Nattgäst och skolstart

Inatt hade jag en nattgäst, och nej, ingen nattgäst man kan tro.
Hade lite svårt å somna igår men till slut somnade jag faktiskt. Tyvärr blev jag väckt bara efter typ en halvtimme. Då hade gärsten nämligen kommit! Ingen rolig nattgäst heller, nejnej den här var bara jobbigt och i örat dessutom.
Vaknade och trodde att jag hade vatten i örat. Jag började skaka lite på huvudet åch luta det så vattnet skulle rinna ut men icke. Det bara fortsatte spraka i mitt stackars öra. Efter en stund kom jag på att det måsta vara något levande där inne så jag kutade in till mamma å hämta en ficklampa så hon fick lysa mig i örat. Det tog ett tag men till slut så såg hon något röra på sig.
Även om jag trodde det var någon kuse eller så så fick jag ändå lite småpanik då hon såg den. Ringde till sjukvårdsrådgivningen då ialolafall bara utifall och hon i andra änden trodde inte på mig utan bad att få prata med mamma. Morr! Visst kanske lät lite konstigt men ändå!
Jag fick iallafall order att duscha örat. Mycket riktigt så kom det ut en liten kuse. Den såg ungefär ut som en miniatyr mal på en halv centimeter. Äcklig var den iallafall!

Så började ju skolan idag också. Känns väl mindre kul då sommarlovet gått så snabbt ock jag jobbat ganska mycket. Känner mig inte riktigt så utvilad som jag skulle vilja vara innan terminen men det får funka! Har iallafall bara ett år kvar nu och det känns sjukt skönt. Gick och tittade på dom rädda små ettorna idag också. Tänka sig, dom har tre år kvar medans vi bara har ett. Yippeee!
Planerade ettornas introduktionsdag imorgon också. Imorgon ska vi vara snälla, då får vi fler som vågar komma på nollningen sen som vi kan ha kul med. Moahahahaha. Nädå vi ska bara vara lite onda.. det får man ibland!

Kick off

Idag hade vi kick off med volleybollen. Imorrn har vi nämligen vår första träning för säsongen och eftersom den här säsongen kommer att bli annorlunda behövde vi ju starta den på ett bra sätt!

Vi skulle iallafall träffas utanför hallen halv 9. Såklart så sover jag över och vaknar typ fem över åtta. Detta gjorde att jag fick ungefär tio minuter att packa med lite saker, klä på mig och äta frukost. Frukosten fick ätas i bilen den och tro det eller ej så kom jag faktiskt bara en minut sent! Jag klådde erik och Emilia med flera minuter och sen så har vi ju stackars Thilda som vi ringde och väckte och jagade upp.. haha.

Iallafall så hade vi ingen aning och var vi skulle fara. Det hade hållts mycket hemligt av tränarna och jag tror de var lite smånöjda över att vi inte visste var vi skulle. Blev orolig ett tag jag att vi skulle till plantskolan i Friggesund och jobba.. vilken kick off! Men som tur var passerades plantskolan och efter en felkörning då Björns trogna gps inte hittade längre så kom vi till slut fram. Vad var detta för mystiskt ställe vi kommit till? Jo, Tallbacken. Förstår inte riktigt hur dom tänkte. Trodde dom att vi skulle veta vad tallbacken var för något? Tydligen..

Började med att vi lekte lite och åt. sedan begav vi oss in i skogen. Där väntade linbana, klättring, yxkastning och flera roliga saker! Vi skulle tävla individuellt mot varandra i alla grenar och i slutet skulle alla poäng läggas ihop. Linbanan var det första momentet. Hoppade på linbanan i en väldig fart jag och oj så bra det gick, sedan kom jag till delen där man skulle kasta spjut på en gris. (målad, inte riktig!:P) Gick inte fullt så bra och när jag sedan skulle slänga mig på linbanan tillbaka hamnade jag snett och fastnade i luften. Tur var det att jag inte var den enda som gjorde det.. haha.
Sedan var det dags för klättring på en stam. Jag brukar vanligtvis hata att klättra över huvud taget men den här gången gick det faktiskt bra. Jag for upp för stammen och ställde mig upp så galant på den för de där tio minussekunderna. Stolt! Att mina ben höll på att skaka sönder när jag kom tillbaka ner på jorden har inte med saken att göra!
Därefter följde lingång. Snabb som vinden var jag vilket Erik tyckte var självklart. Jag gick ju på lina höhöhö! Sen blev det dags för yxkastning, pilskytte och luftgevärskjutning. De grenarna var inget för mig. Uffa! Men jag prickade lite iallafall och det hela slutade med att jag faktiskt kom först.. helt otroligt bra! Skryta. Klappa sig själv på huvudet!

