Ibland blir det för mycket

Jag är en känslomänniska och blir väldigt lätt upprörd, glad, ledsen, arg och så vidare. I fredags blev det av någon anledning för mycket för mig. Jag är hur stressad som helst när det kommer till mina examer och då blir det så att jga inte får någoit gjort alls bara för att jag sitter och tänker på hur mycket jag har att göra. Jag känner inte att jag räcker till just nu. Skulle helst vilja dela mig i fem delar. Fyra skulle gå till ett ämne var och den femte till att umgås med Christoffer som jag har alldeles för lite tid för just nu. Att ekonomin inte är den bästa och priserna skyhöga här borta just nu hjälper inte det heller.

Det är så hopplöst när man gräver ner sig själv i sina egna tankar om hur dåligt allt är och går. Att man dessutom har en rejäl dos av hemlängtan gör inte det hela lättare heller.

Jag vaknade iallafall gladare i lördags och tog en väldigt lugn helg utan skolböcker med en nystart igår. Det kanske inte var den bästa nystarten med tanke på att jag blev uppe till klockan sex imorse och fick runt två timmars sömn innan det var dags för skola. Nu är iallafall min sista upgift inlämnad och all fokus läggs på examerna.

Klockan är nu strax efter nio och jag ligger i sängen och ska sova. Dags att ta igen nattens timmar. Imorgon väntar en lång dag i skolan.

Tung dag

Jag har haft en väldigt dålig dag idag. Tur man har Skype och mamma! Nu går jag och lägger mig och hoppas på en bättre dag imorgon!

Kram på er där hemma

Söööömn..

Jag började klockan elva idag. Nu är klockan 00.30 och jag känner att det kanske är dags att röra sig hemmåt snart. Det har varit en lång dag och hjärnan slutade väl hänga med för någon timme sedan.

Någon som vill bära mig hem?


Torsdag

Sitter på biblioteket och smuttar på en chai latte i väntan på att min sista föreläsning för veckan ska börja. Men det är inte förrän om en och en halv timme så jag ska väl försöka få lite plugga gjort under tiden.
Jag har blivit duktig på att inte göra av med pengar på skolan. Tar alltid med mig min egen lunch och så. Men nu när det börjar bli rätt kallt och ruggigt ute är det ju så gott att gå och köpa sig något varmt. Så idag var jag olydig. Men jag kan lova att jag njuter! Chai latte kan vara bland det godaste som finns när det är kallt ute. Till och med bättre än varm choklad.


Tillskott i conversesamlingen

Chris och jag var för någon vecka sedan till ett shoppingcenter bara fem stopp med spårvagnen från där vi bor. Det var rea i converseaffären och då kunde jag helt enkelt inte hålla mig.

Fina va?!

De kostade bara 29 dollar vilket motsvarar cirka 200 svenska kronor. Det är ju apbilligt för ett par converse så därför hade jag tillåtelse att köpa dem! Även att mina andra vita (absoluta favoriterna) håller på att falla sönder och jag därför behövde ett par som kunde ersätta. Nu har jag det!
Så, då kan inte kära moder klaga! :)

Läget idag

Jag förstår att ni är avundas mina välmanikerade fötter!

Jag kan gå!

Japp, idag var jag i skolan och kryckorna lämnade jag minsann hemma. Är otroligt lättad över hur snabbt foten verkar bli bra igen. Men jag tar det nog lugnt med att träna någon vecka så att jag inte sabbar den igen innan den blir helt bra.
Det är ju inte direkt så att jag kan springa fram med foten. Jag haltar, men inte så mycket! Snart är den helt bra.. ta i trä.

Nu sitter vi och tittar på An Idiot Abroad. En otroligt komisk serie som alla borde se. Den handlar om en instängd britt som är väldigt ignorant till andras kulturer. Han reser runt världen för att se "the seven wonders" och tvingas göra en hel del annat på vägen. Vi sitter bara och skrattar åt alla hans konstiga och dumma kommentarer.

I dagens avsnitt är han i Mexico och ska precis rida på en oxe.

