Lathet

Så var det bara helgen kvar innan det är dags för skola igen. Det här lovet hade jag planerat att vara väldigt effektiv. Jag skulle fixa med en massa saker i rummet och skriva min historiauppsats.
Visst, lite av sakerna jag skulle göra i rummet är gjorda. Hyllan är uppe och jag har städat! Men skriveriet som egentligen var viktigast har jag inte kommit så långt med. Det är så svårt innan man verkligen kommer igång med något och jag har verkligen gjort vad som helst för att inte skriva. När det gäller skolarbete så känns allt mycket viktigare just nu. Men om cirka två månader är det iallafall över! Längta! Då beger Anna och jag oss ut i Europa. Det kommer bli tre roliga veckor!
I onsdags var mormors begravning. Josefin och jag hade ett varsitt halsband som var mormors på oss vilket kändes bra.  Begravningen blev fin!

Nu ska jag äta och sen fara in till stan för en kväll med Linda, Jonas och Elin(?). Mys.





Everybody's somebody's fool


KnasVickan!

Än har inte dopet skett men min bil har iallafall fått ett namn nu. Så när jag pratar om Vickan i framtiden är det alltså min fina, kära, snälla, lilla bil jag talar om. Tyvärr har Vickan inte varit speciellt snäll den senaste veckan.
Vissa kan tro att bilar bara är snälla varelser som oftast bara lyder och åker dit man vill och gör det man vill att de ska göra. Vickan har varit ett utmärkt exempel på en sådan bil fram tills för ett tag sen. Allt började med läckande kylarvätska, okej inte hennes fel, men efter ett besök hos doktorn var hon sig inte lik.
Nej, Vickan har nämligen bestämt sig för att hon inte vill vara kvar hos mig längre. Iallafall är det så jag tolkar det. Olydigheten började då jag och Linda satte oss i bilen och skulle åka ner till staden i lördags. Då började bilen låta och försöka låsa sig själv men gav upp efter en liten stund.
När vi sedan kom till parkeringen i stan och skulle låsa och gå därifrån blev både Linda och jag väldigt förvånade. När jag hade låst bestämde sig Vickan nämligen för att hon minsann inte skulle vara låst inte. Hon låste upp sig själv och bara för att markera lite extra hur ogärna hon ville vara låst så vevade hon ned rutorna också.
Så där blev vi stående en stund. Jag vevade upp rutorna, låste, Vickan låste upp, vevade ned rutorna, jag vevade upp rutorna och ja.. ni fattar.
Efter ett tag lyckades vi äntligen få stopp på bråket och gick därifrån men när vi kom tillbaka till parkeringen någon timme senare stod hon där med nedvevade rutor igen. Jag skulle lika gärna kunna ge henne en högtalare eller något där hon kan skrika "Här kom och stjäl mig från min ägare!"
Suck! Finns det lydnadskurser för bilar?

Ännu ett blogginlägg som bevisar att jag borde gå och sussa..





Will you know my name?
Will it be the same?
Missing, empty


Hockeykväll

Idag var jag iväg med familjen på hockey i Timrå. Att åka på hockey är alltid lika stämningsfullt och roligt och även fast jag inte riktigt hejade på något av lagen så var det en riktigt rolig match.

Anledningen till att jag åkte på hockey även fast jag egentligen inte brydde mig om hur det gick i matchen var att alla i vår familj hejar på olika lag. Detta blir till ett problem då vi ska på hockey och ikväll så var det HV mot Timrå i Timrå och då var det bara att ge med sig och följa med.

Men det var som sagt roligt ändå. Första period var lite slö speciellt för HV's del men i andra period bjöds det på riktigt fin och underhållande hockey. Tredje bestod mest av slagsmål. Matchen slutade i alla fall med 5-3 vinst för Timrå och Färjestad förlorade med 3-7 på hemmaplan. Ingen bra start i semin. Men det ska tas igen!

Något jag dock blir väldigt irriterad på när jag är på hockeymatcher är hur osportslig publiken kan vara. Visst, det är en del av sporten men jag tycker det går till överdrift då hela publiken skriker att de hatar motståndarlaget. Eller folk som skriker "ut med domaren" eller kastar flaskor på planen. Så otroligt dålig stil enligt mig.

Näe, heja på det lag ni håller på och så kan det vara nog med det.




Quit it


Lov igen

Jahapp så var det dags för lov igen. När vi fick höra att det bara skulle vara två veckor mellan sport- och påsklov kändes det väldigt onödigt. Men under de här två veckorna mellan loven har vi haft så otroligt mycket att göra och jag tror inte det är många i klassen som orkat med en vecka till. Inte hade jag gjort det i alla fall!


Lovet fick en otroligt bar början i alla fall. Först filmmys med Jonas, Sophie och Linda på torsdagen. Sedan födelsedagsfirande av min kusin på fredagen. Svulligt värre! På fredagskvällen hade jag tråkigt och for in till Linda och där blev jag kvar tills idag.