Kick offen blev iallafall mycket lyckad och rolig. Vi hade en superhärlig dag och det var en perfekt början på vad som kommer att bli en perfekt säsong!

Gilmore Girls

Det länns som en evighet sedan jag såg mitt första avsnitt av Gilmore Girls. Visste inte riktigt vad det vad men efter ett avsnitt var jag helt fast. Varje kväll klockan sex satt jag framför tv:n så ofta jag kunde för att få följa med i Loreli och Rory's spännande liv. När de nya säsongerna började komma var jag fast.

På någon av mina resor ner till Malaysia för ett ganska bra tag sedan hittade jag och köpte säsong att av denna underbara serie. Jag sträckkollade på den så fort jag kom hem och sen var det bara att köpa resten av säsongerna nästa gång jag kom ner. Nu under sommare han jag haft tid att kolla på alla dessa säsonger och jag är nu inne på sista avsnittet på näst sista skivan av sjätte säsongen. Efter det har jag ingen mer säsong. Tydligen finns inte 7:an att köpa än och jag vet inte hur jag ska överleva tiden mellan säsong 6 och 7. I just have to stay strong!

Att snart vara inne på den sista skivan av sex hela säsonger känns faktiskt tråkigt. Jag håller bara tummarna på att säsong sju snart kommer ut så pappsen kan köpa den åt mig. I need it!

Fast kanske lika bra att jag inte har några fler avsnitt att titta på nu. Skolan börjar ju!
En ledig dag till. Gaaaaah! :S

Övningskörning

Idag är det endast 51 dagar kvar tills jag, Lina Sjölin, fyller 18 år! Det är sjukt lite med tanke på att då jag började räkna var det väl runt 140 och den tiden har gått hur snabbt som helst. Att fylla 18 betyder till den största delen för mig att jag kan skaffa körkort. Visst, man är vuxen och får gå ut och så men känslan av att ha körkort och bil måste vara bland det bästa. Iallafall om man bor som mig, i en halvöde liten by i skogen och där det bara går färre och färre bussar. Körkort för mig är som en dröm för mig just nu. Att slippa tvinga mammsen å pappsen att skjutsa mig överallt och att bara kunna åka var jag vill när jag vill. Åååh så jag längtar!

Eftersom jag längtar så sjukt mycket efter körkortet så har jag väl kört ganska mycket hemma iallafall. Jag tycker att körningen gått ganska bra och det är superkul! Men nu då 18årsdagen börjar närma sig så har jag känt att det börjat bli dags att skriva in sig på en körskola och köra några lektioner. Så förra onsdagen gav jag mig ut på jakt efter körskola. Det slutade med att jag hamnade på City och jag kunde boka en körlektion på en gång. Så nu i onsdags satte jag mig för första gången bakpom ratten i en körskolebil. Jag var ruskigt nervös men det gick ändå bra. Även att Rolf tyckte jag var duktig.. stolt! Haha.
Körde även en lektion igår och idag har jag varit ute och kört med kära moder.. i brorsans bil! Sjukt kul att köra!

Allt börjar kännas så verkligt nu. Jag kommer närmare och närmare! Snart så!!! Iiiiiiiiih!!!!!!!!

Modell

De senaste veckorna har jag fått chansen att leka lite modell. Mycket kul har det varit!

Under min resa till Gävle fick jag ett samtal av min kusins konpis Joanna som skulle göra ett moderepotage för Arbetarbladet. Hon ville att jag och kusin-Tomas skulle ställa upp som modeller vilket vi gladeligen gjorde! Så min sista dag i Gävle fotades vi inne på Arbetarbladet i våra"Tillbaka till skolan/tillbaka till jobbet" outfits. Fotograferingen blev ett väldigt roligt avslut på min resa!
HÄR kan du se resultatet!

