Sängdag

Imorse tog det en kvart för mig att klä på mig. Jag försökte göra det snabbare men kroppen ville inte lyssna. Tanken då var att jag bara var trött så jag gick min promenad till Nationaltheatret och hoppade på tåget. Efter en stund kände jag att det bara inte gick så i Ski hoppade jag av och åkte tillbaka hem. Otroligt onödigt. Jag skulle bara stannat hemma från början. Men samtidigt så vill man ju prova.
Är det något jag hatar så är det att vara borta ifrån jobbet. Skolan var en helt annan sak för då var det bara man själv som räknades. Om man är borta från jobbet känns det som att man förstör. Jag vill ju egentligen jobba! Det känns så dumt också då jag var borta halva dagen i fredags med. Ush!

Så min dag spenderades i sängen. Jag tror jag gått upp en gång på hela dagen. Tänkte att jag skulle kunna åka tillbaka imorgon och vara pigg men nu vet jag inte om det kommer att gå. Hoppas det händer något över natten för jag vill verkligen jobba imorgon!

Nu ska jag gå och försöka få i mig något att äta. Två bananer på en hel dag kanske inte är det bästa.

Hoppas alla mår bra!!
Om en vecka är jag hemma i Hudik! Åh vad jag längtar!!!

Kan man älska någon på avstånd?

Jag har aldrig sett mig själv som en person som skulle vara bra på eller ens klara av att ha ett distansförhållande. Jag är allt för beroende av närhet. När jag då tänkt på distansförhållande har det varit att personen skulle ha bott i en annan stad i Sverige som man kunde åka och hälsa på bara över helgen om man ville.
Nu sitter jag här i Norge och har ett distansförhållande med någon i Australien. AUSTRALIEN! Jag frågar mig själv hur det egentligen gick till. Hur kunde jag gå med på sådan galenhet? Det kommer jag nog aldrig rikitgt att förstå. Fast egentligen vet man ju innerst inne att är det rätt så är det värt det.

Men jag kan absolut inte säga att det är någon dans på rosor. Nej, det jag gör nu är nog bland det jobbigaste jag gjort någon gång. Samtidigt som jag vet att det kommer att vara värt det i slutänden.
Under de sex (snart 7!) långa veckor som gått sedan jag blev lämnad kvar här själv har det rullat en hel del tårar ner för mina kinder. Eller ja, mest har de nog sprutat. Det är som att en del av mig är borta.
Trots alla samtal nästan varje dag blir det inte samma sak. Det är näst intill omöjligt att kunna ha ett ordentligt förhållande via telefon och skype. Men man får försöka så gott det går. Vi vet båda två att det kommer att vara värt det till slut. Att vara så långt ifrån varandra har fått oss att inse hur bra vi är för varandra och det här kommer att föra oss närmare. Jag tror att avstånd kan få människor att komma närmare varandra. Det vill säga avstånd till en viss gräns.

Den här helgen har varit lite extra jobbig för min del. Chris har ju firat sin tjugonde födelsedag. Att inte kunnat vara där för att fira den med honom har kännts otroligt tråkigt. Men som tur är så har hans bror varit där och firat den med honom så han har inte varit helt utan någon iallafall. Det är jag glad för! Men jag önskar fortfarande att jag kunnat vara där och firat honom. Men tyvärr funkar inte hela det här att komma över helgen. Det skulle ta mig en hel helg att bara åka dit och vända. Kanske jag skulle gjort det och sprungit ut en snabbis och gett en födelsedagspuss. Det hade blivit en dyr sådan men hade egentligen varit värt det.

Saknaden är otroligt stor just nu. Jag önskar det här med kärlek och känslor vore lätt. Men så är det tyvärr inte. Man måste kämpa för det mesta här i livet.

Jag har frågat mig själv om det här är ett slöseri med tid. Ett slöseri med mina känslor. Men nej. Det är det absolut inte för jag vet att jag kan vara helt ärlig när jag säger att jag aldrig mött någon så bra som Christoffer. Han får mig att skratta och han kan trösta mig när jag är ledsen. Han finns alltid där för mig och vill mitt bästa.
Jag har hittat någon speciell.




This kind of love is what I dreamed about
Yeah, it fills me up
It leaves no doubt
This kind of love it's why I'm standing here
It's something that we can share
I can't get enough of this kind of love

Friendship

Igår gick Linda och jag för att inhandla lite saker för att göra vänskapsarmband. Vi har båda velat göra det ett tag men man vet ju hur det jämt blir. Massa prat men inget händer. I eftermiddags gjorde vi dem iallafall. Och se så fina de blev!