Mys och prat på fredagen sen igår var vi på stan en sväng. Jag skulle absolut inte köpa något men kunde jag hålla mig? Nope! Linda och jag har kommit fram till att vi har dåligt inflytande på varandra. I alla fall jag på henne. Det är ganska roligt hur hon hör min röst så fort det är något hon ska bestämma sig för. "Köp den, gör det" haha!

Efter staden var det dags för lite tillfixande och sedan utgång. Det blev en lyckad kväll med mycket dans och det gillar vi! Jag vill igen snart! Tanken var att vi skulle gå ut idag med men orken var helt enkelt borta. Laddar inför nästa helg istället!


Har kommit fram till att Linda är socialt missanpassad och jag är en taskig kompis. Vi passar bra ihop tycker jag!

Linda, ta inte det jag säger för hårt, eller alls förresten. Svammel!

Tack för helgen!






I open my eyes

I try to see but I'm blinded by the white light


Helslut

Idag var vi inte så många på träningen. Det började med att vi var tre tränare på sex nybörjare på den träningen (pojk OCH flicklag) och när det sedan var dags för våran riktiga träning så var det bara Nettan som att där och såg ensam ut. Men hon var brun iallafall. VÄLDIGT brun! Avis!
Det blev Jessica, Jag och Nettan iallafall. Kändes som en mesningslös träning så då hörde vi med gänget som brukar spela beach om vi kunde köra med dom. Vi körde paradise (två och två vinnarn stannar) ett bra tag. Dessutom på herrhöjd. Det kanske inte låter så hemskt med ett nät som är lite högre men tänk att behöva hoppa två decimeter högre. Lite krångligt må jag säga.
man kan ju tro att killarna skulle vara lite snällare då de spelade med oss tjejer också men icke! Det var nästan som att de drog på mer. Det var så det kändes iallafall! Snorre förlorade till och med en tånagel på kuppen!
Otroligt jobbig men sjukt rolig träning!





It's hard to get by just upon a smile


Läsdag

Idag blev en läsdag men lite blandning av tv-tittande. Jag hade nämligen glömt bort (eller förträngt) att Egalias döttrar uppgiften skulle vara klar. Boken var inte riktigt i min smak och därför hade jag knappt börjat. Detta gjorde att jag hade cirka tvåhundra sidor tråkig bok att läsa idag. Visst, tvåhundra sidor kanske inte låter som så mycket men när det är en bok som är tråkig som man dessutom MÅSTE läsa är det otroligt tungt. Boken är iallafall utläst nu och nu måste jag bara komma fram till vad jag tycker om den. Även det låter som en ganska lätt uppgift. Läs boken så är det inte det längre! Knasbok!
Så imorgon var det måndag igen. Har legat hemma hela helgen förutom då jag hämtade pappa på tåget. Välbehövd vila. Men nu har jag dock lite abstinens efter "gänget". Man har liksom blivit så van vid att umgås att det känns knepigt då man inte gör det en helg. Nästa helg behövs det annars avlider nog jag. Nästan iallafall! :)

Nää nu lite sista pluggande innan sängen kallar!
Egalias döttrar och malaria.. wiiee!





Your laughter makes me wanna rip off my ears
chop them into bits
and feed them to hungry wolves
just so I never have to hear it again

NEEEJ!

Fortfarande förkyld också kom pappsen hem idag. Detta gjorde att jag blev hemma ikväll. Skönt med en lugn helg hemma också faktiskt.
Kvällen var bra tills Frölunda tog ledningen med 1 och senare 2-0 mot Färjestad. Inte bra! Hann inte se klart på matchen för det var dags för melodifestivalen. Var faktiskt ganska positiv ända tills poängen började dimpa in och jag märkte vem som ledde. Charlotte skulle INTE ha vunnit. Vem som helst men inte hon. Och egentligen, varför ska man åka och försöka vinna igen då man redan vunnit hela skiten en gång? Samma sak undrade jag då Carola skickades iväg. BAH! Nej, nu är jag less! Även om hon skulle vinna (vilket inte kommer hända!!!) så kommer jag aldrig att vara positiv till det här. NEJ! Hoppas hon åker ut i kvalet. DET skulle göra mig glad! Egentligen bryr jag mig väl inte så mycket då jag tycker att melodifestivalen har blivit en alldeles för stor grej men ändå! Nej, blä är allt jag har att säga.





Forever trusting who we are


Lina, Linargh, Liiiinaaaah!

Jag har kommit fram till att jag har lite olika sätt att vara. Alla olika sätt är jag fast i lite olika former helt enkelt.
Lina är jag när jag är neutral och som mest normal.  Konstigt nog är det nog det sätt jag är på minst. Det är nog mitt tråkigaste sätt att vara. Väldigt lugn, tyst och blyg. Lina är dock den första människor jag inte träffat möter.
Linargh är en lite större del av mig men ligger på ungefär samma nivå som Lina. Det sättet att vara kommer fram när något irriterar mig eller gör mig arg. Det behöver inte vara något stort, nejnej, det kan vara som att någon sitter å slöar på MIN maskin på gymmet. Världsproblem! Haha. När detta händer blir jag allmänt aggressiv. Det är inte så att jag går och är sur jag pratar mest väldigt irriterat och ibland kan jag till och med Linargh komma fram bara för att jag har lust. Linargh låter väldigt arg men egentligen så är det ingenting!
Liiiinaaaah är nog det sätt att vara som de jag har omkring mig märker mest. Jag tycker inte om att ta allt på för stort allvar och att flamsa lite har blivit en del av min vardag. Ibland kommer jag även på mig själv då jag är väldigt högljudd. Så kanske jag inte vill vara egentligen men tydligen är det så jag är? Iallafall.. livet ska inte tas på för stort allvar. Se till att ha kul istället! / Liiiinaaaah ;)

Mmm.. så här kan det ju gå om man inte har bättre för sig på en fredagskväll. Kanske man kan skylla på feberyrning?!





