Uppdatering

I tisdags kom jag tillbaka till Oslo efter en välbehövd vecka hemma i Hudik. För att det inte ska bli ett allt för långt inlägg börjar jag med att berätta om förra helgen, då familjen var här och hälsade på.

Mamma, pappa, Dennis och Josefine kom fram på fredag eftermiddag. Då åt vi lite kyckling och ris som jag gjort innan de kom. Det gick faktiskt att äta! Sedan blev det tårta. Den blev ganska misslyckad då jag var stressad och glömde smörja formen, smart Lina! Men gott smakade den iallafall! Efter vi alla var mätta och glada begav vi oss in mot staden för att leta upp var Josefines bror bodde för det var där Dennis och hon skulle sova. Efter en massa snurr och familjen Sjölins vanliga: jag tror vi ska åt höger, nej vänster! nej rakt fram! nej vi vänder! , tog vi oss till slut fram. Hemresan blev lättare!

På lördagen var det dags för museum för Sjölinarna + Linda medans de andra roade sig på stan. Kontikkimuseet var riktigt roligt och interessant. Vikingamuseet däremot var en besvikelse. Vi trodde alla att det skulle finnas lite mer än vad det gjorde där. Det bestod mest av tre båtar. Efter det var vi hungriga och hamnade efter mycket om och men på Carl Johan för dyra men goda pizzor på Egon.

Söndagen hade vi vår första hemmamatch i volleybollen. Svensk publik och allt! Dock blev min roll mest att fylla på vatten och knäppa kort då vi mötte ett ganska bra lag och hade möjligheten att ta in någon mycket starkare i min position. Jag fick spela några minuter iallafall. Tyvärr slutade matchen med en 2-3 förlust.
Efter matchen drog jag mig mot elitmatchen där jag skulle vara funktionär medans de andra åkte och fikade för att sedan åka till operan. Där lyckades pappa självklart få parkeringsböter..

Måndagen bjöd på hemfärd och när vi kom hem kunde jag inte hålla mig från att åka in på träning. Åh vad jag saknat Hudik Volley!

Eftersom jag lämnade kameran hemma och lät mamma fota med sin kamera istället och sedan glömde att sno bilderna blev det inte så många kort från helgen. Här är några av de få jag tog iallafall!

  
 

Här bor vi!

Idag tog jag äntligen lite kort på vår lägenhet. Men vi har ju bara bott här i en och en halv månad. Vadå seg?
Så här ser vårat hus ut iallafall. Pilen pekar på vår terass.



   

Sen lite ifrån inne i lägenheten. Jag var duktig och städade idag och var tvungen att "veckla ihop" våran bäddsoffa för att komma åt att dammsuga ordentligt. Detta var första gången sen vi kom hit som jag har sett soffan som en soffa och inte säng. Detta kort är alltså lite av en bluff men jag tänkte att ni skulle få se hur det KAN se ut!
Sen förklarar sig bilderna bra själv. Kök, badrum, hall liksom!



  

   



Ja, här spenderas den tid som inte är träning eller jobb. Som ni frmodligen förstår kan ni klicka på bilderna för att göra dem större!

Vad snabbt det går att vända på dygnet förresten! Imorgon blir det uppe med tuppen!


Konstigt uppvaknande

Imorse vid halv 8 vaknade både Linda och jag av att vi hörde en Takidalåt från någonstans i lägenheten. Ingen av oss hade den på telefonen och min klockradio var inte igång. Vi blev väldigt förvirrade och började fundera på var musiken kom ifrån. Det började närma sig gränsen till läskigt då jag kom på att det säkert var Thomas moboil som han gett till mig för att ta hem på lagning i Sverige. Mycket riktigt så var det den. Vi kunde slå av alarmet och somna om.

En och en halv timme senare ringde de dock från Lindas jobb och hon fick stressa iväg som vanligt. Så nu är jag här själv i lägenheten. Tänkte börja städa nu och göra det lite fint! Kanske även knäppa lite kort på lägenheten om jag hinner!
Sen blir det träning. Ikväll sitter jag även vakt så det blir runt 4 timmar på hallen.

Nu skriker dammsugaren efter mig!

Sova kan jag minsann!

Igårkväll skämtade jag med Linda om jag behövde ställa klockan då jag skulle vara inne i stan 13.30. Hon svarade "ja!" och jag ställde klockan på 11 bara för att. Då jag idag vaknade av alarmet klockan 11 blev jag tacksam att jag ställt det. Oftast brukar jag iallafall vakna till då Linda går till jobbet men inte idag inte! Skönt var det att sova iallafall!