Nu när jag och Malin for till Göteborg fick vi även modella för Anna litegranna. Vi struttade runt och posade på en gammal tennisplan. Efter någon/några timmar gick vi därifrån nöjda med flera mycket fina bilder! Anna är ju en så duktig fotograf! Passade bra att jag fick flera bra bilder på mig själv utan att ens anstränga mig!
Kolla in Annas hemsida!

image6image11

image10

=)


Göteborg

I Torsdags åkte jag och grannen Malin iväg till Göteborg för att hälsa på hennes älskade syster. Vi var där tills idag och efter cirka 7 timmar är jag hemma!
Trots det urulsa vädret och vårt försenade tåg blev det faktiskt en riktigt bra resa!

Vår resa började kl 9 på torsdag morgon då vårt tåg gick ifrån stationen i Hudik. Vårt tåg var då fem minuter försenat. "Men det är lungt" tänkte vi, "vi har ju hela 40 minuter på oss i Stockholm" Så blev inte fallet. Vårt åg vi skulle byta till skulle gå tio över tolv från Stockholm. Runt tjugo över rullade vi in på stationen. Ett annat tåg väntade minsann åå sina passagerare men inte vårt tåg.. näe! Blev istället fem timmars Intercity som började med en sjukt otrevlig konduktör. men vi överlevde och tog oss till slut fram och hem till Annas lilla mysiga "källarlägenhet."

På fredagen shoppade jag och malin lite granna och sedan begav vi oss ut till coop för att titta hur anna hade det på sin arbetsplats.När hon kom hem från jobbet hade vi sedan gjort middag och tårta som efterrätt till henne. Mums!
Lördag blev en regnadag på liseberg. men det var fortfarande roligt. Iallafall för mig och Anna som hade regnrockar. Stackars lilla Malin! Men hon verkade ha kul ändå.
Söndagen bjöd på mer shopping och lite mys .
På måndag var det dags för modefotografering av mig och Malin. Vi blev så snygga så! Sen ännu en myskväll!
Och idag, tisdag blev det hemfärd. Tråkigt men ändå skönt att komma hem.

Under helgen han vi komma fram till lite olika saker..

-- ordet "baltalisera" - att stänga in/knyta fast någon i ett trångt/mörkt utrymme.(Malin=Baltazar, tyvärr han vi aldrig med att Baltalisera henne..)

-- Uttrycket "Man skulle nästan kunna säga kotte" är helt enkelt för bra.

-- Malins kommentar: "jag tycker inte om då ni viskar och datorn kurrar i magen" (datorn var hungrig den..)


Tack Anna för att vi fick komma! Det har varit superbra!

Framtiden..

Under den senaste tiden har jag börjat blivit mer inteserrerad av inredning. Kanske inet så konstigt då jag nästan varje dag den senaste tiden varit och blivit inspirerad på just den avdelningen på Åhlens. Jag har iallafall kommit gram till att då jag flyttar hemifrån så ska jag ha ett svartvitt kök. Tänk vad bra! Även att jag har börjat samla på mig saker. När jag var på praktik på Åhlens i början av året fick jag packa upp några tallrikar som jag blev totalförälskad i. När dessa sedan kom på rean nu under sommaren köpte mamma dem åt mej som en väldigt tidig födelsedagspresent. Lina var mycket lycklig kan jag säga.
Nu härom dagen på jag kom tillbaka från några dagars ledighet så bara stod dessa underverk rakt framför mig. Denna underbara fina perfekta glasen för mitt framtida kök och jag bara visste att dem måste jag ha. Idag fick jag min lön så då var det dags att slå till. Ingen kan vara nöjdare än vad jag är nu.
ÅH så fin det kommer att bli!

Tänk dig nu Josefin allt svartvitt också den där röda brödrosten!
image3
Vem skulle inte vilja bli bjuden på middag hos mig?


Beställde även min första körlektion idag. Nästa onsdag sätter jag mig i bilen för första gången med en körskolelärare. Hjälp!

Packa nu, Göteborg imorgon!

Saknar

Idag var den dag den omtalade amerikanska lyxkryssningen stannade för dagen i Glada Hudik. jag visste inte om det förrän igår då vi plockade fram lite extra saker i hopp om att få sälja mera. Tyckte det lät lite knepigt med en lyxkryssning full av rika amerikaner. Men visst, kul!