I see through you like I see through glass

Blodgivare

Något jag tänkte på att göra långt innan jag blev arton men sedan helt glömde bort tills för någon månad sedan. I tisdags var jag iallafall iväg på min första blodgivning. Kände mig lite halvyr då jag satt där i stolen och väntade och de andra blodgivarna retades lite med mig. Riktigt bra stämning där måste jag säga! När nålen väl var instucken gick det hur bra som helst men då jag fick kommentaren "Lina sitter fortfarande på stolen" förstod jag att jag måste sett ganska blek ut. Vilken vekling! :P Träffade även någon som blev lite av en idol där. En man som varit blodgivare i 21 år! Duktigt!
Lina Sjölin, blodgivare. I like it!


Även att Färjestad vann idag. Lite småspännande match men behöll ledningen hela matchen! Pust! En vinst med 4-2 gjorde att det nu står 1-1 i matcher. Kör på en 4-1 vinst tycker jag!






I want to hate you
so why can't I?

Bra saker

Kom på att jag kanske borde ta upp lite bra saker som hänt också. Inte bara tråkiga saker.
Jag kan börja med volleybollmatchen förra söndagen. Det var en av de roligaste matcherna jag någonsin spelat. Full fart hela tiden och efteråt var alla helt slut. Vi vann den iallafall med 3-0. Första vinsten mot Uppsala! :) Även att jag kom upp över 100 poäng i poängligan vilket var mitt mål under säsongen. 102 poäng har jag nu lyckats skrapa ihop. För att avsluta volleypratet kan jag säga att Uppsala förlorade mot Säter i helgen vilket gav oss andraplatsen i serien. Grattis till oss! Inte dåligt för att vara första gången i serie tycker jag.
Under lovet bodde vi i princip ett gäng hemma hos Linda. Det blev guitar hero och en massa annat trevligt. Tror inte jag var själv en minut. Sophie, Sofie, Linda, Elin och jag hade även spakväll då vi gjorde ansiktsmask, hårinpackning och bastade. Linda slingade Sofies hår vilket blev superbra! Lyckades också äntligen med en after work på Stadt!

Nu när skolan är igång igen kan jag ju dra upp lite sådana positiva saker också. Två av mina kurser jag haft slutade innan lovet och jag har varit lite osäker på vad jag skulle få i båda ämnena. Ett fick jag reda på innan lovet men psykologibetyget fick jag inte veta förrän igår. Det var väldigt positivt. Två avslutade kurser och MVG. Åh så skönt!
Svenska grupparbetsredovisningen som vi hade idag gick också bra! Kändes väldigt osäkert innan men då det var gjort kändes det som att det gått bra ändå. Skönt att ha det avklarat. Och imorgon är det dags för redovisning av projektarbetet i entren. Det går nog bra. Mest bara att stå där och bjuda på godis så. Sen är det typ klart.

Sista positiva saken är att pappa kommer hem på lördag! Kommer inte ens ihåg när det var han åkte nu. Ett tecken på att det gått för länge. Skönt att få träffa han igen! :)

Nu blir det iväg på träning! Onsdagar = bra :D




you know


Not according to plan

Lovet gick alldeles för snabbt som vanligt. Jag känner mig inte ett dugg utvilad och inte alls redo för skola igen. Men det är ju bara två veckor tills påsklovet så det läre gå bra tycker jag!
Innan lovet hade vi väldigt många planer för i princip varje lovdag och var laddade inför vad som skulle bli ett kanonlov. För mig blev det inte rikitgt som planerat.
För mig började lovet nämligen med att min mormor blev dålig och några dagar senare gick bort. Det är aldrig roligt när någon i ens familj eller någon nära en försvinner. Visserligen hade mormor inte riktigt varit sitt rätta jag på några år men hon lämnade fortfarande ett stort hål efter sig. Alla fina minnen från barndomen kommer alltid att finnas kvar. Somrarna i Kilafors, non-stop burken som alltid stod i köket, fika ute i hörnet där det alltid var sol, och en massa "svälta räv" spelande. Småsaker man aldrig kommer att glömma.
Det är när sådana här saker händer som man uppskattar sina vänner och sin familj mer än någonsin. Jag har verkligen världens mest underbara människor omkring mig. Tack vare det blev en del av mitt lov ändå fyllt med skratt och glada miner trots det som hänt och om man bortser från det så blev lovet ganska bra ändå.
Tack!




a part of me


RSS 2.0