Snart snart snart

Nu är det inte många dagar kvar tills jag träffar mina två favoritflickor bortsett från Linda. Sofie kommer ju hem redan imorgon och det känns otroligt tråkigt att man inte är hemma då. Fast det kanske är lika bra så hon hinner umgås med familjen och pojken sin lite med. Men då vi kommer hem är du minsann vår Sofie. Så det så!!!

Idag var jag olydig och gick från jobbet en timme tidigare än jag tänkt. Det var skönt och väldigt trevligt :)
Men resten av veckan ska jag försöka klara av utan att fuska. Då blir det 59 timmar iallafall. Sextio låter bättre och mycket mer men men. Nu har jag nästan packat klart iallafall.

Ligger här i sängen och lyssnar på Oasis nyaste album nu. En mycket vänlig liten själ på jobbet lånade ut det till mig. Nu läre jag nog köpa själv. Linda är inte hemma än. Stackarn har jobbat dubbelt idag och skulle sen iväg och lämna vår deposition och hyra. Vi ska ju nämligen flytta efter nyår. Men det krånglade så ny vet jag inte om pengarna är lämnade. Hoppas för Lindas skull att det löste sig. Hon får ta skiten då jag aldrig är inne i stan.

Efter nyår flyttar vi iallafall in med åtta andra svenskar. Hur det ska gå är jag väldigt nyfiken på. Jag har inte så höga förhoppningar. Men vi får en varsin säng iallafall. Något positivt. Nu ska Linda slippa blåmärken efter mina slag under nätterna. Inatt var jag tydligen ute och sprang..


Men nu blir det sova för min del iallafall. Bara 24 arbetstimmar kvar den här veckan nu!



Jag saknar oss
som bäst tillsammans

Laptopbricka

Dem semaste tiden har 99.9 procent av min tid vid datorn även spenderats i sängen. Det är nog bland det bästa med att ha en bärbar dator. Dock blir det lätt väldigt hett då man ligger med täcke, madrass och så. Datorn verkar inte bli så väldigt glad av det. Ibland får den för sig att göra lite som den vill och jag har fått för mig att det beror på värmen. Värmeslag för datorer? En laptopbricka tror jag iallafall att  min dator skulle må väldigt bra av för att sluta surfa i sängen har jag inga planer på att sluta göra! Bluebox har flera som är både fina och ser behändiga ut.


Mogna Lina

På jobbet kan det ibland bli lite tråkigt. Då börjar jag tänka på en massa saker. Är det på övertiden eller om jag bara är trött ändå så kan mina tankar bli vädigt konstiga och vandra åt alla möjliga håll.

Förra veckan började jag tänka på ordet fin det heter ju pen här i Norge (vilket jag för övrigt tycker är ett väldigt fult ord) också vandrade tankarna vidare. Jag brukar ibland böja ordet fin till en form som inte finns. Nämligen finis. Plötsligt kommer jag på vad det skulle bli på norska. Penis. Ojojoj vad det var roligt. Men jag var inte den enda som tyckte det. Berättade det för norrmännen som skrattade lite halvs men sa det sedan till Evelina som började asgarva. Jag och Evelina har samma kassa omogna humor tydligen.

Chokladfontän

En chokladfontän har jag länge velat skaffa bara för att ha. Det vore häftigt och chokladoman som jag är så tror jag att en sådan faktiskt skulle komma till användning hemma hos mig! Coolast skulle det ju vara att ha en supermega stor en som bara står där och ser tuff ut. Fast det skulle ju vara ganska jobbigt att ha en sådan stående. Men de små är också fina, faktiskt!


Lillgott

Sista veckan

Imogon börjar jag min sista vecka på jobbet innan jul. På lördag är det nämligen Linda och jag som sätter oss på tåget och far hemmåt. Jag längtar! Men det kommer att bli en lång vecka. Vi måste jobba så mycket övertid vi bara kan då det är så otroligt mycket att göra. Trond frågade till och med om jag kunde jobba sent på fredag kväll. Lite slitsamt är det men det är ju därför vi är här! Frågan är bara när man ska hinna packa. Men det löser sig alltid. I värsta fall får man skippa sömnen på fredag och ta igen den på tåget. Löser sig gör det alltid.

Fredagskvällen blev ganska rolig men slutade med att vi låg och frös hela natten i Davids studio hela natten då vi lyckades missa tåg och buss hem. Men det gick väldigt bra ändå ;)
Morgonen efter orkade vi oss inte upp så jag kom hem vid 1 för att honna stå och prta en sväng med Linda som var på väg till bussen. Sen bidde det inte till staden igen för en visning. Linda och jag ska nu dela lägenhet med åtta andra svenskar. Jag är nyfiken på att se hur det går. Hoppas det går bra..

Idag blev som vanlig en slödag. Sov till runt 12 och det mest aktiva jag gjort är att gå från sängen till köket för att ta något att äta. Bra Lina! Det sjuka är att jag ändå är jättetrött. Jag ligger här i sängen och ska sova nu igen. Hur ska detta sluta?