Förmiddagen började väldigt lugn utan några turister alls och jag började ge upp hoppet om att få prata lite engelska. Men sedan efter lunch började de drälla in en efter en och köpte blandade knepiga saker. Det var härligt att få prata engelska igen. Jag har inte pratat ordentlig engelska på bra länge nu. Jag har ju inte varit speciellt mycket i Malaysia och engelska B tentade ju jag av.

När jag idag fick använda mina engelskakunskaper igen började jag tänka tillbaka. Av någon anledning börjar jag längta tillbaka till skolan i Kuala Lumpur. Att få höra de amerikanska dialekterna igen och att få bara prata ändå på engelska är faktiskt något jag saknar litegranna och det är roligt att få göra det någon gång ibland.

Kryssningsfartygets vistelse till Hudik blev mycket bättre än förväntat! :)



Verkar som att mycket biltvättning väntar framöver.. ;)

Tältning

I helgen var vi sex stycken ifrån klassen som tältade. Det hela var Sofie och Daniels ide. Med andra ord.. det vard eras fel!

På lördagen vid tre kom jag till Sofie. Därifrån åkte vi ut till Borka och hämtade hennes båt. Sedan var det dags att hämta killarna på bryggan. Det blev två vändor tills vi alla var ute på ön i Enången som vi skulel spendera en natt på. Kvällen började bra med prat och grillning. Sedan blev det en liten promenad på klipporna/stenarna. ´Jag och Daniel kom på att vi var badsugna men ingan annan verkade vara speciellt på. Men till slut kom någon på den geniala iden att om en badade skulle alla bada. Det blev bara för alla att slänga sej i havet det! Mitt första havsbad i år faktiskt och åh så härligt det var!

Sedan myste vi vid elden ett bra tag tills alla började bli trötta och ville sova. Att gå och lägga sig i två olika täölt kändes lite tråkigt så vi bestämde oss för att sova alla i samma tält. Sex personer i ett fyrmannatält är inte lika bekvämt som det låter! Under ett bra tag kände och hörde vi hur det blåste. Man somnade någon timme och vaknade sedan av regndroppar i ansiktekt. Då visade det sig att övertältet som skyddar mot regn och vind blåst av. Två av killarna begav sig ut för att försöka fixa det men vinden var så stark att den blåst sönder vårt tält. Problemen fortsatte under natten och vi räknade timmarna tills det inte längre var för tidigt för att kliva upp.
Det slutade med att någon sa "godnatt" och alla började gapskratta.

Klev upp tidigt på morgonen och packade ihop. Ön lämnades bakom och alla for hem och sov.
Jag vill avsluta detta inlägg med att säga tack Sofie och Daniel för detnna geniala ide!

Tur att det här fanns för att få mig på bra humör igen!

På begäran.. och lite för att jag vill

Då jag och Josefin var på ikea i söndags köpte jag ett superfint tyg att sätta upp på väggen och nu har min kära kusin begärt en stor bild så hon kan se på riktigt hur det blev. Så jag gör detta till stösta delen för henne men också för att det blev sååååå bra. Jag tycker det blev superbra iallafall. Även att det blev tyg över för att göra en duk till mitt nattduksbord men den har jag inte hunnit göra än så den är det bara att tänka sig ligga där så perfekt och fint.

image2
Så här blev det iallafall! Ska även sätta en svart kant där tyget möter väggen!


Jobbat idag. Sen åt jag middag på texas med mor å bror. Efter det var det dags för fysträning i borgarparken. Hela fem stycken var vi! Men ush så¨duktiga vi var. Nu luktar jag blä! :)

Guitar hero

Under mina dagar i Gävle fick jag vara en av de som blev introducerad till det helt otroliga tv-spelet guitar hero. innan jag kom till Gävle var jag skeptisk. Jag hade hört om detta mystiska spel men trodde aldrig att jag skulle tycka det var något kul. Men när jag kom till lägenheten och blev visad spelet så blev det annorlunda. När Josefin kom hem var jag i full fart med att beta av låtar.
Under helgen lyckades jag bli den första som klarade av alla låtar på den lätta nivån. Ruskigt bra gjort tycker jag. För att bevisa det har jag nu min fiskgitarr!
När jag sedan skulle gå över till medium blev det dock svårare. Jag hade blivit inspelad på tre knappar att trycka på och nu helt plötsligt var det en fjärde med i spelet. Detta ledde till många grymtningar, morrningar och tankar till att slänga gitarren i golvet. Som tur var lyckades jag motstå.
Tyvärr blev det väldigt lite tid för att spela på söndagen för det var så mycket annat plus att jag var tvungen att packa allt jag köpt. Men jag tror iallafall att jag hann bocka av minst 5 låtar iallafall. Nästa gång jag kommer ner ska medium klaras av på ett kick sen kommer svåra nivån och den ska jag klara hur bra som helst. Så det så!
Önskar jag hade ett eget spel nu! Abstinens! Haha!