Vårigt!

Solen skiner här i Oslo! I veckan kom det säkert nästan två decimeter snö men den är som bortblåst och det är rikitgt vårmysigt här just nu. Fortfarane liite kallare än vad man önskat men åh så härligt!

Linda tvingade ut mig och vi tog en promenad ut i solen. Gick förbi en sväng på Waynes och hanmade nere på Aker Brygge. Det är en väldigt mysig plats vid vattner här i Oslo. Finns en massa restauranger och så. Där satte vi oss iallafall i en trapp och njöt av goda mackor. Sen fick vi syn på Mattias som bor med oss så vi gick och satte oss med han och hans kompis och höll dem sällskap en stund. De kommer från Söderhamn av alla ställen!
Efter någon timme begav vi oss hemmåt igen och nu har Linda gått iväg på träning. Själv ska jag börja plocka lite i rummet och även packa inför hemresan nästa vecka. Ska nämligen ta med mig så mycket jag kan hem så att det inte blir allt för mycket kvar här. Blir nog till att ha två rullväskor. Det blir intressant på tåget!

Är på bra humör idag. Allt är på topp. Tänka sig vad frisk luft gör mycket. Jag borde gå ut mer!


Myslördag

Det blev en tidig kväll för mig igår vilket ledde till att jag vaknade klarvaken vid 8. Tvinhade mig iallfall att somna om en liten stund till. Efter ett snabbt samtal med Chris fick det bli en lång var dusch och sedan en sväng på stan som blev en väldigt lång sväng som vanligt. Linda och jag vandrade runt och jag shoppade faktiskt NÄSTAN ingenting! Jag är stolt över mig själv! Dock var jag ruggigt sugen på en Rolling Stones-tisha som jag till och med fått lov att köpa men nej på H&M tycker man tydligen att det är smart att bara ha 8 stycken 34:or och möjligen någon 36:a. Jag vill ju inte ha en korvskinnströja. Kan vara möjligt att det fann fler i min storlek som blev kära i tröjan men jag är rätt arg på H&M just nu. Smala människor också..

När vi kom hem bänkade vi oss iallafall framför "The Notebook." Åh, vilken film. Båda två satt och tokbölade då den var slut. Väldigt väldigt fin men otroligt sorglig!

Ikväll är överaskningsfesten för mig kära kusin Josefin som ska fylla hela trettio år. Så helst av allt hade jag velat vara där och grattat henne men bor man i Oslo så gör man. Fick ett infall igår att försöka hitta en sista minuten och bara åka över dan typ men SJs internetsida ville inte samarbeta med mig tråkigt nog. Jaja, jag får träffa henne längre när jag väl kommer hem i påsk istället. Lääängtar kusin!


Så här ser hon ut. Bästa kusin! Nej Josefin, du ser inte ut att vara en dag över nitton!





Om lite mer än en vecka så är jag hemma. Det ska bli några helt underbara dagar!

Många kramar


Det här med tidsskillnader

Jag (överlycklig) : Heeej! Grattis!
Chris: Öhm tack men det är inte min födelsedag än.
Jag (vill ha rätt) : Joho, klockan är ju tolv!!!
Chris (dumförklarar)  : Nej Lina, den är bara tio
Jag: Fan!

Jag kom på på lunchen att klockan var tolv och den 28 är nämligen Christoffers fördelsedag. Jag ville vara den första att gratta honom men räknar självklart fel på tiden. Jaha, det var visst tio timmars skillnad och inte tolv. Det är inte lätt när det är svårt och det här med tiden har minsann alltid varit svårt!
Tekniskt sett så fyller han ju inte år än. Inte här. Men där borta så. Den jäkeln får en lång födelsedag han.

Fick bli två samtal istället så nu är han minsann grattad!