Trailern:


Slö dag

Jag har inte haft skola på måndagar på hela den här terminen men idag var en av de första gångerna jag faktiskt var hemma. I vanliga fall brukar jag nämligen spela badminton på måndagar men det är lite svårt när man knappt kan gå på sin ena fot.
Dagen börjde bra. Jag klev upp klockan elva och lagade scones medan Chris gick ner till affären och när han kom hem med sylt blev det en mummsig frukost. Sen gick han till skolan och tanken var ju att även jag skulle vara produktiv och sätta mig med böckerna men det är ju så svårt när man är hemma. Det är så lätt att bara skjuta allt till absolut sista sekund. Jag kom igång med pluggandet till slut men alldeles för sent än vad jag borde ha gjort så nu har jag suttit hela kvällen instängd på mitt rum. Jag får skylla mig själv!

Bion igår var rätt bra. Bättre än tvåan och trean! Fast jag tyckte inte att 3D-effekterna var så specialla. Filmen hade nog varit lika bra utan.


Tim, Jes, Caryn och Chris innan filmen


Biodags

Nu drar Chris och jag iväg med några vänner och ser på Pirates of the Caribbean 4. Chris var ner till apoteket och hyrde kryckor till mig så att jag inte är helt hjälplös iallafall.

Efter bion blir det hem för lite Skype med mamma, kusin och Henry. Förhoppningsvis med fungerande mikrofoner.

"The Swimsuit Issue"

Vi sitter och tittar på film. Det händer faktiskt lite till och från att det går svenska filmer på tv här borta. Ganska konstigt egentligen men kul. Ikväll är det filmen Allt Flyter som handlar om ett gäng killar som startar ett konstsimningslag. Ganska komisk faktiskt!


Onödigt!

Ja, det spelade ingen roll hur bra frukost jag åt. Det var tydligen inte min dag på badmintonplanen ändå. Det verkar inte som att det kommer att vara det en tid framöver heller. Jag lyckades nämligen stuka foten efter halva träningen. Så nu sitter jag här hemma med en inlindad fot som bultar.
Det är så typiskt när jag fick en gratismånad på gym av en kompis också hinner jag gå tre gånger och sen stukar jag foten. Men jag får se det positivt. Den är inte bruten iallafall och nu får jag mer tid att plugga. Håller tummarna för att det går över snabbt.
Det är tur att jag har min fina pojkvän som kan ta hand om mig :)

Stackars lilla fossing!




Hepp hepp

Har precis ätit en rejäl frukost. Nu tycker jag att jag borde klara tre timmar med badminton.


Äggmacka, te med en citronskiva och havregrynsgröt med hallon, blåbär och kanel.

Tänk om man var så här duktig varje dag..

Skit!

I morse klev jag upp och drog och gymmade för att sedan åka hem, duscha, äta och åka till skolan för att möta upp två klasskompisar och börja plugga inför en av mina examer. Planen efter det var att jag skulle stanna på biblioteket resten av kvällen och få klart en del plugg för att kunna slappna av liite i helgen.
Problemet är att jag inte blev insläppt på biblioteket. De stänger klockan sex på fredagar men har förlängda öppettider och för att få tillgång till dem behöver man registrera sig på internet. Det gjorde jag för flera veckor sedan. Fungerade mitt kort? Nope! Därför blev jag nekad i dörren. HATAR när sånt händer.
Så då hade jag inget val utan åkte hem med planen att vara effektiv hemma istället. Ja, det kan nog de flesta svara på hur det gick. Jag kan bara inte plugga hemma. Hade jag blivit insläppt på biblioteket hade jag nu fått in fyra timmars plugg istället för att få i princip noll här hemma.
Oh well, får lösa det till veckan.

Blä på biblioteket! Jag som hade sett fram emot att gräva ner mig i oförståelig matte..

Procrastinating..


Sitter på biblioteket och pluggar mitt hatämne Introduction to Quantitative Analysis. Hade nog kunnat varit roligt med en bra lärare men så är inte fallet för mig. På tio veckor har vi haft tjugo lectures där jag knappt lärt mig ett skit. Nu börjar slutexamen närma sig och jag måste lära mig allt helt själv. Yippeeee!

Blir nog bara här en halvtimme till sen hem och äta middag. Är sjuktigt hungrig!

Grattis!

Säger vi till denna lilla söting som idag blir hela ett år.

