Är det bara här?

Jag antar att folk hört att prins William och hans Kate har förlovat sig och planerar att gifta sig nästa år. Är det bara för att Australien har band med Storbritannien eller pratas det om förlovningen på alla tv-kanaler hemma med? De har speciella inlägg om parets bakgrund och kommenterar och analyserar allt. Vissa tycker det är galet att Kate har fått ringen Diana hade medan andra tycker det är fint att William vill hålla sin mamma nära. Ojojoj, jag säger då de. Är det samma nyhetshysteri hemma?

Macro

Tentan jag har kvar är den i Macroeconomics vilket varit ett av mina favoritämnen den här terminen tack vare Wayne, vår föreläsare. Han har gjort ämnet intressant genom att blanda in många olika, relevanta saker som har med ekonomin idag att göra.

Här har ni ett exempel på videoklipp han lägger upp och tycker vi ska titta på:

They're not enemies, but frenemies
with co-dependent economies
For stability, China's gotta export
an the US is the buyer of last resort

Snart

Två dagar och jag har sommarlov! Sommarlov i november.. konstigt. Idag hade jag min tredje och alltså näst sista tenta. Den gick väldigt bra och jag kommer bli väldigt förvånad om jag inte får högt betyg. Igår hade det kunnat gå bättre. Tentan var väldigt konstigt och hade väldigt många irrelevanta frågor enligt mig men jag får bara hålla tummarna på att det går vägen. Ibland lyckas man bara fokusera på helt fel saker att plugga. Det kan lätt bli så när man har fyra prov på åtta dagar och omöjligt kan lära sig precis ALLT i varje ämne.

Klockan är sju på kvällen här nu och jag har varit på skolan sedan min tenta klockan nio imorse. Jag ska försöka tving mig själv att stanna tills biblioteket stänger klockan tio så att jag kan somna med gott samvete ikväll.

Nu ska jag sluta procrastinata och faktiskt få lite plugg gjort!

Pluggeliplugg

Mitt liv är så otroligt roligt just nu. Jag vaknar, äter, åker till skolan, pluggar, pluggar, äter, pluggar, åker hem för att sova, vaknar osv. Igår gick jag hem från biblioteket redan vid sju och när jag kom hem kändes det som att jag hade all tid i världen innan det var dags att sova. Det gav mig tif till att plocka fram sommarkläder och stoppa undan de lite varmare kläderna. Den ni! Hörde att det är snöstorm i typ hela Svrige nu. HAHA!

Idag är det stekhett ute men än så länge får jag nöja mig med att titta ut på det härliga vädret ifrån biblioteket och ta någon glasspaus när plugget blir för tråkigt.

Tentan igår gick otroligt nog bra. Jag borde iallafall få ett B och kanske till och med ett A med lite tur. Får se hur det blir med den saken. Nu gäller det att göra sig klar inför de tre resterande proven. Måndag, tisdag och torsdag och sen är jag klar för den här terminen! Yippeyay!

Inte min dag

Idag har varit en otroligt dålig dag. Den började med att jag åkte till biblioteket för att plugga till min tenta i bökföring imorgon och så fort jag öppnade böckerna kom stressen. Det här har varit den sämsta kurs jag tagit hittills. Det är mest föreläsarens fel. Hon är så dålig! Boken är självklart kass den med. Annars hade det ändå varit okej med en dålig föreläsare. Oj, nu börjar jag svamla, skulle kunna skriva en hel bok om hur dålig kursen är!
Iallafall så gjorde stressen att jag fick ont i magen och blev både gråtfärdig och spyfärdig. För att inte nämna hur många gånger jag gick på toaletten. Blir blåsan mindre bara för att man är nervös och osäker? Någon som vet?

På lunchen skulle jag möta upp en tjej som ville kopiare lite papper från mig som hon inte hade. Jag väntade i femton minuter tills jag gav upp och insåg att hon inte skulle komma. Precis innan jag ska resa på mig och gå tillbaka till mina böcker så landar den stösta fågelskiten någonsin på mitt ben. Tack, tack, jävla kråkhelvete!

Sen fortsatte stressen i två timmar tills jag avbröt för att gå och spela badminton. Vi var tre människor totalt men det var skönt att göra något annat än att plugga en stund och få lite energi ur kroppen.
Och det var nog precis vad jag behövde för efter det, en duch och middag satte jag mig ner igen här hemma och nu känns det ändå rätt ok inför morgondagen. Jag tror iallafall att jag klarar mig. Ett A eller B vore kul men vi får se hur det blir med den saken.

Nu blir det sängen för tentan börjar klockan nio imorgon bitti och innan dess ska jag skypa med kära moder.


Håll tummarna för mig imorgon!

Godnatt

Long time..

Ja, då var man här igen. Allt annat prioreteras än att skriva några rader om hur allt är här borta till er där hemma. Fy skäms Lina!

Jag är just nu i värsta perioden på terminen. Alla lektioner är över men nu måste tiden istället utnyttjas till att plugga till de kommande slutproven. Alla mina slutprov är värda rätt mycket av mitt slutetyg och jag måste därför se till att vara väl förberedd. Tre är värda 70% och ett är värt 60% men som tur är har jag fått väldigt bra betyg på de småsaker som räknas till de resterande procenten så det får det at kännas lite bättre iallafall.

I lördags regnade det mer i Victoria (staten där Melbourne ligger) än vad det gjort på fem år. Vi envisades ändå med tt ha en barbeque vilket resulterade i en förkyld Lina. Som tur är verkar den nästan redan vara över med endast lite snuva kvar nu vilket är tur då jag inte har tid att ligga hemma och bli frisk. Sånt kan vänta tills efter den 18:e då jag har mitt sista slutprov. Eller tenta kanske man ska kalla det. Så här ser förresten mitt tentaschema ut:

10 november: Accounting for Management Decisions 70%
15 november: Management Information Systems 70%
16 november: Introductory Statistics for Business 70%
18 november: Macroeconomics 60%

Samtliga av mina examer börjar klockan nio på morgonen vilket jag inte är van vid. Uppe med tuppen!

Den 10:e får ni hålla tummarna extra hårt för mig. Bokföring kan vara det tråkigaste jag någonsin läst!


Nu ska jag börja packa ihop här och bege mig hem och äta en sen middag som står och väntar på mig.
Många Kramar!


(phu, man måste anstränga sig för att inte låta ord som exam och lecture slinker in. Nu var jag duktig!)

RSS 2.0