Grattis igen Chris!!!! :)

Berg- och dalbana

Helgen blev bra. Lördagen blev en heldag med Linda på stan och jag lyckades klara mig från att köpa något alls. Förutom ny bodypeeling för min var slut. Dnart så har jag lika mjuka armar som Linda! Okej, kanske inte fullt så mjuka men nästan. Det är verkligen jobbigt att inte shoppa. Linda tyckte att jag förstörde. Hon tappade sitt sug då jag aldrig handlade och knappt provade något. Det är nämligen så att jag och min fina pojk har en liten överenskommelse att vi inte ska shoppa något innan jag är nere hos honom så vi kan shoppa tillsammans. Vill vi ha något är det kort som gäller. Eller köpa i smyg men det funkar ju aldrig bra med skuldkänslor och skit. Tydligen har vi även rätt bra koll på varandras garderober märkte jag då Chris frågade vad jag hade för tröja på mig när jag lånat Lindas. Tyck att vi är töntiga men jag ser på det som otroligt ekonomiskt.
Linda lyckades hitta en del fina kläder iallafall. Avis!
På kvällen blev det tjejförfest här i kollektivet. Slutade med en otroligt rolig kväll med mycket skratt!

Sen igår rörde jag inte mig många meter. Det var sängen som gällde. SKÖNT!

För övrigt så är det mesta lite av en berg- och dalbana just nu. Tankar och känslor som flyger runt och gör mig tokig. Jag kan vara glad i en stund för att i nästa bara vilja sitta i ett hörn och gråta. Allt dåligt har liksom en tendens att komma samtidigt. Vore så mycket skönare att få en liten dos lite oftare istället.

Just nu önskar jag bara att jag var i Australien i den trygga famnen på den bästa killen man någonsin kan hitta.
Saknar. Längtar.

Tjoho!

Idag är det fredag tralalalala! Helg helg helg! Nu verkar det som internet vill fungera igen också. YAY! Fast nu ska jag börja dra mig mot jobbet och ringa och fråga en viss liten pojk varför han dissar mig så här tidigt på morgonen :)

Ha en bra fredag!

Internetkrångel

Sitter på ett internetcafe lite snabbt nu før internet vill inte fungera hemma. Enda gångerna det fungerar ær på morgonen nær jag ka prata med Autralien. Jag ær otroligt glad øver att det fungerar då iallafall! Imorgon skulle førhoppningsvis en tekniker komma och kolla vad det ær som ær fel så jag hoppas kunna surfa hemifrån iallafall från fredag. Håll tummarna!
Hoppas alla mår bra hemma!

Nu ska jag hem och lægga mig i sængen och læsa stieg larson. Inne på andra boken nu. Tack kæra kusin Josefin før påtvingningen. De ær dritbra! ;)

Hej hopp

Tidigt

Ok, så här tidigt var det länge edan jag var vaken. Eller jo, sist jag började 7 för några vecvkor sedan så. Inan det var det nog lääänge sedan.
Det har blivit två kvällar med övertid i veckan och det verkar som att det kan få bli idag med. Jag ska iallafall börja en timme tidigare idag. Blir det övertid så blir det till att jobba i tretton timmar! Just nu har jag inte hunnit bli sliten så jag njuter nästan! Man måste ju passa på medans man får jobba!
Igår blev vi även bjudna på lunch. Det var otroligt uppskattat av en kall lagerpersonal!

För övrigt så är det värsta vinterlandskapet utanför. Igår när jag var på väg till jobbet tänkte jag att det verkligen började bli vår. När jag sedan gick ut på "rök"pausen så snöade det. Sen snöade det konstant hela dagen fram till kvällen. Först blev jag lite sur men nu då jag sitter här och tittar ut njuter jag mest. Slottsparken såg helt magisk ut igårkväll med all snö på träden.

Dock betyder snö inne i Oslo plask så nu ska jag plaska mig iväg till tåget!

Ha en fin fredag den trettonde gott folk! (För övrigt andra månaden i rad.. scary shit!)

Huvudvärk

Idag blev en heldag på kalla lagret. Men eftersom vi hade fullt upp hela tiden och sprang runt så slutade det med att jag faktiskt hade tagit på mig för mycket kläder och blev svettig. Imorgon blir det en halvdag där med. Minst. Tydligen ska Tone, som jobbar på lagret med mig, och jag dela dagen och vara halva dagen var på vårt eget lager. Det ska bli lite skönt. Jag börjar bli lite trött på två pojkar jag varit med hela dagen idag och känner att några timmars paus vore nog bra. Annars kanske jag får ett eller annat utbrott..

