Som kineserna

Idag gör jag som kineserna här på La Trobe. Tar med mig datorn för att sitta och titta på tv på internet och surfa i allmänhet. De har ju det knäppa systemet här i Australien att man får betala för hur mycket man laddar ner och inte för hastighet vilket är helt stört enligt mig. Så att se på web-TV hemma är ju hopplöst för poff så har man inget kvar på sin månadskvot. Det suger! Därför går man till skolan och använder deras internet gratis!

Det dåliga är dock att internet här är så sjukt segt. Det är nu man inser hur långt man kommit med tekniken hemma. Det är mycket som är ganska efter här vilket är otroligt störande när man är van att ha allt som i Sverige.
Ta det här med internetbank till exempel. Engångskoder har vi slutat med och bytt ut mot säkrare dosor. Här har man inte ens börjat med enggångskoder. Detta gör ju att jag som är van att ha så många olika koder för att göra allt så säkert som möjligt börjar undra hur säkert systemet här faktiskt är. Jag ser till att ändra koderna så ofta som möjligt istället i väntan på att banken inser något smartare system!

Hoppas alla hemma hade en fin midsommar. Jag kom på att det varit midsommar igår så inget firande för min del.. oh well!

Äntligen!

Detta trodde jag aldrig att jag någonsin skulle säga i juni men nu har jag äntligen VINTERlov!

Idag skrev jag min sista exam och jag tror det gått rätt bra på alla. Fast vågar inte hoppas för mycket förrän jag får resultaten. Failat något ämne tror jag iallafall inte att jag gjort!
Om det är skönt att det är över?
Öhhhm... JAAAA!

Nu ska jag nörda på facebook, läsa massvis med bloggar och käka ett helt paket tim tams själv!


Kan vara bland det godaste på jorden!


Att sakna

Det jobbigaste med att vara så långt hemifrån är saknaden för de som man inte riktigt kan prata med. De flesta kan man kommunicera med via internet men som farmor går det bara att ringa och det har man ju inte råd att göra jämt. Sen har vi ju Pilen. Min älskade lilla kisse som fyllde hela sexton år för någon vecka sedan!

Anna fotade några fina kort på oss innan jag flyttade så jag har något att titta på när jag saknar honom lite extra.



 


Det gick till en början bra men efter en stund så lessnade självklart kissen (det är ju trots allt Pilen vi pratar om) lite vilket syns på de två näst sista korten. Anna och jag hade så roligt åt honom. Stackars lille kisse. Men sen fick han se lite på fåglarna och humöret blev snabbt bättre. Men konsten att se olycklig och plågad ut, den kan han minsann!

(klicka på bilderna för att få dem större!)

http://www.annasigvardsson.com/

Hela Sverige stannar upp?

Kan tänka mig att det är hemma i Sverige nu ungefär som när vi kommit till final i någon stor sport och alla sitter hemma framför tvn. Eller är bröllopet inte så stort? Det är iallafall allt jag läser och hör om hemifrån just nu.

Själv kunde jag inte bry mig mycket mindre. Det enda som kanske kan vara liite roligt är att titta på kläderna alla har på sig. Såg något kort på en grupp med politiker och herregud hur hemska kan man klä sig???

Jag vet iallafall en liten journalist som är väldigt tacksam över timingen med en viss liten Henry som kom lagom så att hon skulle slippa bröllopet.


Nu är iallafall två av fyra examer klara. Skulle kliva upp i tid till biblioteket öppnade men sov istället till halv tolv. Antar att jag behövde sova ut en dag. Får ta nya tag imorgon. Kan inte förklara hur mycket jag längtar tills torsdag då jag inte har något mer pluggande att göra på en hel månad!

Har dock en hel del saker att ta tag i på lovet. Ett tecken på att man börjar bli vuxen är att planera att städa och frosta av frysar så fort man får ledigt. Jag skrämmer mig själv!


Jaja, nu blir det sova för min del. Nya tag med pluggandet imorgon!

Dålig start på dagen

Tänkte att jag skulle få en ordentlig start på dagen idag för att motivera mig själv så jag ställde mig och gjorde en rejäl omelett med massa ost och svamp. Otroligt hungrig var jag och den såg så smarrig ut när den hamnade på tallriken. Jag förberedde mig på njutning, tog en halv tugga och insåg.. SALT?! Var är saltet? Det tyckte jag tydligen inte var så viktigt när jag stod vid spisen.
Så njutningen blev mer slänga-i-sig-maten-för-att-slippa-känna-smaken. Inte blev jag mätt heller.

Bara jag inte gör något sådant stort misstag på provet idag så ska det nog gå bra.

Du må ju blogge om baggen min!

Var det en viss liten norrman som sa när han köpt ny väska.
Så här har du älskling!



Jaaa, den är fin. Tycker dock inte stundenter ska ha råd med en väska för 90 dollar. Jävla norrmänn! ;)

Han sitter förresten och skriver sin första exam just nu. Hoppas det går bra. Det tror jag!


Jaja, off to the library I go!

Möt min nya bästa vän


Koffeintabletten!

Går snabbare än kaffe, ingen risk för spill, är billigare, och håller en klar i huvudet hela dagen.

Lätt ett av de bästa plugghjälpmedel jag stött på iallafall. Och kom inte och säg att sömn är bättre för ska jag sova mig pigg så finns det ingen tid över för pluggande!

Just nu spenderas mycket tid på biblioteket. Ett tecken på att man växt upp är när man blir sur över att de stänger tidigt på helger. Men ikväll har de öppet till tio!

På torsdag väntar min första exam och en vecka efter är min sista. Fyra examer på åtta dagar blir tufft, men får trösta mig med att det finns folk som har det värre.

Håll tummarna!!!

Fint

Fina, fina familjen!

