Oslo heter det faktiskt. Fråga mig inte varför.
I St.Kilda finns det iallafall en pir där man hört att det ska finnas pingviner. Har hört från de flesta att pingvinerna bra är en myt som dumma turister går på men vi gav oss ut dit och visst fanns de minsann, (kanske ingen överraskning då Linda varit där kvällen före, men ändå!) och jag lyckades fixa något bildbevis.


Söt

Inte så stora, men högljudda var de!

Denne lille skit vände sig sedan helt om och bajsade demonstrantivt i vår riktning.

Besöket till piren var iallafall över förväntan. När Christoffer och jag var där sis var det enda vi fick se en havsråtta..

Ett ställe man garanterat måste ta framtida besökare!

Konsten att jaga bort kunder

När jag jobbade på Åhlens fick jag lära mig att man alltid skulle försöka sälja lite mer till kunden. Till exempel om en kund köpte tyg så kunde man fråga om denne hade tråd eller berätta att det fanns matchande kuddar.

Igår när jag skulle hem från stan så lyckades jag missa en spårvagn och var tvungen att vänta i tjugo minuter på nästa. Då gick jag in på 7eleven för att köpa mig en chockladbit och något att dricka.


KASSAGUBBE (pekandes på läsken) : "You get another one for half price"
JAG: "No thank you, that's ok"

KASSAGUBBE (pekandes på chokladbiten) : "You get one dollar off water when you buy this"
JAG (vill mest betala och gå) : "Hehe, no thanks, I'm good"

Jag betalar och börjar gå därifrån

KASSAGUBBE (halvskrikandes) : "All paistries one dollar!"
JAG (småspringande därifrån) : "No thank you!"


Jag måste sett otroligt sugen ut på att köpa något mer..

Know when to stop!

Snart helg!

Jag har börjat gilla mina skolveckor väldigt mycket. Veckan börjar med en ganska lugn dag lektionsvis följd av några timmar på biblioteket i desperat försök att förbereda mig inför tisdagen.

Tisdagar vill jag aldrig kliva upp. Dels börjar jag nio vilket betyder att jag måste kliva upp absolut senast åtta. Sen vet jag även att jag har två krävande lektioner som jag aldrig känner mig fullt förberedd till. MEN, när jag väl tagit mig till skolan så är skoldagen helt plötsligt slut och jag står där undrandes vad det var jag gruvade mig för egentligen.

Onsdagar har jag bara skola på eftermiddagen och kvällen vilket passar mig otroligt bra då jag iallafall absolut inte är någon morgonmänniska.

Torsdagar har jag två timmar med en timmes paus mellan.

Fredagar har jag helg!

Jobbigheten av dagarna tonas ner ju närmare helgen man kommer.
Klaga? Näee

Idag är det torsdag och jag ska snart vandra iväg bort mot skolan vilket betyder att om några timmar är det helg!

Woot woot!

Nu är jag på g! Jaa, kanske tog lite längre tid än vad som var tänkt men nu ska det börja skrivas igen! Vill du veta hur det går för mig i Australien så är det minsann här du ska läsa!

Nej, headern är inte av världsklass men det är minsann JAG som gjort den. Har utövat mina absolut bästa klippa och klistra egenskaper (kan diskuteras om de är bra eller dåliga) och lagt mitt hjärta och själ..

..jaja kanske inte.

Är det någon som inte klarar av att se så är det bara att sluta läsa eller langa hit en ny!

RSS 2.0