Igår fick jag jobba övertid! Självklart tackade jag ja då vi knappt får jobba över något alls just nu. Men egentligen skulle jag ha åkt hem och lagt mig. Hade huvudvärk hela dagen och den har även förföljt mig hela dagen idag. Börjar fundera på om det är att jag spänner nacken eller något för sover det gör jag. Inte stressar jag speciellt mycket nu för tiden heller. Hoppas på att det är bättre imorgon iallafall. För då får vi tydligen också jobba över. Härligt! Money money!
Fast då blir det inte att jobba över själv som igår. Det är den bästa övertiden. Tiden går så snabbt och jag vill få gjort allt Trond bett mig om innan jag går hem. Jag älskar utmaningar! Som Monica säger i Vänner. Compete with myself? That's my favorite kind of competition!
Var iallafall skönt att höra då man kom till jobbet att Trond tyckte att jag kommit långt och jobbat bra igår. Slitet blir så värt det!

Nej, nu väntar ett samtal från kära mor och sedan soooova! Imorgon får jag sovmorgon för Chris är på study group. Att börja plugga ser jag inte fram emot än. Peppa mig någon?


Jobbdags!

Tisdag morgon. Det betyder att imorgon är det onsdag sen är det bara torsdag och fredag kvar så alltså är det snart helg! Då ska jag soooova!
Om tio minuter ska jag gå till tåget. Fick lite tid över då det inte blev något skype idag. Det är så svårt att tajma. Vi får försöka på torsdag igen. Men Chris är ju så söt så han ringer på telefonen istället. Det hjälper mycket att starta dagen med att höra hans röst!

Tror det här blir mitt tidigaste inlägg någonsin!
Men bara för att jag är uppe kvart i sex varje morgon så betyder inte det att jag blivit en morgonmänniska!
Min starka kärlek till att sova är inte borta!

Hoppas ni får en fin dag!

Mobilkrångel

Idag skulle jag byta till mitt nya SIM-kort som gör att jag ringer lika billigt till Sverige som Norge. Jag förstår inte varför jag inte skaffat det tidigare. Min vanliga seghet. Ligger den i släkten måntro? Tyvärr stötte jag på ett problem när kortet var instoppat. Inaktivt. Jag satte mig då och läste i papprena och såg att kortet inte blir aktiverat förrän på fredag runt kl 15. Det hade varit ok om jag faktiskt hade haft pengar kvar på mitt kontantkort men nu har jag inte det. Nästan inte i alla fall. Detta är i alla fall anledningen till att jag inte kommer att höra av mig till folk genom mobilen förrän på fredag. Ringa till mig går självklart bra och även att skicka sms. Men några svar kommer inte att fås på några dagar.

Tänkte för dem som var intresserade.


För övrigt har jag suttit ungefär en timme på internetbanken nu och kämpat för att föra över pengar men det bara krånglar och krånglar och jag blir mer och mer galen.

För dem som inte redan hört mig tjata om det så är i alla fall norska kronan väldigt hög just nu (eller svenska låg?) och jag tänkte därför passa på att föra över lite och tjäna på det men som det ser ut nu har den väl hunnit tillbaka på sin gamla nivå innan jag fått över några pengar.

Håller tummarna för att det ska funka imorgon!


Nu ska jag sova. Tänkte försöka att inte gäspa mig igenom ett skypesamtal imorgon bitti.

Det är inte du Chris, det är jag! ;)


Söndag

Jahapp. Då var ännu en vecka avklarad. Ibland tycker jag att tiden går väldigt segt medan jag samtidigt tycker att det bara är måndag och fredag hela tiden. Att tiden går snabbt är något väldigt positivt. När det absolut bästa med Norge nu försvunnit härifrån känns det inte lika frestande att stanna kvar här. Just nu ser jag mest fram emot maj, en lång flygresa och en väldigt speciell person som står där och väntar när jag kommer fram.
Den här veckan har varit en vecka fylld av saknad och längtan. Jag saknar närheten. Att veta att han finns där och att han bara är ett samtal bort. Inte trettio timmar och x antal tusenlappar..

Helgen har blivit väldigt lung. Som vanligt för mig alltså. Nu om dagarna ligger jag mest och degar i sängen och äter. Det är ju det jag gör bäst! Om man räknar bort att shoppa. Men det får inte Lina göra nu. Nej hon ska spara pengar nu minsann. Det har nämligen inte gått som tänkt på den fronten fram tills nu. Det är helt enkelt bara för kul med nya kläder!
Min största aktivitet  sen i fredags har varit att ta trikken till Oslo S och möta upp Linda som var hemma i Sverige i veckan.
Kul att ha dig hemma igen stumpan! Så vi kan bara buttra tillsammans ;)

Nu skriker boken på mig. Läsdags! Somnar väl som vanligt efter någon sida.
Jag börjar bli mer och mer lik min kära mor för varje dag som går..

