Tjejig kväll

Kvällen/eftermiddagen blev väldigt mysig och tjejig med cupcakes, te, vin och massa annat gott. Bröllopet var väl fint men inte speciellt personligt fast det kan man väl inte förvänta sig heller. Jag hade aldrig velat gifta mig på det sättet. När allt är så planerat och formellt. Satt och hoppades på att någon skulle ramla eller göra något fel för att få in lite skratt i det hela men icke!
Personligen tyckte jag det var roligast att titta på alla konstiga hattar människorna hade på sig.

Jess systers cupcaketräd. Vill ha!!!


Allt var så gott vilket slutade med att jag åt allt för mycket. Oreokakan blev god men det räckte med en liten, liten bit då den var otroligt söt. Allt detta gott slutade med att jag hamnade i ett rejält sockerkoma. Men det var det värt! Haha. Imorgon blir det ut och springa!

Tittar ni?

Nu går jag över till granntjejerna på tea party och tittande på The Royal Wedding. Är egentligen inte speciellt intresserad men ska bli kul att se vad alla har för kläder på sig. Jag vet en viss kusin som nog kommer sitta bänkad framför tvn hemma i Lilltjära.. eller inte ;) Haha.
Kommer ni också att titta?

Ännu mer onyttigt

Hittade detta recept på Oreo Cream Cake hos Bli min jäst och blev sjukt sugen på att prova. Imorgon ska jag på "Tea Party" hos två tjejer som bor här i komplexet och tyckte det var passande att prova kakan då. Så ikväll har jag lagat den och nu står den i kylen och gottar till sig tills morgondagen.

Ingredienser..                         ..och hjälpreda

Slutresultat. Smaken får vi se hur den är i morgon. Jag tror den blir sjukt söt men god!


Onyttig ursäkt

Som sagt är ju all choklad från påsken sjukt billig nu och det var en tillräcklig anledning för Christoffer och mig att gå ner och köpa lite. Jag menar vi SPAR ju i princip pengar på det! Så det blev lite påskkaniner.

Står i skåpet och väntar på att bli uppätna..


Godnatt!

Det blev ingen choklad! Ett steg i rätt riktning!
Avslutade kvällen med en ansiktsmask så nu mår ansiktet bra en stund.

Christoffer bara skrattade åt mig. Fattar inte varför..


Nu: läggdags!


Kämpar emot

Detta sockersug är inte att leka med alltså. Är det möjligt att vara så här beroende? Jag är så sjukt nära att gå ner till affären och köpa påskchoklad som (för att göra det hela ännu jobbigare) är på halvt pris. Men jag vet ju att jag inte får. Det kanske är därför suget är så illa?

Lite Max Brenners hade inte suttit helt fel nu...



Äsch, nu skiter jag i det här, tar ett äpple och går och gör mina situps för dagen!

Träning

När jag flyttade ner hit till Australien slutade jag i princip att träna och åt mer istället vilket har resulterat i ganska många kilo extra på vågen. Nu efter jul har jag börjat försöka ta tag i det hela. Det är en trög och väldigt lång uppförsbacke speciellt för mig som älskar sötsaker. Men sluta helt med dem tänker jag inte göra. Livet måste ju få ha sitt lilla goda. Jag har bara försökt trappa ner på mängden.

Idag körde jag lite Zumba (träningsvideo) här hemma och det gick bra men när jag sedan skulle göra lite styrka fick jag en chock. Det mesta gick bra. Gjorde hundra situps ganska så smärtfritt (ska ha som mål att göra minst 100 om dagen) och samma med utfall och plankan men när jag sen kom till armhävningar gick det bara inte. Och då pratar jag om armhävningar på knä. PINSAMT!

Armhävningar har alltid varit något jag hatat att göra och det blir därför inte gjort så ofta. Nu ska jag dock ta tag i det. Jag menar armhävningar på knä ska väl vilken person som helst klara av? Skärpning Lina!

En ny favorit


Pressa citron och hacka jordgubbar


Doppa fläskbitar i ett vispat ägg och täck med majsstärkelse


Fritera köttet och blanda jordgubbarna med citronsaften och socker och blanda allt med stekt paprika


Och du får Sweet & Sour Strawberry Pork!

Inte direkt nyttigt men otroligt vad gott! Nam nam nam!

Mysigt..

Christoffer och jag tog en städningsrunda i lägenheten ikväll. En välbehövd sådan! Städning hamnar nämligen långt ner på listan av prioriteter när man har skolan att tänka på (väldigt bra ursäkt för att slippa).
När vi ändå höll på kom jag på att vi fortfarande inte städat bakom kylen sedan vi flyttat in...

..och det här var vad vi hittade.

 

Så otroligt äckligt! Speciellt med tanke på att det inte är vår smuts. Jag HATAR smuts som kommer från människor man inte har någon aning om vilka de är. Får rysningar!

Men nu är det iallafall rent och fint bakom kylen och resten av lägenheten med för den delen!

 

Hoppas på att lite ny, frisk luft i lägenheten var det jag behövde och att jag får lite ordentlig sömn i natt!



Typiskt!

Finn ett fel.......

Tadaaa!

 

Så sjukt typiskt! Hade inte direkt räknat in ny racket i min budget som redan är tajt nog som den är. Men så kan det vara. Nu blir det till att åka ut på jakt i veckan.