Jag kommer snart tillbaka Josefin.. dels för dig, dels för guitarhero! :)

Helgen

Helgen i Gävle blev så sjukt mycket roligare än vad jag ens kunde tänka mig. Visst, det är ALLTID kul att få träffa mina kusiner och Josefins knepiga katter men det var något extra den här helgen.
 Det kan dels ha varit för att jag var desperat för att komma bort ifrån Hudik några dagar och dels för att jag hade mycket pengar som jag kunde spendera. Jaja, roligt var det.
Helgen var fylld av shopping och guitar hero spelning och allmänt umgänge eller vad man nu säger. Att jag umgås med min favoritkusin händer inte så ofta som man skulle kunna önska sig att det gjorde så bara det gör varje vistelse till henne superbra!
Shoppingen var tänkt att bara vara på lördag men eftersom jag klantskallen som jag är fick för mig att det var vardag så var affärerna, efter vår fika, helt plötsligt stängda. Då var vi ju bara tvugna att åka in på söndag också. Ruskigt lyxigt med söndagsöppet fast farligt.. usha vad dyrt det kan bli. Fast lungt värt det! Sen tog vi en sväng ut på ikea också. Söndagen avslutades med modefotografering på arbetarbladet.. roligt!

här kan du SE vad jag gjort i helgen. Lägg speciellt märke till den ruskigt fina bokhyllan (och klänningen på hon som står framför ;P)


Tierp

Eftersom att jag åkte en dag tidigare än planerat till min kära kusin fick jag idag möjligheten att följa med henne en hel dag på jobbet vilket blev en stor upplevelse. Ena andledningen är att hon arbetar som journalist och andra platsen hon arbetar på. Ni ser detta är inte vilken plats som helst utan den mest otroligt tråkiga staden i hela Sverige.. tror jag, Jo, denna stad är nämligen en av de mest döda jag har sett faktiskt och det är ganska illa. Jag menar jag har ju till och med varit i Bollnäs ;)
 Det första jag såg av Tierp var jänvägsstationen och då verkde det som att Tierp ändå hade lite civilation. Boy was I wrong! Det andra jag fick se var då jag och Josefin skulle gå och köpa lunch. Jag förstod liksom inte var det fanns några affärer, och centrum var var det? Betsämde mig illafall på eftermiddagen för at ta en tur och försöka se något av denna knepiga lilla stad där det endast verkade vara folk vid stationen: Alla verkade vilja bort från staden. Tog mig iallafall en tur. Hittade en skoaffär, tre mataffärer, systemet, apoteket och något som verade vara Tierps enda klädaffär. Det mest märkliga var att turen faktiskt slutade med att jag köpte något. Eh hel tröja! Förvånad? Jag med! Så nu är jag en stlt ägare av en tröja köpt i Tierp. Häftigt.
Efter det skyndade jag tllbaka till stationshuset, Josefin, fika och säkerheten. Halvskakig efter mitt köp åkte vi sedan tillbaka till Gävle.

Tierp. I came, I conquered, I left.

Två år

Två år, tiden det gått. Nästan två hela år. ibland har det varit som en berg och dal bana. Perfekt vissa stunder, inte alls bra andra. Men det har alltid funkat. När man nu kommit till punkten där det inte funkar längre är det svårt att förstå. Ett stort svart hål är det enda som blir kvar. Att någon efter två år inte ens vågar säga något rakt till ens ansikte kanske är beviset på att det borde slutat för länge sedan. Även om man förstår detta kan det vara svårt att släppa taget. I alla fall från ena sidan.

Det säkraste är att inte släppa folk för nära, det är då de sårar dig som värst.

Åker till Gävle imorgon och stannar över helgen. Umgås med kusin passar perfekt just nu. Shoppa lite dessutom gör det bara bättre! Bort!

RSS 2.0