Mamma påminde mig då jag pratade med henne att jag skulle gå och kolla posten så jag gjorde det idag. Där väntade tre gratulationskort. Trevligt trevligt :)

Sen bar det av in till staden där jag mötte upp Thomas som åkt från Sandefjord för att ge mig lite saker jag skulle ta med hem åt honom. Vi vandrade runt och letade efter någonstans att äta där det var någorlunda billigt. Lättare sagt än gjort. Jag hittar inte så bra här än märkte jag. Till slut blev det mackor och sen en sväng upp på operan. Blev en väldigt trevlig eftermiddag!

Linda fick sitt skattekort idag. Själv fick jag ett brev från arbetsförmedlingen?! Jaja, jag hoppas mitt kommer snart. Jag får väl skylla mig själv att jag fyllde i att jag skulle stanna längre än ett halvår. Men men, någon gång lär det väl komma iallafall!

Fick ett kort av Patric idag då jag sa att jag saknar min volleyboll han lånat och aldrig gett tillbaka. Han fick stränga omhändertagningsregler för den som han verkat följa.


Ibland blir man förvånad!
Dock la sig förvåningen snabbt då jag fick höra att kortet togs för flera månader
sedan och att min mest älskade ägodel förmodligen ligger i en källare någonstans..



Nu sova, imorgon blir det städdags för på fredag kommer ju familjen! :) Man kan ju alltid låtsas att vi har det rent! Natti!

Slutt

Ja då var det slut på födelsedagen för det här året. Det här var nog den födelsedag av alla mina 19 stycken som kändes minst som en födelsedag. Den fick ta platsen från min 11-åriga födelsedag då vi precis flyttat till KL.
Födelsedagen är liksom en dag man myser lite med familjen och släkten och allt man gör känns liksom lite extra speciellt. Jag kommer ihåg ett prov vi skrev första eller andra året på broman. Det var i ett ämne jag hatade, (så mycket kommer jag ihåg!) men bara för att det var min födelsedag så kunde jag le igenom det och gå ut därifrån och må bra.
Idag var bara som en vanlig vardag. Nästan.

Fast den började väldigt bra. Linda kom med frukost på sängen. Inte heller vilken frukost på sängen som helst utan en med inte bara frukostmat utan även en mycket kladdig och väldigt chokladig "bit" brownie toppad med massor av grädde och riven choklad. Det blev ett bra uppvaknande!

                                                                             Yummie!

Mamma, bli inte orolig. det ingick faktiskt en tallrik fil och flingor som inte syns på bild. Vi lever inte BARA på choklad och onyttigheter. Bara nästan :)

Under dagen blev det en hel del grattissms och mail. Mycket trevligt. Men trevligast av allt var nog gratulationskortet familjen skickade. Linda och jag fick oss ett gott skratt då vi såg kortet. Nej, man ska inte vara taskig mot sin familj men minerna på kortet var svåra att inte skratta åt. Familjen Sjölin i ett nötskal I guess. Kortet var dock väldigt fint och omtänksamt och jag blev glad då jag öppnade det. Så tack :) Längtar verkligen till fredag nu!


Pappa är nog roligast att titta på. "hmm, vem ska bli mitt nästa offer"
också mamma med sin klassiska inte-få-med-dubbelhakan-på-bild-pose
Men min familj är bäst! <3
Jag saknar er.

På eftermiddagen blev det ett trevligt prat med Annapanna i götet, sedan volleyboll följt av ett skypesamtal med Sjölinarna hemma i steg. Kvällen avslutades med en välbehövd konversation med Sofie på msn.
Trots den totala ostämningen blev det en bra födelsedag!

Hemlängtan

Idag pratade jag med mamma en sväng på msn. Det var inte en speciellt lång konversation och vi pratade inte om något direkt speciellt. Eller jo, hon nämde Pilen. Det vår då hemlängtan började komma. Jag saknar min lilla sura kisse med sina humörsvängningar och bestämda blickar. Jag vill vara hemma och mysa med honom! Det är otroligt hur mycket man kan sakna ett litet djur. Sen vill jag också bara vara hemma och mysa med familjen och träffa släkten. Äta tårta och småprata lite.
Men på fredag så kommer dom hit! Kanske är därför jag fått hemlängtan, för jag vet at de ska komma. Kan ju bli så. Det ska iallafall bli skönt att träffa dem. Sen åker jag hem med dem så på måndag kväll är det jag och Pilen som intensivgosar, vare sig han vill det eller inte. Så det så!

Linda var ledig idag så vi tog oss en promenad till mitt jobb för att lämna tillbaka nycklarna och mina arbetskläder. Skönt att veta att man slipper sur-Björg i framtiden! Nu hoppas jag bara at mitt skattekort kommer snart så jag kan få lön. Det börjar behövas!


Jaja sova nu, det är en dag imorgon också.

Fint

 
Med detta säger jag godnatt!