Och nej, det är faktiskt inte jag som slagit sönder den, hur dålig förlorare jag än må vara. Det är bara så det kan bli om två spelare går på samma boll. Självklart klarade sig min medspelares racket utmärkt.


Vill sova!

De senaste kvällarna har jag haft otroliga problem att somna. Jag ligger och vrider och vänder på mig och tänker på allt och inget. Det är så frustrerande när jag egentligen faktiskt är trött men inte kan somna. Igår när jag kom hem med nattbussen klockan fyra på morgonen. Som den gamling jag är var jag hur trött som helst och längtade som en tok efter att få lägga mig och sova. Men kunde jag sova när jag väl lagt mig då? Nope!

Nu har det blivit så att jag inte vill gå och lägga mig bara för att jag vet att jag ändå inte somnar. Men så kan jag ju inte hålla på. Imorgon tror jag att jag ska lägga mig i tid och läsa en stund. Den kanske är den avkoppling jag behöver.

Klockan är två här nu och Christoffer sover sedan över en timme tillbaka. Jag ska väl gå och försöka få lite sömn jag med!

Godnatt!

Tjejkväll

Igår kväll drog jag ut med Karen på en tjejkväll. Vi hamnade på The Loft, ett uteställe inne i stan, där vi drack goda drinkar och dansade tills våra fötter inte orkade mer.

En välbehövd och rolig kväll!

 

Nämnde jag förresten att vi har lov nu? Min nästa skoldag är inte förrän 2 maj. Det blir nog en hel del skolarbete hur som helst men skönt ändå!


Good Friday Appeal

Idag stötte jag på en sak jag tyckte var väldigt bra och som tydligen varit tradition i Melbourne i många år. Varje år på långfredagen beger sig en massa volontärer ut till vägkorsningar och samlar in pengar från de bilar som stannar vid rött ljus. Pengarna går till Royal Children’s Hospital i Melbourne.

När jag först såg människorna imorse tyckte jag att det var väldigt konstigt hur alla i bilarna bara vevade ner rutorna och slängde i pengar i bössorna men självklart så är man ju mer villig till att göra något sådant om man faktiskt vet vad det är pengarna samlas till. Jag tycker att det är en så otroligt bra sak att göra och dessutom så bra att göra det när vem som helst kan vara volontär då i princip allt är stängt.

Jag pratade med en man medan jag väntade på spårvagnen som berättade för mig att förra året fick de ihop över 14 millioner dollar vilket är mer än 92 millioner svenska kronor. Allt detta kommer ju självklart inte från bössinsamlingen men jag kan tänka mig att den bidrar med en hel del.

Nästa år hoppas jag kunna jobba som volontär och ett ännu större mål vore ju att starta något liknande hemma i Sverige. Eller finns det något liknande redan kanske?

Sjukt inspirerande!


Donar

Försöker få mig själv lite mer motiverad till att uppdatera er där hemma och tänkte att en ny, lite gladare design på bloggen kanske kan vara ett steg i rätt riktining. För jag måste ju erkänna att trots att jag älskar svart och vitt i alla lägen så är de ju inte direkt värdens gladaste färger och jag vill ju att man ska bli glad när man går in här och läser.

Så det är vad som händer just nu. Jag fixar och donar lite och eftersom jag inte är någon expert på sånt här kommer det nog se rätt knasigt ut ett litet tag. Bara en varning!

Första pluggstressen för året

Den här helgen kommer bli den tyngsta på länge. Jag har en mid-semester exam i Finance på måndag. Det är bara multiple choice men det kan vara rätt klurig det med och då den är värd tjugo procent av mitt betyg måste jag se till att plugga ordentligt inför den.
Sen har jag en inlämning i Business Law som ska in på onsdag. Den är värd femton procent och är bara på tusen ord så den är inte så svår men måste fortfarande bli gjord.
Sist men inte minst har jag en mid-semester exam i Microeconomic Theory som är värd tjugo procent vilken jag är livrädd för. De första veckorna har varit väldigt "full on" och det är massor vi förväntas veta. Jag kanske förstår en fjärdedel. Resten har jag ingen aning om.. ÄN! Det är mycket matte i det ämnet. Derivator och så. Jag har ju gjort en hel del av det i gymnasiet men konsten är att gräva fram det ur minnet från över tre år sedan.
Vi får se hur detta går..

Än så länge är vi inte bästa vänner, microboken och jag, men innan helgens slut hoppas jag på att vi byggt upp en fin relation.

Inga ursäkter längre

Nu har vi fungerande internet hemma utan maxgräns på vare sig uppladdningar  eller nedladdningar vilket betyder att vi kan göra vad vi vill. Vi kan till och med titta på filmklipp hemma! Detta är något vi inte kunnat göra sedan jag flyttade ner hit.
Internetet är dock inte vårt eget utan vår granne lånar snällt ut till oss tills vårt faktiskt fixat sig. Vi har haft otroliga problem med att få det tillkopplat och väntar fortfarande på att få det att fungera.

Men att vi har ett fungerande och relativt snabbt internet betyder ju att jag inte har några anledningar till att inte uppdatera er där hemma.


Skolan går ok men jag har haft väldigt svårt att hitta motivationen till att plugga den här terminen. Den är som bortblåst men hoppas på att den hittar tillbaka till mig väldigt snart. Har två mid-semester prov nästa vecka som är värda tjugo procent var så i helgen blir det många timmar med näsan i bökerna.

RSS 2.0