Stress

Idag var första dagen på veckan jag bara jobbade 8 timmar. Dagen gick otroligt snabbt och det känns otroligt knepigt att vara hemma så här tidigt. Dock blir jag inte hemma länge. Några av oss på lagret ska nämligen ha "jobbfest" ikväll så det blir tåget in till staden vid 7. Det är alltså om45 minuter och här ligger jag i sängen med morgonrock. Tidsoptimisten som vanligt. Men nu blir det till att dona till sig lite innan man beger sig iväg. Hoppas på en trevlig kväll!

Hoppas alla mår finfint!
Puss och kram

Tänger

Ända sedan käre broder för flera år sedan plockade fram rakapparaten, klippte av sig dreadsen och köpte en plattång så har jag lånat den. Då jag inte plattar håret varje dag tyckte jag att det kändes väldigt onödigt att köpa en egen. Nu sitter jag här i Norge med Dennis gamla, trasiga plattång jag fått låna med och känner att det kanske vore tillfälle att skaffa sig en egen. Den brorsan har är sjukligt bra, otroligt het, men otroligt bra! En sådan skulle man ha haft sig. En hel en vill säga. Undra bara vad den heter? Bra är den iallafall.

En annan slags tång jag skulle vilja ha är en locktång. Jag har en liten smal skit men skulle även vilja ha en som gjorde stooora fiiina lockar. Det är så fint när man väl tar sig tid att göra det!

Man skulle kunna tänk sig att den här tången som är både platt- och locktång i en skulle vra perfekt för mig nu men nej, jag har provat Lindas. Jag är aldelles för klumpig för en sådan sak. Tänk er en plattång som är varm öerallt utom handtaget. Då menar jag STEKHET. Nej, det blir mest svordomar om man ska använda en sådan, inte så mycket fint hår.


Någon i en fin färg vore inte helt fel. Köper man den rosa går även en del av pengarna till cancerfonden. Kan det vara den svarta broder har?

Här ska det ätas

Förra veckan kom jag på att vår frys är överfull. Jag kom också på att vi snart måste flytta och att det mycet väl kan bli ett hybel med kanske en låda i frysen max. Kan bli lite svårt. Därför har jag nu börjat försöka äta massor ur frysen. Idag plockade jag därför upp en megabit köttfärs som jag så smart lagt ner hel utan att dela på. Det fick bli köttfärssås av hela. Blev en hel del kan man säga. Även en hel del på sidan av pannan. Jag är ju som de flesta vet en väldigt spillare/tappare/klant, ja vad man nu väljer att kalla det och då köttfärsen precis fick plats kunde man ju inte förvänta sig att den skulle stanna där. Det gjorde den minsann inte heller, inte all iallafall. Lindas min då hon såg spisen var aningen chockartat men jag tror hon blivit ganska van. Jag måste nog hälla ut ett helt filpaket i sängen för att hon ens ska bli förvånad numera.

Idag sov jag över. Kom 20 minuter för sent- Som tur är verkar Trond tycka att jag jobbar på bra så han blev inte sur. Jag tror att han hade lite förstålse då jag jobbat övertid fast ändå. Nu har jag jobbar 12 timmar om dagen 3 dagar i rad. Lite slitsamt men dagarna går snabbt. Imorgon jobbar jag bara till kl 18. Lyx! Sen blir det volleyboll för hela slanten. Yay!!!

Nu sova, annars blir det väl försening imorgon med..


Smyckeshängare

Jag har under flera år försökt komma på ett bra sätt att ha koll på mina smycken. Speciellt alla eländiga örhängen man alltid bara hittar det ena av. Nu har jag iallafall hittat det. Stället som både är fint och väldigt lämpligt. Det finns på mihi.se.
Det ställ jag fastnat för är harpan då det var det enklaste av dem alla vilket är vad jag är ute efter. Frågan är som alltid vilken färg man ska ha. Vit eller svart? Det vita är mer enkelt och passar in överallt medans det svarta kanske var mer jag och snyggare. Dock tror jag smyckena syns mer på det vita. Ujuj, dessa i-landsproblem..


Bergen

Helgen bjöd på många både glada och sura miner. Lördagen blev en förlustdag utan speciellt mycket bra spel. Då tre av oss åkt nattåget sov vi mellan matcherna. Laget var inte direkt på topp. Efter de tre förlusterna gav vi oss iallafall iväg för att hitta vandrarhemmet där vi skulle sova. Jag kan då nu säga att jag absolut förstår varför staden heter just Bergen för det blev en rikitgt bergsklättring med våra tunga trunkar innan vi svettiga men glada var framme. Svetten var det dock värt då man fick se utsikten. Otrolig!
På söndagen blev det bättre spel och vi vann två av tre matcher. Den sista matchen blev minst sagt knepig. Vårt tåg skulle gå 16 och matchen börja 14.45. De som sett en vollybollmatch vet att de kan bli rätt långa. Vi lyckades iallafall få matchen en kvart tidigare men förstod att vi var tvugna att spela den på två set för att hinna med taxin till tågstationen. Själklart förlorade vi då sista set, tänkte då att det inte var någon mening, men vann andra set. Efter ett telefonsamtal till taxin spelade vi sista set supersnabbt. Allt rakt ner i golvet. Detta slutade med att vi vann och kunde springa till taxin och hinna till tåget. Dock fanns ingen tid för att duscha. Så lite vattenskättar lite här och var på tågtoaletten, nya kläder och lite deodorant fick räcka för resan hem. När jag kom hem halv 12 igår kväll var duschen det första som gällde.