Det är över nu

Min sista dag gick ganska snabbt vilket var väldigt skönt. När klockan var åtta gjorde vi en snabb stängning och jag kunde går därifrån med ett leende på läpparna tjugo minuter senare. Skönt!
De två sista dagarna fick jag även sällskap av Linda på väg till jobbet. Mycket trevligare än att gå själv!

Svullkvällen blev ganska osocial med oss sittandes med varsin dator och Grey´s anatomy i bakgrunden. Sex and the city har vi tittat klart på nu. Så nu hoppas jag att pappsen kommit ihåg att köpa Desperate Housewives åt mig nere i KL.. hoppas!

Ikväll såg jag även att jag tagit med mig Theme Hospital till Norge! Tror det är Dennis spel men nu har jag det iallafall :P Jag hade glömt bort hur otroligt roligt det spelet varoch fatsnade självklart. Men efter en stund var det speletstur att fastna och då jag "bara skulle testa lite" och inte sparat något gav jag upp. Får börja om någon annan dag. Jag läre väl ha lite tid nu då jag är arbetslös. Hoppas på att hitta jobb snabbt!


Receptionistens meddelanden som

Vi ber patienterna att inte spy i korridorerna
och
Ett meddeland etill alla patienter: ni har väl inte glömt kreditkortet?

gör spelet så sjukt roande. Jag skulle kunna sitta hur länge som helst.
Och det är tydligen vad jag gjort. Sängen nästa!

And I´m off!

Då var det dags. Nu beger jag mig av mot mina 8 sista timmar på Spar. Weho! Första gången på länge jag varit glad att gå till jobbet! Men först blir det inhandling av svull till kvällen! Det är ju lördag :)

Hade!

Näst sista dagen

Idag jobbade jag min näst sista dag på Spar. Det var en otrolig lättnad att gå från där och veta att jag bara har en dag kvar. Då kan jag bara tänka mig hur det kommer att kännas imorgon. Knepigt hur bra det kan kännas att bli arbetslös. Men jobb ska bara lösa sig, så är det! Jag får söka som en galning helt enkelt och vara som en igel!

Nästa vecka blir en veka med jobbsökande, vilande och långa promenader hade jag tänkt. Sedan på fredag så kommer mamma, pappa, Dennis och Josefine på besök. Josefine och brorsan sover hos hennes bror medans pappa och mamam nog sover här om inte pappa blir för bekväm av sig :P De kommer över helgen för att hälsa på och titta på min volleybollmatch jag har på söndag och sen sedan så åker jag med dem hem på måndag! Hudik here I come!

Sen händer det ju även något mer nästa vecka. Jag fyller 19. Det känns nog som den mest oviktiga födelsdagen någonsin. Dels för att 19 är en meningslös ålder och dels för att jag inte kommer att vara hemma med familjen och släkten. Fast Linda är ju bra grymm hon med!

Saknar vardagen med sina tryggheter hemma lite nu. Men antar att nu är det vardagen här som gäller.
Längtar tillbaka till filmmys och tv-spel med massa flum hos Jona och vännerkvällarna.

Missförstå mig inte nu. Skolan är inte något jag längtar tillbaka till än :)


The good old days

Skype

Tack vare Jenny sparkade jag mig själv i arslet och skaffade skype. Ikväll hade jag mitt första samtal med mamma. Det fungerade hur bra som helst med ljudet och det bästa är att det är gratis! Så ni som vill ringa men kanske inte betala den där dyra telefonräkningen, skaffa skype! Då kan vi prata hur mycket vi vill!!! Skaffa det nu people!

Och till Jenny. Jag hittade inte dig då jag sökte. Kan du vara snäll och leta upp mig? :)


Nu blir det sängen. Lång dag idag. Godnatt alla där hemma!

Norge är fint

Resan till Haugesund i helgen var inte den kortaste. Om man räknar med våran felkörning på lite under en timme så spenderades det ungefär 17 timmar i bilen totalt. Ändå var det bara runt 40 mil enkel resa. Jag frågade mig själv hur det kunde ta så lång tid att åka bara 40 mil då de sa att vi var tvugna att åka redan på fredagen för en match kl.16 på lördagen. Jag fick mitt svar någon timme efter att vi lämnat Oslo. Efter endast någon enstaka bilresa i Norge som liten hade jag glömt bort hur vägarna ser ut här. Det svänger och går upp och ner som i en berg- och dalbana. Inte hade vi så mycket tur med vädret heller. Det regnade i princip hela dit- och hemvägen. Det vill säga då det inte var snöstorm. På ditvägen fik vi ta en häftig fjällväg som endast kunde ta trafik åt ett håll. Vi fick en följebil efter oss så att ingen skulle bli kvar där uppe. På hemvägen var det dock sån snöstorm att vi fick åka igenom en tunnel som höll på att byggas om. Det var för farligt att åka över fjället. Tydligen stängs vissa vägar av här i Norge då det blir vinter.