Det känns som det var igår mamma ringde mig och berättade att han var på väg. Tiden har gått så otroligt snabbt och Henry har redan blivit så stor! Gå själv kan han tydligen nu till och med (stolt, STOLT fadder!).
Snart är det bara en månad kvar till jag kan krama honom igen. Tyvärr är han nog mindre intresserad av det nu när han kan upptäcka världen helt själv som han vill men lite tvångskramar kommer det att bli vare sig han vill det eller inte!
Håller tummarna för att han inte glömt mig helt när jag kommer hem igen. Det kommer ju trots allt ha gått fem månader sedan vi sågs sist.  Men jag hoppas på det bästa. Annars blir det bara att göra sitt allra bästa med att försöka charma honom på nytt.

Hoppas ni får en fin ett-årsdag där hemma. Jag längtar efter er!


Bättring Lina!

Bloggning, pluggning, höra av sig till vänner och familj, städa, komma upp på morgonen, ja det är mycket som behöver bättras nu. Min första slutexamen närmar sig och jag MÅSTE börja förbereda mig men istället händer ingenting. Jag är ofokuserad, konstant trött och allmänt omotiverad. Hur mycket jag än vilar får jag ingen ork eller lust till något. Hoppas på en vändning snart!

Vi har suttit och tittat på Norge-Finland i hockey-VM. Tyvärr hittade vi varken kanal på engelska, svenska eller norska så jag lär mig danska på köpet.

Det är tydligen andra gången någonsin som Norge tagit sig till kvartsfinal. Dock verkar det inte bli mer. Efter en mållös första period och mål för Norge genom en straff i början av andra såg det nästan lovande ut för dem, men efter fyra mål till Finland i samma period så ser det inte så ljust ut längre. Klockan börjar bli mycket här nu och eftersom det inte verkar bli så mycket spänning i matchen ger vi nog upp och sover istället.

Glada innan matchen började

Dumma Finland!


07.00

Nu går jag och borstar tänderna och lägger mig. Så blir det när man sjuter upp saker till sista minuten. Är iallafall äntligen klar med min inlämning i Business Law. Kan vara det tråkigaste jag någonsin gjort vilket kan förklara varför jag väntade så länge innan jag blev klar. Vi har inte helle rfått speciellt bra riktlinjer om hur det hela ska se ut så nu får jag bara hålla tummarna och hoppas at jag får ett betyg som var värt dessa timmar av förlorad sömn.

Godnatt!

"A new part of history is written"

Ser på Obamas tal. Tydligen är amerikanerna nu helt säkra på att Osama Bin Laden har blivit dödad.

Jag vet egentligen aldelles för lite om allt som hänt för att kommentera men min spontana reaktion är att det inte kommer att ändra speciellt mycket. Kanske har jag fel.

Efter alla dessa år av jagande och alla gånger man trott att han varit död så har det blivit lite svårt att tro på att han faktiskt är det. Men nu verkar det ju faktiskt väldigt otroligt om det inte var sant.


Att bo med en norrman

Tänkte att en ny kategori skulle få ta form här i bloggen. Det är ju trots allt rätt mycket konstigt som händer när man är tillsammans och bor med en norrman och jag känner att min käre lille gutt förtjänar en hel egen kategori så det ska han få.

Här är ett exempel på vad som kan hända.

Hur knyter man upp en knut egentligen?

Nämen se så glad jag blev när jag äntligen lyckades!


Klockbesatt

Jag har börjat tycka om klockor mer och mer. Har inte varit ett speciellt stort fan av klockor överhuvudtaget förut men nu ser jag det som den ultimata accecoaren. Speciellt tokig är jag i klockor i olika färger. Jag har ju en från Jet Set addiction i vitt som jag använder i princip varje dag och skulle inte direkt tacka nej till de nedanför heller.

Piffar upp vilken "outfit" som helst!

Hade jag haft jobb och pengar hade jag slagit till på allihopa men då jag är student utan jobb så får det räcka med att bara drömma om dem. Men ett tips till dom som har pengar är att de finns på shoptime och bellme för bara 199 kronor fram tills slutet av idag (söndag) vilket är dett kap då de oftast kostar runt 500. Ja, känner man sig riktigt generös så skulle jag ju inte direkt bli ledsen av att få en heller ;)


RSS 2.0