På väg hem!

Jag hade tänkt blogga massor efter min sista tenta för då hade jag all tid i världen tyckte jag. Men det hade jag inte. Har haft fullt upp med att fixa inför resan de senaste dagarna. Det och ta igen lite sömn.

Sista tentan gick iallafall bra förutom att det var den tråkigaste tenta jag skrivit. Ja, alltså ämnet var såtråkigt att även fast jag hade massor att skriva så satt jag och hade tråkigt medan jag satt och skrev. Tur att jag aldrig måste göra ett liknande ämne igen!

Sitter i Hong Kong nu. Första delen av resan gick väldigt snabbt. Jag tyckte inte att jag somnade alls men helt plötsligt landade vi så jag måste ju ha sovit. Tyvärr så var ju det här den korta delen på bara åtta timmar. Nästa är på tolv och är ett dagflyg. Hoppas på att kunna somna. Annars blir det filmer för hela slanten. Längtar som en tok efter att komma hem nu. Sommar, familj och vänner! Snart ses vi!

Vi fick transfer-klisterlappar när vi klev av flyget. Känner mig alltid som en japansk turist när jag får sånt (därav peace-tecknet, kameran saknas dock). Det hade varit ännu bättre om alla från flyget fått matchande kepsar!

Den absolut bästa

Christoffer och jag började i princip vårt förhållande på distans. Norge-Australien. Under det året hatade jag människor som klagade över att de inte skulle få träffa sin pojkvän på någon vecka. Jag tyckte inte de hade något att klaga över. Nu har vi varit sambos i ett och ett halvt år och jag har utvecklats till att vara en av de jag hatade för något år sedan. Det är märkligt hur saker kan ändras. Men självklart vänjer man ju sig vid att träffa varandra hela tiden och då kan någon vecka plötsligt kännas hur lång som helst.

Idag åkte Christoffer till flygplatsen för att åka "hem" till Wien. Vi ses igen nästa söndag. Ändå började jag gråta. Det är bara så konstigt när han inte är här. Nu ligger jag helt själv i sängen och funderar på hur fasen jag ska lyckas somna. Det är min första natt ensam i den här lägenheten och även fast jag tycker att det kan vara skönt att vara själv ibland föredrar jag att veta att någon snart kommer hem. Men det är väl bra att vara ifrån varandra lite med antar jag. Man uppskattar varandra så mycket mer.

För övrigt så har Chris inte ens lämnat flygplatsen i Melbourne än. För dem som inte hört så har det varit kaos i flygtrafiken här i några dagar på grund av vulkanutbrottet i Chile. Planet skulle ha lyft runt halv elva och klockan är nu halv ett. Jobbigt att han bara hade kunnat stanna hemma två timmar till. Hoppas det löser sig snart iallafall!

Jag är så lycklig med dig min gulliga lilla norrman

Tentorna som varit

Tänkte att jag kunde berätta hur det gått i de tentorna jag haft för den som undrar. Jag tar dem i den ordningen jag haft dem. Jag har väl någorlunda koll på vilket betyg jag kommer att på men jag vill inte "jinxa" det genom att säga vad jag borde få. Resultaten får ni helt enkelt vänta lite på.

Finance 10 juni: En relativt lätt tenta som jag hade kunnat klara hur bra som helst om jag bara haft lite mer tid över. Både i förberedelse och under själva skrivningen. Finance har varit mitt lättaste ämne den här terminen och jag har även tyckt att det varit väldigt roligt. Dock är det dåliga med att ha så många tentor på en och samma gång att man lägger fokus på de ämnen man haft problem med också får de lättaste ämnena lida. HATAR att jag var så tidspressad under skrivningen.

Introduction to Quantitative Analysis: Mitt hatämne under terminen som slutade i en relativt okej tenta på, hör och häpna, hela FYRA frågor! Det borde ha gått bra bara jag klarade integralfrågorna.

Microeconomic Theory: Ett ämne jag haft lite svårt med under året då matten man förväntats kunna var från ämnet här ovanför. Tentan var lättare än förväntan tack vare många timmars pluggande i grupp men den kan ha gått lite hur som helst. Jag kan ha krånglat till slutet på några frågor men hoppas på det bästa.


Ja, så ser läget ut just nu så vill jag fortsätta hålla mitt betyg på ett medel över åttio procent (A) måste jag göra sjukligt bra ifrån mig på tentan på fredag. Behöver åttiosex procent på den för ett A. Det blir svårt. Näst intill omöjligt faktiskt. De är otroligt tuffa betygsättare de där laglärarna. Håll tummarna för mitt pluggande den här veckan och för min tenta på fredag. Ok?!
Bra, tack!

Nu, sömn!

Missing in action

Jag hoppas att den här bilden är en bra nog förklaring till varför jag inte uppdaterat på ett tag.



Detta är alltså lassen jag haft att plugga inför mina fyra tentor. Jag har i princip bott på biblioteket de senaste två veckorna. Om man inte räknar den tid Chris och jag sover tillsammans så har jag träffat mina pluggkompisar mer än vad jag träffat min egen pojkvän. DET är illa! Har lovat att ta igen för det när vi ses i Sverige om lite mindre än två veckor. Stackarn!
Jag kliver liksom upp, äter frukost, tar med mig gårdagens middagsrester och går till skolan. Sen kommer jag hem sent på kvällen, grinig och less och går i princip och lägger mig på en gång. Har väl snittat mellan åtta och tolv timmar på biblioteket per dag. Kul tjej!
Men jag måste säga vilken tur jag haft som hittat en så underbar kille. Han har utan klagomål lagat middag och diskat hela veckorna och inte ens förväntat sig att jag ska ta igen något av det. Inga klagomål på att jag aldrig är hemma heller. Vilken bra uppfostran han måste fått av sina fina föräldrar.. hehe fjäsk fjäsk!

Men efter två tunga veckor känns det redan som att jag har lov.
Varför?
Jo...

DÄRFÖR!

En tenta har jag kvar. Den är nu på fredag. Sen är jag fri som en fågel i en månad! Visst, den är i Business Law som kan vara det mest meningslösa och tråkiga ämne jag läst hittills men bara vetenskapen om att jag har EN enda tenta kvar och att jag två dagar senare flyger hemmåt gör att allt känns så mycket lättare. Jag ser mållinjen!

Mys

Ikväll tittar vi på "footy" (Australiensk fotboll), dricker gott vin och äter choklad. Jag klagar inte.

Planen var att gå till biblioteket idag men jag var så trött så jag tänkte att jag kunde plugga hemma. Huh? Va? Om jag faktiskt gjorde det?....
JA! I hela tjugo minuter! Självdiciplinen är verkligen på topp!
Imorgon börjar jag om..

Sista skoldagen

Om en stund går jag ivæg på min sista førelæsning før den hær terminen. Sen har jag "bara" examerna kvar. Det ær helt sjukt vad snabbt den hær terminen gått. Jag kan inte fatta att jag snart ær i Sverige igen.

Kvællen kommer som vanligt att spenderas i  biblioteket. Kul liv man har!

(ursækta de fula bokstæverna.. anvænder Chris dator och ja, allt ær ju lite konstigt med norrmænn..)

Haha!

Idag började vi med revision i Microeconomic Theory och vår föreläsare började med lite komiska inslag för att lugna ner oss lite.












Hon avslutade med att säga att vi gärna får rita och komma på finurliga svar men att vi tyvärr inte får poäng på det. Jag tycker man borde få det! Haha!

RSS 2.0