 

Fem och en halv månader kvar tills jag får träffa dem nu!

Jag längtar ihjäl mig!


Möt Robert

Det här är Robert. Han håller koll våra nycklar.

Just nu hänger han med Dylan (höhö)

Nu bär det av till biblioteket för några timmars pluggande!

Eurovision

Förra söndagen var vi några som drog till en bar där en massa europeer samlats för att se på eurovision playback. Jag hade bestämt mig för att inte ta reda på vem som vunnit i förväg. Det var jag och en till. Resten visste. Jag gissade och gissade men fick aldrig rätt. Vem fan skulle kunna tro att Tyskland skulle vinna???

Grabbarna kom för ölen


Big Helga (ölen) på bordet..         och en possum sovandes i trädet bakom oss


Vår poänglista. Tyskland fick 6/30, sen vaknade possumen och var hungrig

Jag överlycklig

Norska pojkar är glada när de får ha en öl i handen

Glad norrman och tysk (inte tillräckligt glad frågar ni mig, HUR vann de?)



Kan erkänna att vi satt en bit bort från högtalarna och hörde inte så mycket av låtarna men jag lyssnade på Tysklands bidrag dagen efter och jag måste fråga vem det var som röstade på dem egentligen?

En trevlig kväll blev det ändå iallafall!

Gammelgubben!

I fredags fyllde min käre storebror hela 23 år!


Jag fick vara med och sjunga!

Det bästa? Jag behövde inte gå upp tidigt! Tack till 8 timmars tidsskillnad!

I-landsproblem

Min dator har börjat bli överhettad och slå av sig själv igen. I tre hela månader har den varit frisk.
Då jag varken har tid eller ork att leta upp någon som kan hjälpa mig med datorn har jag funnit en temporär lösning:


Funkar för stunden

Nu är frågan. Fiji eller en ny dator? Fan!

Fruktstund

Var på affären och inhaldlade lite smått och gott idag. Nu ska det njutas av melon och mango!





Så här roar man en norrman!

Om ni undrade


Converse är inte vattentäta

Dålig början

Idag hade jag tänkt komma igång ordentligt med pluggandet. Att sova till elva var inte direkt planen.

Nu måste jag bege mig mot skolan för att gå in på 3-butiken och skälla på dem. Jag får betala cirka 700 spänn bara för att de gjort en massa fel. Hoppas jag slipper skälla massor.
Det bästa skulle vara om de bara slängde pengarna på mig så fort jag kom in i butiken. Det hade varit något!

Hoppas kan man väl?

Får se om det blir någon timme fotboll efter skällandet. Beror på hur det första går..

Lättnad!

Nu skulle jag i princip kunna säga att jag har lov. Om man räknar bort mina fyra återstående examer vill säga. Varav alla kommer att ha otroligt mycket att säga för mina slutbetyg i kurserna. Men NÄSTAN lov!

Stressen har först nu börjat slå mig och de närmaste två veckorna blir nog mest plugga plugga plugga.

Idag fick jag tillbaka min värsta uppgift jag haft den här terminen. Jag lade ner otroligt mycket tid på den och en del annat fick lida men det var värt det! A säger jag bara. Lycka!

Beslutsångest

Om några veckor är det ju vinterlov här nere. Eftersom vädret i Melbourne är sjukt tråkigt nu så planerar Chris och jag att åka iväg på semester. Vi har båda varit väldigt sugna på Fiji ända sedan vi kom ner hit och igår var vi in på en resebyrå för att kolla priser.
Tyvärr är det ju lov för de flesta vilket gör att priserna på flyg går upp rejält så priset på resan blev högre än vi båda tänkt. Vi har nu en vecka på oss att bestämma om vi åker eller inte.

Det är en all inclusive resa så kostnader för mat och dricka kommer att vara väldigt små och vi kommer bo på ett fint hotell med havsutsikt.

Vi har ju båda pengar men frågan är hur mycket vi kommer ha att leva på sen. I och för sig så har Linda dragit hem då vilket kommer göra det lättare att hålla sig borta från stan och göra av med pengar. Det enda positiva med att hon åker..

Ååååh, det är så svårt. Men man vill ju samtidigt passa på..

Hjääääälp!!!!

Sovmorgon

Idag börjar jag inte förrens klockan tre.

Sov till elva och nu blir det baguette till frukost.



Idag är min näst sista skoldag av den här terminen. Tiden går sjukligt snabbt. En till termin och sen är jag hemma i Sverige igen!

Heaven is a place on earth

Det är sant! Jag har hittat himmeln på jorden! Eller Linda har introducerat mig till den iallafall.
Max Brenners....
aaaah.....
Max Brenners...

Här snackar vi choklad.

Det finns fundue, suffleer, pizzor och så mycket mycket mer. Allt med fokus på det bästa, chocklad! Jag skulle kunna slicka tallrikarna skinande rena på detta ställe. Den varma chokladen är så fyllig så man skulle kunna tro det bara var smält choklad och jag skulle nästan kunna döda för att få denna restaurang i varenda liten del av världen. Som jag ser det nu är det omöjligt att få nog av detta gudomliga ställe!

Linda och jag har börjat träffas på fredagar nu. Varje gång hittills har dagen slutat med att vi hamnat på Max Brenners. Varje gång har vi gått därifrån proppmätta och spyfärdiga men ack så lyckliga.

Följande bilder är till de chockladmonster jag har i släkt och vänskapskrets som jag tycker borde hitta vägen hit ned.
Jag lovar, det är värt det!




Två chokladomaner i full fart med att stilla sina behov
Chris sur för att jag stoppar honom mitt i njutandet




Och gillar ni inte chokladen? Ja men då kan jag ju äta upp den åt er. HELT gratis! No problemo!

Komsi komsi!!!


RSS 2.0