Bleh..

Kan minst sagt säga att jag har fullt upp för stunden. Om två veckor är Jenny här (YIPPIEEE!!!) och innan dess har jag tre mid-semester exams som alla utom en är större än vanligt. Det jobbigaste just nu är hur svårt jag har att hitta motivation till att plugga. Jag vill ju men så fort jag sätter mig ner för att få något gjort blir jag helt apatisk. Vill inget annat än att prestera mitt absolut bästa men jag känner aldrig att jag faktiskt når upp till mitt bästa längre och det gör mig väldigt frustrerad. Jag hoppas det kan vända snart då jag verkligen inte mår bra av stressen jag känner när jag sätter mig ner men inte lyckas få något som helst gjort. Någon som har ett tips eller två på hur man hittar lite motivation och fokus?
 
Kanske kan jag inte fokusera för jag kan inte sluta tänka på dig <3
43 dagar!
 
Förutom de tre examerna jag har kvar så hade jag en idag. Stannade uppe halva natten och pluggade vilket visade sig kanske vara lite onödigt då provet var väldigt lätt. Eller så missförstod jag allt. Det är bara att vänta och se,
 
Nu blir det till att gå och lägga sig. Jag börjar jobba 7.30 imorgon och det hade varit skönt om man var lite vaken i alla fall. Det är jobbigt att börja så tidigt men underbart att slippa stänga!

Bra början, dåligt slut

Dagen började otroligt bra. Jag lyckades komma upp i tid och tog mig iväg till gymmet innan skolan. Ett grymt sätt att starta dagen vilket jag borde göra till en vana. Efter det blev det tre timmar av skola följt av jobb där humöret som var på topp snabbt dalade. Har tyvärr haft många sådana dagar där allt går fel på jobbet den senaste tiden men hoppas att det vänder snart!
 
 
Efter lite middag och ett skypesamtal med den bästa jag vet så känns allt bättre. Nu blir det sängen för att ladda om för en ny dag imorgon. Har ingen skola men jobb och en massa plugg står på schemat. Förhoppningsvis även lite träning.
 
Natti natt!

Drama at La Trobe

De senaste veckorna har det pågått en hel del demonstrationer på skolan på grund av att universitetet bestämt att skära ner större delen av den humanistiska avdelningen. Lite ironisk tycker jag då det drabbar de människor som är mest troliga att faktiskt göra motstånd. För någon vecka sedan blev i alla fall demonstrationerna våldsamma och en del saker förstördes. Då bestämde sig universitetet att förbjuda demonstrationer som inte var planlagda fram tills efter 'open day' då La Trobe har öppet för potentiella elever. Med detta förbud var det som att skolan bad om bråk och 'open day' som var idag passerade absolut inte, enligt planerna, lungt förbi.
 
Jag själv var inte på skolan idag men tydligen var det livligt nog att komma på nyheterna. Skolans 'Vice Chancellor' blev anfallen av ett gäng demonstranter och var tvungen att fly genom skolans tunnelsystem som ingen visste fanns. Nu hotas tydligen flera av de som demonstrerade att bli utkastade från skolan. Det blir intressant att se vad som händer.
 
 
Först en jordbävning, sen ett bombhot och nu detta. Det har varit ett händelserikt år än så länge, det måste jag säga!
 
 

Nöjd

Kom precis hem från gymmet. Jag håller på att försöka lära mig själv att springa vilket alltid varit ett hatobjekt. Det och att cykla. Bland det värsta jag vet. Men att springa börjar gå bättre. De senaste veckorna har jag tvingat mig själv till 5 kilometer nästan varje gång jag är på gymmet. Tiden brukar ligga på mellan 34-35 minuter men idag klarade jag det på 31.5 vilket jag är sjukt nöjd över. När jag kommer under 30 minuter blir det till att lägga på en extra kilometer!
 

A cup of memories

Sedan jag började jobba på det bästa kaffestället på campus har jag gått och blivit beroende av min dagliga dos av koffein. Jag slutade i princip dricka kaffe när jag flyttade till Australien då vi inte hade någon kaffemaskin och på grund av att jag starkt ogillar snabbkaffe. Men nu är alltså kaffedrickande Lina tillbaka och stronger than ever. Inte bra men kaffe är ju så gott!
 
I alla fall så kom jag på att det hade ju varit trevligt att ha en egen kopp jag kan ta med sig till skolan på morgonen plus att slippa använda pappersmuggar som man bara slänger. Det fick bli en kopp från Starbucks som man kan göra lite mer personlig. Satt i någon timme och fixade med kollaget och det var det värt. Nu kan jag titta på mina favoriter medan jag dricker min favoritdryck!
 

Yo!

Började tidigt på jobb imorse så det blev en tidig kväll igår. Nu drar jag iväg på avskedsfest för en bekant.


Den där norrmannen.

Saknar dig min lilla tok!


Sista försöket..

Ja, nu blir det ett sista litet ryck med stackars lilla tomma bloggen. Nu flyttar jag ju trots allt hem om inte så länge. I december packar jag ihop mitt pick och pack och åker hem till Sverige igen. Det är helt otroligt vad tiden gått snabbt men nu ser jag fram emot att få komma hem till Sverige ordentligt. Det var några år sedan sist.

Den här sista terminen i skolan blir tuff. Alla ämnen jag läser är väldigt intressanta men otroligt svåra och krävande. Det är kul men svårt. Fast det är väl så det ska vara?
För övrigt jobbar jag en hel del nu och jag har även börjat ta tag i träningen igen efter ett antal års uppehåll. Överväger att skaffa en träningskategori där jag kan lägga upp sånt träningsrelaterat. Kanske det kan bli en boost för mig själv att hålla igång genom att skriva hur ofta jag tränar.

Som vanligt när jag får ett bloggryck är det när jag sitter och pluggar (konstigt det där..) så jag ska väl återgå till skolböckerna en sväng innan det är dags för sängen.

Jag återkommer snart igen, LOVAR!

RSS 2.0