Med tanke på att vi endast var sex personer som åkte så är jag nöjd med hur det gick för oss. Är för en gångs skulle nöjd över mina prestationer med. Jag har kämpat med i princip allt sedan jag flyttade hit men under helgen till och från kände jag hur allt släppte och den "gamla Lina" var tillbaka. Åh vad kul det var att spela!!!

Årets julklapp 1950?

Idag kom jag på en sak jag verkligen vill ha! En grammofon! Jag har många gånger velat köpa vinylskivor. Dels för att det varit rolig eller bra musik, för att de haft fina fodral eller för att de bara är så härliga att hålla i. Men vad ska man med skivorna till om man inte har något att spela dem på? Det skulle kännas rätt meningslöst. Visst, vi har en hemma, men hur ofta skulle jag gå och sätta mig i gammelköket för att lyssna? Inte ofta!

Tyvärr är inte dessa spelare så billiga längre har jag upptäckt men någon gång så!


Vad sägs om denna? Lite väl gammal och opraktisk kanske.
Men fin minnsann!

Fredag!!!

Trots att jag bara jobbat fyra dager den här veckan är jag helt slut. Kan vara övertiden som gör det. Jobbar 8-20 de dagar jag kan vilket är alla dagar jag inte åker på träning efter jobbet. Det blir alltså inte speciellt mycket tid hemma. Men det är ju inte därför vi är här heller så. Jobbet är bra till och från. Vissa arbetskamrater skulle jag gärna byta ut. Jag skäms nästan över att komma från samma land. Eller ja nu kanske jag var lite väl extrem men nästan :P

För någon vecka sedan lärde jag mig pressen. Tone tyckte det var väldigt roligt då jag varit ute i kylan och pressat en halvtimme och kommenterade snabbt min röda näsa. Då kontrade jag och sa att det var faktiskt trevligt. Första gången jag fick se dagsljus sen söndagen. Mörkt när man far till jobbet och mörkt när man åker hem.
Inlägg hinner det därför inte bli så många. Just nu är det mest redan skrivna Lina vill ha - inlägg som jag bara går in och publicerar. De är ju trots allt de viktigaste nu innan jul ;)

Pratat med mamma i en timme idag på skype. Mycket trevligt och helt gratis! I like!
Men vi la nyss på för det börjar närma sig tid för mig att packa igen. Om tre timmar tar jag nämligen nattåget till Bergen där det är volleybollturnering. Dock blir vi bara 6 spelare totalt. Ska bli interessant att se hur det går..
Söndag kväll är vi hemma igen. Förhoppningsvis glada över alla vunna matcher!

Hoppas alla mår finfint!

Telefon i väskan

Hur coolt vore det inte att plocka upp en lur ur väskan då telefonen ringer? Please hold handset har jag varit väldigt nära att köpa många gånger men i sista stund ångrat mig av någon anledning. Än är jag inte säker på om det är en röd eller svart jag vill ha. Båda är ju fina! Den vita är ju också fin men heter man Lina Sjölin så är det hopplöst. Även om det är plast så kommer jag att lyckas smutsa ner den på något sätt.


Villhavillhavillha

A la sex and the city

Carrie i Sex and the City har i serien ett namnhalsband som blivit väldigt känt. Det snackas överallt om Carrie-halsbandet. Tråkigt nog är jag också en av dem som fallit för det. Men det skulle självklart vara mitt namn istället. Jag vet två sidor som säljer sådana halsband. Dels är det Supastar, som är lite lyxigare, och sedan BettiesGalleria, som är ett billigare alternativ.
Ett armband skulle inte sitta helt fel det heller. Jag har blivit armbandstok!

Stylebystars

En sida jag fastnat väldigt mycket på nu i slutet är Stylebystars. Det är en sida som lite halvt kopierar kändisars kläder och säljer. Priserna är väldigt bra och det finns många fina klänningar. Dels festklänningar men även klänningar till vardags. Det jobbiga med sidan är att klänningar försvinner ibland för att lite senare komma tillbaka. Jag antar att de för tillfället är slut då de är borta och det kan ju vara bra så slipper man tråna. Dock är det bättre då de inte finns så man lättare kan motstå att klicka hem dem.
Klänningarna som ser ut som en tröja/linne med kjol skulle jag vilja ha i alla färger!

  
Till vardags
  
och lite finare


Men som sagt varierar utbudet från dag till dag. Favoriter försvinner snabbt.

RSS 2.0