Resan var ganska otrolig trots alla timmar i bilen. Naturen här i Norge är väldigt annorlunda ifrån Sverige och jag satt bara och gapade då vi åkte över fjällen. Stötte även på tv å stora regnbågar. Otroligt fint! Jag försökte fånga det på kort men det var inte det lättaste. Dessutom fick jag chansen att lära känna laget lite bättre vilket var otroligt roligt!

Här är iallafall lite kort från bilresan:


   



Bilderna förklarar nog den susande känslan av lycka jag hade i magen den största delen av den här helgen.
Pluss volleyn då såklart! :)

Matchen

Blir ett volleyinlägg. Jag ska försöka hålla det kort!

Matchen började inte så bra med ett 6-0 underläge. Men efter det började saker fungera och spelet blev riktigt bra och vi kunde vända till en 25-21 vinst. Med två block och några bra anfall är jag nöjd! Dock blev inte mitt andra set jag spelade fullt så bra. Det blev iallafall en vinst med 3-1 och jag fick spela två av fyra set. För min första match med laget är jag nöjd. Var ju även typ min första gång som höger vilket också kändes väldigt bra. De senaste träningarna har jag krånglat på vänsterkanten utan några framsteg som helst och på ågot sätt lossnade det lite halvt på högerkanten. Skönt! Mycket roligt att vara på planen igen iallafall! Dock knepigt med ett nytt lag. Fast ett väldigt trevligt nytt lag!


Mitt nya lag!

Magont

Nu bär det snart av in mot staden för att möta upp laget. Imorgon är det dags för vår första "kamp" och jag är nervös. Jag ska gå höger! Tror aldrig jag gjort det förut? Jaja förhoppningsvis går det bättre än igår iallafall. Men jag lyckas ändå inte lugna min mage. Den bara kniper av nervositet. Jag kan bara tänka hur jag kommer känna imorgon under uppvärmningen. Men det blir roligt!

Linda lämnar jag själv under helgen. Hoppas hon inte river stället ;)


Alla får ha det så bra så hörs vi på söndag!

Träningsmatch

Idag hade vi träningsmatch mot ett annat volleybollag. Det gick väl inte så bra. Eller för laget gick det ok men för min egen del inte alls. Serv och anfall är något jag altid haft ganska lätt för men inte nu längre. Kanske för att jag h¨ller på att ändra teknik. Hoppas det iallafall. Allt gick iallafall kasst för mig och de två sista seten fick jag spela höger. Till skollnad från vänster som jag brukar spela. Konstigt nog gick det faktiskt bättre för mig på högersidan. och nu ska jag även spela höger på matchen. Som är snart.. iiih. Sjukt nervös är jag samtidigt som det ska bli så otroligt roligt. Jag har iallafall hamnat i ett superbra gäng och jag trivs!

Sitter och kollar på tågbiljetter tillbaka till Oslo från Hudik nu. Vet inte riktigt när jag ska åka hem. Som vanligt har jag beslutsångest och vet inte vilken resa jag ska boka. Jag väntar tills imorgon. Då SKA jag boka!

Nu blire hänga tvätt å sen sängen.
Saknar alla!

Krångel

Det var meningen att jag skulle sluta 20 idag. Eller ja, då är man med och stänger så det brukar bli ungefär 20 över istället. Men så blev det inte idag inte. Det började med att Espen, som jag skulle stänga med kom och sa till mig där jag satt i kassan att han varken tagit in frukt eller städat fikarummet. Då var klockan tion i åtta och frukten tar minst tio min och fikarummet fem om man har tur. Jag jobbar med grisar! :P
Sen kom det in kunder som gick runt och strosade. Vid kvart över hade de äntligen tagit sig ut och vi kunde låsa. Då började nästa problem. Kassorna ville inte tömmas och inte heller papprena skrivas ut. När vi väl hade fått ut pengarna kom fortfarand einge papper och man behöver dem för att kunna stänga. Vi stod och svor och trixade ett bra tag och till slut lyckades vi med en nödlösning. Tio i nio var vi klara. Jag har alltså nu varit hemma i en timme. Det blev en lång dag.
Men mer synd om Espen som skulle börja halv 7 imorgon. Blir hem och vända för honom. Stackarn!

Idag fick jag även min första släng av riktig hemlängtan. Trodde inte att den skulle komma så snabbt. Men jag ska ju hem snart iallafall! På väg till jobbet fick det bli Thåström i lurarna iallafall. Deppig musik när man är deppig gör en på något knepigt sätt bättre.

Sova nu! Imorgon är sista arbetsdagen för veckan sen väntar en helg med volleylaget. Yay!


RSS 2.0