I said BURR!!

Idag blev en kall dag på jobbet. Halva dagen fick vi nämligen vara på ett stort lager och prisa kläder. Det var ungefär som att stå ute. 35 stativ. Snabbt gjort tänkte vi. Efter fyra timmar gick vi hem med inte mer än sju stativ klara. Det blir alltså en heldag på kalla lagret imorgon med. Ni skulle se högen med kläder jag lagt fram för imorgon!

Det värsta som finns när man är trött är att frysa också. Det tar så mycket onödig energi. Därför ska jag sova nu så jag är pigg och glad imorgon! Fredag!
Känns som att veckorna bara består av måndagar och fredagar. Positivt, väldigt positivt!

Då kör vi!

Ja, var ska man börja egentligen? Faktiskt så händer det inte speciellt mycket i mitt liv just nu. Jag jobbar om dagarna, åker hem och sätter mig vid datorn för att sedan gå och sova och upprepa samma sak nästa dag. Tyvärr blir det ingen övertid på lagret just nu för de vill skära ner på sådant. Outleten ska ju utvidgas väldigt mycket framöver så jag antar att de vill spara? Även fast vi aldrig får mindre att göra. Jaja, nu kan man röra sig på lagret igen iallafall. Det är framsteg. Kaos är vad det har varit! Saker bara beställs in hela tiden samtidigt som de inte vill ha ut det i butiken. Allt blir alltså fast inne hos oss och på ett litet lager som vårt är det lika med kaos!
I måndags började jag jobba fast för Outlet One och jobbar alltså inte längre för Manpower. Jag ser inget negativt i det alls. Det känns bara bättre att vara fast anställd, jag slipper få en massa mail om att mitt uppdrag förlängs, slipper skicka in timelista varannan vecka och det kommer in lite mer pengar på kontot. Det känns bra!

Idag är det tre veckor sedan Christoffer åkte. Det känns som mycket längre. Jag trodde att det iallafall gått en månad men så var det tydligen inte. Men det går bra ändå. Visst är det otroligt jobbigt när en del av ens hjärta är på andra sidan jorden men vi försöker att se frammåt istället. Skype är också en otroligt fin uppfinning som jag uppskattar väldigt mycket. Att få se och höra varandra är guld värt!
Dock kan tio timmars tidsskillnad bli lite knepigt. Speciellt nu då skolan börjat där nere och Chris faktiskt måste lägga sig i tid. Vår tid har nu blivit på morgonen innan jag går till jobbet. Jag har alltså börjat kliva upp tidigare på morgonen. De som känner mig vet hur mycket jag älskar att sova. Då kan ni också förstå hur viktig denna pojk långt där borta är för mig. Det är inte många jag skulle kliva upp tidigare för ;)

För de som inte redan vet så har jag även slutat med volleybollen nu. Det blev helt enkelt för mycket pengar och jag började må dåligt då jag skulle åka på träning. Har man ångest innan man ska på träning är det lika bra att sluta. Nu måste jag bara försöka hålla mig aktiv på något annat sätt bara. Sen har jag kännt av mitt knä ett bra tag nu så jag tror att det behövde vila lite.
Jag ångrar iallafall inte mitt val att sluta. ÄN. Jag tyckte att det var bättre att sluta och fortfarande älska sporten än att fortsätta och tröttna på den helt.
Det är dock en person jag inte berättat för än. Snorre. Gammeltränaren hemma i Sverige. Men jag är inte direkt orolig. Han tycker nog det är tråkigt men kommer nog med något som "Bara du mår bra och är nöjd med ditt val Lina!"

Nu får det räcka med text för idag.
Nu ska jag ta en snabb dusch och sedan krypa ner i sängen och läsa.
Jag har lovat mig själv att börja sova mera i veckorna.


Natti natt

Imorgon!

Nu börjar jag komma igång igen och tänkte även att jag skulle börja blogga lite mer aktivt igen så att alla som vill kan få veta vad jag har för mig om dagarna. Idag har jag varit otroligt trött och haft huvudvärk hela dagen så jag ska lägga mig tidigt och vara pigg och glad imorgon. Men om det inte kommer upp något inlägg under morgondagen finns det rätt till att tjata på mig!

Hoppas alla mår bra!


RSS 2.0